content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Şub

Pariteler Ve Veriler Bu Hafta Önemli Olacak

Yurtdışı piyasalar genel olarak finansal piyasalarda belirleyici olacak. Özellikle Paritede ki gelişmeler daha çok yatırımcıların yönünü belirleyecek.Dubai etkisi ile başlayan borç çevirememe kiriz Yunanistan ile farklı bir boyuta taşınmış oldu. Son dönemlerde sakinleşse de Dubai piyasası hala sorunlu birçok konu tartışılmaktadır.

Bunun yanında Yunanistan da, da sorunlar bitmemekle birlikte Bütün Avrupa Birliğini sarsacak farklı bir krizin fitilini de ateşleme stresi de oluşturmaktadır.

AB Merkez bankası ve AB ekonomi bakanlarını tavrı ile Alanya’nın net tavrı Yunanistan sorununun gelişimine ciddi bir yön verecektir.

Özellikle  diğer AB ülkeleri üzerinde kriz ile ilgili  bir fikir ve eylem modeli olacaktır. Paritelerdeki değişimler bu aşamada yakından takip edilmeli. Euro/ Dolar paritesi 1.35.80 destek seviyesini aşağı doğru kırar gibi olsa da hafta başı tekrar 1.36 üstüne atması piyasalar açısından olumlu olmuştur. Bunun için parite yakından takip edilmeli.

Bu arada ABD dolarının değer kazanmasında etken diğer bir faktörde FED in bir faiz artırımı sürecine başlama ihtiyacı hissediyor olmasıdır.

BU konuda geçtiğimiz hafta bazı fon yöneticileri ile toplantılar düzenlendiği iddia edilmektedir. Ayrıca piyasaya enjekte edilen 1 Trilyon Dolarlık teşvikini piyasadan yumuşak bir şekilde çekilmesi operasyonu konuşulmaktadır.

 Bu durumda doların değer kazanmasını güzlendirici ekstra bir argüman olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu hafta Yurtiçinde TCMB faiz kararı da piyasalarda önemli olacaktır. Ayrıca bu hafta yapılacak olan yüklü itfa ve takibinde 4 hazine ihalesi var.

Bunlar hem faiz hem de diğer piyasa enstrümanları üzerinde etkili olabilecek gelişmeler olarak karşımıza çıkacaktır.

Yurtdışı veri trafiğinde bu hafta Almanya Şubat ayı ZEW beklenti endeksi, ABD Ocak ayı konut başlangıçları ve inşaat izinleri, ABD Ocak ayı sanayi üretimi ve Euro Bölgesi Şubat ayı imalat sektörü PMI endeksi önemli yer tutacaktır. 

 Ekonomik canlanmanın ne yönde olduğunu gösterebilecek veriler olarak karşımıza çıkacaktır. Bu gelişmeler yurt dışı piyasalarda yönleri belirleyecektir.

IMKB 100 endeksinde 51.500 - 52.000 seviyeleri önemli direnç noktası olarak karşımıza çıkmaktadır. 50.000 - 49.500 seviyesi destek olmaktadır.

IMKB 100 kritik bir haftayı karşılamakta, destek seviyelerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Özelikle 50.000 aşağı kırılırsa bir stop-loss noktası olarak algılamak gerekir. Kırılma gerçekleşirse endeks 48.500- 47.500 seviyesine kadar düşüş test edebilir.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank