content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Tem

Polislerimiz…Esnaf… ve Şiddet.. ve Nefret…

Görevi can ve mal varlığımızı korumak, bulunduğu yerde huzuru, güveni sağlamak olan polislerimiz; unutmayalım ki bunları da CANI PAHASINA, hayatı pahasına yapmakta...

Ve bu derece risk taşıyarak görev yapıyorsa, bunun getirdiği stresten kaynaklı ufak, tefek BİREYSEL hatalarını da fazla görmemek gerektiğini söylemek istiyorum.

 

Şunu da belirtmek istiyorum ki; kesinlikle uyguladıkları şiddete karşıyım..

Geçen günkü Turizm Derneğinde Kaymakamımızın bizzat kendisinin yaptığı toplantıda esnaflar polislerden dolayı çok büyük dert yanmışlardı. Hatta o kadar bunu belli ettiler ki, üniformadan nefret ettiklerini, polise bakmak bile istemediklerini kin ve nefret beslediklerini söylemişlerdi!

Her ne kadar tüm polislerimizi aynı kefede değerlendirmediler ise de NEFRET kelimesi  bana biraz dokundu.!

Neden buna meydan veriliyor?

Neden bu camia içerisinde böyle davrananlara  yaptıklarının doğru olmadığı bir şekilde anlatılmıyor diye de kendi kendime düşündüm.

 

Vatandaş, kendisinin huzurunu korumakla mükellef olan kendi polisi ile ne yazık ki adeta kavgalı... Aralarında mesafeler var! Hepimiz insanız ve konuşarak anlaşmak zorundayız! Elbette ki anlamayacaklar da olacaktır amma bu sayı sanırım 100'de 1-2 tane çıkar! Ona da anlayacağı dilden anlatılar. Buna itiraz eden de olmaz sanırım...

Amma o günkü toplantıda o kadar polis kelimesi geçti ki gerçekten ürperti verdi. Gerçekten rahatsız etti. Dediğim gibi nihayetinde onların da üstlendikleri görevler var. En önemlisi de huzur, güven ve can - mal varlığımızın korunmasından sorumlular.

Hırsızlık olsa onları arıyoruz!

Kavga - gürültü olsa onları arıyoruz!

Kısacası bizi tehdit eden her konuda tek aradığımız yer orası!

O zaman neden onlara karşı bu nefret?

Neden onların da vatandaşa karşı bu sertliği?

Sözün Özü!

Hepimizin akrabası, eşi dostu arasında polis olan mutlaka ki vardır. Onlarla yakın olduklarımızdan mıdır acaba, hiç de polis olduklarının farkında bile değiliz! Hatta olası vakalarda bile bu yakınımıza haber vermeyi bile düşünmez, polis karakollarını ararız! Buraya dikkat çekmek istiyorum. Demek ki birbirimizden fazla da farkımız yok! Olmamalı. Onlar görevlerinin gereğini yaptıklarında, vatandaşlarımız da kendi işlerinin yasallığını gözettiklerinde hiç de bi sorun olmayacak! Karşılıklı olarak bunu anlasak ve anlatsak polise karşı duyulan bu kin ve nefret inanıyorum ki yok olacak hatta arkadaş bile olunabilecektir.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank