content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Haz

Gönlümüz, İç Duygumuz Soma’da Şehitlerimiz İçin Alevlendi

Acımız, özlemimiz, üzüntümüz,  coşkumuz, gözyaşımız dinmiyor, uykusuz geceleri, öksüz, Yetim kalan, bir babanın, bir annenin uzun yıllar boyu büyütmüş olduğu balasını, yavrusunu, bir eşin, kocasını bu kutsal toprakta Soma için şehit vermezi içimizi yakarak, acımız bir an bile durmadı! Bitmedi, gönüllerimiz coştu, yüzümüzde hüzün durdu, kanla gözlerimiz ağladı, dayanmak istedik, dayanamadık’

Bu acı günümüzde vermiş olduğumuz şehitlerimiz ne zaman son olacak, Doğu Türkistan, Uygur Türkleri, Türkmeneli, Kerkük, Telafer, Altunköprü, Tuzhurmatu, Halep, Lazikıya, Humus Suriye Türkleri, Güney Azerbaycan İran Türkleri, Kırım, Karabağ, Ahıska, Türkmen sahra Türkleri.

Şimdi ise 300 yüzün üstünde Türkiye şehitlerimiz dünyanın her yerinde Türkler, şehit oluyor, kan, can veriyorlar, bumu bizim kaderimizde Nazicik, şirin, baba yiğit, çalışkan insanlarımızı kaybediyoruz, nasıl dayanalım, nasıl sabır edelim, içimiz, yandı, gönlümüz coştu, gözümüz yaş doldu aktı, her yünü sim siyah renkler bürüdü, anneler, ağladı, bacılar ağladı, yeni gelinler, dünyaya göz açmadan babasını görmeyen çocuklar ağladı, sızladı, yüreğimiz param parça, bu kanayan yaramız bir gün olsun dinmedi, bir yandan teröristler, işbirlikçi, hainler, ara yerde, yalnız kaldık, bumu insanlık? her Türk topraklarında her gün şehitler veriyoruz, canlar, kanlar veriyoruz, katliamlarla, soykırımla yaşıyoruz, olanlar her yerde Türk milletine karşı olmaktadır.
Nerde adalet, nerde insanlık, hak ve İnsan hakları dedikleri.

Artık bizler Türkler olarak buna inandık Türk’ün Türk’ten dostu olmaz gelin kardeşlerim, soydaşlarım birbirimize yanmalıyız, birbirimize dönmeliyiz, birbirimizin yanında olmalıyız candan dostu olmalıyız, birbirimiz sevmeliyiz.

Dünyanın hiçbir yerinde öyle bir acı olamadı, bu kadar canlar yanmadı, yok olmadı, bu Uygarlık, kalkınma, gelişme döneminde olamadı ve olamazda.

Bu gün Soma’da her evde başka dert, başka özlem başka acı dolu, gözyaşı dolu unutulmayan üzücü, hasret dolu bitmeyen öyküler, gözyaşları duyulmakta kimi, evlenmeye hazır olan baba yiğitler ve onurlu, mert kızlarımızla, kardeşlerimiz toy, düğün için sünnet için, kimi yavrusuna, ailesine kap karanlıklarda çalışarak yorgun işçi olarak bir lokma ekmek peşinde olan kan kardeşimiz, soydaşımız, çok acı canını, ruhunu Ulu Tanrıya bağışlayarak arkasında, kardeş, babası, annesi, eşi, çocuklarını uzun bir yolculuğa gitmek üzere bırakmaktadır bir söz söylemeden son bakışta görüşmeden veda etmeden bırakıp giderek, arkasıyla gözyaşları dolan sevdiklerini bırakarak göçüp sevdikleri ondan yoksun kalarak, gitmiştir.

Annelerin,kardeşlerin, eşlerinin,feryatları, Ekmek için çalışan yorulan madende canını veren baba, oğul nefesi kesilerek bu acı dramlarına gönüler nasıl dayanır.

Evet, çok acı bir durum düşmanın başına gelmesin diyerek, her yer dert, , hasret, üzüntü, çile içinde her yerden ölüm kokusu gelmektedir, ne yazık ki Türk insanlarımız şehit oluyor, yine
Ölmektedir.

Durum çok acı, çok kötü içimizi hüzün, çile sardı cenazeler toprakla buluşmadan acımız üste acılar eklenerek,  Soma’da durum daha da vahim olarak, aileler son umutlarıyla babalarını, yavrularını, eşlerini beklemektedirler.

Ne yazık Soma’da gözyaşlarıyla toprağa verilmeye toplu mezarların acısını canları, içleri yakarak, dayanmak, susmak çok zor oluyor, zor.

Soma kömür ocağında yaşamış olduğumuz bu acı facia büyük Türk milletimiz için çok çetin, yıkıcı, gönülleri yakıcı milletimiz için dayanılman büyük bir sınav çok sayıda kan, can kardeşimiz şehit vererek çok sayıda kardeşimizden ocaktan haberinin gelmesini geceli, gündüzlü beklemekteyiz,  Bu Kara haberin duyulmazı Türk Milletimiz için çok zor olmasıyla yürekler coşarak, gözyaşları coştu, Acılar her an katlanarak,
Şehit ailelerinden çığlıklar, feryatlar yükselerek dayanılmaz olmuştur.

Bu faciada acımız çok büyük zor olarak,
Hayatını kaybeden suçsuz, günahsız kardeşlerimiz ne yazık ki aramızdan bu fani dünyadan ayrılarak, ULUTANRIYA, Peygamber efendimize bu Millet, bu vatan uğrunda şehit olanlara kavuştular,  Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, yerleri Uçmaklık olsun.

Bizler ne kadar dayanmadığımız kadar çaresiz olan çileler, acılar içinde kıvranan yanan aileler ve yakınları Türk Milletimiz bu acıya dayanmayarak, Allah sabır ve başsağlığı versin başımız sağ olsun
Baş sağlığı sabır diliyoruz ailelerine.

Duamız böylesine bu acı felaketin bir daha başımıza gelmemesin Allah milletimizi, devletimizi her kötü, her kıyıcılardan, işbirlikçilerden korusun.

Bizler için insanlarımızın canları çok önemlidir, değerlidir Ulu Tarı, Türk milletenimizi, korusun ve yüceltsin.

Bu büyük faciası karşısında, devletimiz
Üstüne düşen görevidir, Öncelikle de  kömür ocağının durumu, felaketin oluş nedenini, neden olduğunu yapılan doğru çalışmalarla, feryat eden coşan, yüreği yanan ailelerin, bütün Türk Milletimizin dikkatine bir açıklama yapılmalıdır.

Bu Kömür ocaklarında olanlar olağan üstü şeylerdir olamaz iş kazası da olamaz,  artık her türlü incelemeler yapılmalıdır.
Bu durum facia hiçte affedilmez ve sorumsuzda kalamaz “Kanayan yaramız, hiçte iyeleşmez içimizde yangın alev su ile sönmez, acımız dinmez.
Günümüzde hiç böyle olaylar, felaketler dünyanın hiçbir yanında 80, 100 yıllardan dünyanın gelişmiş olduğu ülkelerinde hiçbir Maden ocaklarında öyle bir sorun yok olamadı ve olamaz dünya geniş oldu uygarlaştı, bilgiler, bilginler, yüksek kafalar artı aydınlaştı.
Ne demek olağan üstü hal ve iş kazası durumu  bu tür ölümler niçin hiçbir yerde olmuyor.
Olamıyor?
Tüm ülkelerde insanların varlığı farklıdır, canı değerlidir, üstündür ve her bir eylemde tedbirler  alınmaktadır.

Niçin oralarda. İster devlet, ister özel sektör işçileri ve çalışanlar için kurallarını, uygulamalarını doğru konulmalıdır, toplu ölümler olmasın diye, facialar yaşanmasın diye temel görevlerle, kurallar uygun olarak koyulmalıdır.

Ve denetmeler iyice yapılmalıdır

Üzücümüz çok büyük maden ocağında genç, yaşlı demeden hepsinin birden ölmesini şehit olması canımızı yaktı, gözümüzü ağladık, ama ağlamakla bitmedi, çünkü bizden şirin, canlar gitti, umut dolu gönüller, doğru ekmeği için, ailesi için canıyla, kanıyla iş yapan çalışanlarımız gitti canını bıraktı ölüme.

Önlem alınmadığı için başınıza gelecek her felaketten her türlü acı olaylar sorumlusu bunu bilenlerdir, bilgisiz, duyarsız olanlardır,

Bizler Türk milleti olarak kendi yaramızı kendimiz saralım, kendi derdimize, halımıza kendimiz acıyalım, ortak olalım, içimizi temizleyelim, birbirime can, kan verelim bu büyük acı, faciamızı birlikte paylaşalım, hepimizin başı sağ olsun, Türkiye, Türk dünyamızın baş sağ olsun, Şehitlerimizin yeri Cennet, Uçmaklık olsun,

ULUTANRIDAN tüm Şehit ailelerimizin baba, anne, kardeş, bacı, eşlerine, yavrularına Sabır diliyoruz.
Her zaman dualarımız sizlerledir yanınızdayız, hiçte sizler unutmayız Âmin.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank