content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Şub

Sahipsiz Otistik Çocuklarımız!

Samsun ve Fatsa’nın seçilmiş ve atanmışlarıyla toplum önderleri il ve ilçeye Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM)’i açarak, hizmeti otistik çocuklar ve ailelerinin ayağına getirirken,

Ünye’nin toplum önderleri Toki ilköğretim Okulundaki Otistik Sınıfını öğretmen yokluğu nedeniyle hizmete açamadıklarından, ilçe dışına gidip gelmek zorunda kalan aileler ve çocuklarının büyük mağduriyet yaşamalarına sebep olmaktadırlar.

Allah ibreti âlem için yarattığı (bedensel, zihinsel ve otistik engelli) bütün kullarının ve hatta ülkesinin yarasına merhem olsun diye kulları içinden kişisel yetenekleri sayesinde öne çıkardığı vasıf sahibi (Toplum Önderi )kimlikli ve kişilikli insanların yolunu açarak topluma hizmet etmeleri için onlara fırsat verir.

Bu konudaki fırsatları elde eden komşu il ve ilçelerin toplum önderleri halkın öncelikli ihtiyaçlarını doğru tespit edip yerinde ve zamanında kullanarak ülkesine ve insanına faydalı olurken, Ünye bir çok alanda olduğu gibi Otistik çocuklarımızın eğitim merkezi (OÇEM)’in açılmasında da sınıfta kalmıştır.

Evet, saygıdeğer okurlar ve sorumluluk sahibi sevgili insanlar, ülke genelinde olduğu gibi Ünye ve bölgesinde bine yakın bedensel ve zihinsel engelli çocuklarımızın içinde onlarca Otistik çocuğumuz ve aileleri var. Bunların büyük çoğunluğu da imkânsızlıklar nedeniyle bırakın eğitim almayı, evden dışarıya dahi çıkamıyorlar.

Komşu ilimiz Samsun ile komşu ilçemiz Fatsa’nın toplum önderleri otistik çocuklarının geleceklerine ışık olan Otistik Çocuklar Eğitim merkezi (OÇEM)’i şehirlerine kazandırarak, otistik çocuklar ve ailelerini yanlarında olarak aileleri perişan olmaktan kurtarmışlardır. Bu özverili ve doğru çalışmalarından dolayı komşu ilimiz ve ilçemiz önderlerini tebrik ediyor, dostlar alışverişte görsün misali günü gün ederek çalışır gözükenleri Yüce Allah’a havale ediyoruz.

Ünye’nin seçilmiş ve atanmışlarıyla, toplum önderleri TOKİ ilköğretim okulunda bir şekilde oluşturulduğu halde öğretmen yokluğu nedeniyle açılamayan Otistik Çocuklar Eğitim sınıfına bir an önce öğretmen atanmasını yaparak veya yaptırarak otistik çocuklar ve ailelerini yollarda ve araçlarda yıllardır yaşadıkları perişanlıktan kurtarsınlar. Aksi halde, hayata tutunmak için zor şartlarda ilçe dışında çıkış yolu arayan otistik çocuklar ve ailelerinin vebali altında ebediyen ezilirler. Vebal altında kalmak istemeyen sevk ve idarecilerimizin sahipsiz otistik çocuklarımız ve ailelerinin yürekten serzenişlerine sessiz kalmayacaklarına inanıyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Sahipsiz Otistik Çocuklarımız!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank