content

16 Haz

Salim Savcı’nın 66. kitabı: Akıl Bilim Mantık

 Salim Savcı hoca, eğitimci, yazar, araştırmacı. Ankara’dan ayrıldıktan sonra, O’nu daha çok özlemeye başladık. O, şimdilerde sakın bir köy hayatı sürüyor. Çorum ilinin Osmancık ilçesinin Çampınar köyünde, yazmaya, yayınlamaya, çevresine yararlı olmaya, danışmanlık yapmaya devam ediyor.

66. kitabı, Çağdaş olabilmenin ilkeleri: Akıl bilim mantık adlı 134 sayfalık K_SALM~1kitap, Çampınar Bahri Savcı Kütüphanesi yayınlarının 2. olarak bize ulaştırıldı.

Vefalı dost, kadirbilir insan Salim Savcı hoca, kibarlığıyla bulunduğu her çevrenin dikkatini çekiyor, takdirini kazanıyor.O bir Osmanlı Beyefendisi. Akıl bilim, mantık adlı kitabını; “Değerli ve vefalı dost sayın İsa Kayacan’a.. Sizin gittiğiniz yoldan gittim. 66. eserimi size imzaladım, Sevgi ve saygıyla 06.03. 2014, Osmancık notuyla beni duygulandırdı. Teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağlıklı yaşamının devamını diliyorum hocam.

Salim Savcı hocanın biyografisi, detaylı biçimde verilmiş ilk üç sayfada. Doğduğu köy Çampınar’a döndükten sonra yazdığı, yayınladığı 6 kitabı hakkında bilgi verilmiş, basım bekleyen kitaplarıyla, hazırlanan yayın dosyaları hakkında da açıklamalarda bulunulmuş.

Kitap 8 bölümden meydana gelmiş. Bölüm başlıkları; Türk toplumu, Akıl, Bilim, Mantık, Akıl mantık bilimle ilgili okuma parçaları, İslam dinini Türkler arasında yayan insanlarımız, Yerel halk adamlarımızdan Ömer Derindere, gibi sıralamayla karşımıza çıkıyorlar.

Yerel halk adamlarından Ömer Derindere sayfalarına bir göz atalım: Ömer Derindere Şirketler Grubunun yönetim kurulu başkanı. Kurullarında beşyüze yakın kişi istihdam ediliyor.

Ömer Derindere, Osmancık’ta Ömer Derindere Meslek yüksekokulunun kuruluşunu sağlamış, yine Osmancık’ta Ömer Derindere Öğretmen Lisesini hayata geçirmiş, Ömer Derindere Kız Öğrenci yurdunu doğduğu kente armağan etmiş, 2013 yılı itibariyle 1730 öğrenciye burs vererek, onların meslek sahibi olmalarını sağlamış, yerli elektrik aracının üretilmesini gerçekleştirmiş, tümüyle elektrik ile çalışan, dünya ölçeğinde yerli bir araç için 10,15 bin üretim kapasiteli bir tesisin kuruluş çalışmalarını tamamlamak üzeredir.

TBMM’den üstün hizmet ödülü almıştır.

Daha pek çok örnek ve verimli çalışmaları vardır.

Tebriklerimizi sunuyorum efendim.

***

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank