content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

23 Nis

Öcalan Ne Demek İstiyor?

Acaba Abdullah ÖCALAN avukatlarıyla yaptığı son iki haftalık görüşmelerde ilginç açıklamalar yaparak ortamı yeniden germeye mi çalışıyor? Zira ÖCALAN son görüşmede can tehlikesi yaşadığını;

ABD tarafından öldürüleceğimden kendi başınızın çaresine bakın" ifadeleriyle kamuoyuna duyurdu. ÖCALAN çok iyi biliyor ki bundan önce sempatizanları bu açıklamadan daha basit açıklamaları yüzünden özellikle Kürtlerin yoğun yaşadığı Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde sokaklara dökülmüş, sokak eylemleri yapmışlar ve bu eylemler sırasında pek çok can kaybı olmuştur.

Gerçekten böyle bir can tehlikesi var mıdır?

ABD böyle bir şeyi istiyor mu?

ABD böyle bir şeyi isterse dahi bunu başarabilir mi?

Zira ÖCALAN çok kesin konuşuyor. İsterseniz önce basına yansıyan demecini okuyalım;

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Mart ayı içinde avukatlarıyla yaptığı görüşmede, ‘Roj TV'yi artık ABD ve NATO'nun etkisi dışındaki bir ülkede yayınlatın. ABD tarafından öldürüleceğimden kendi başınızın çaresine bakın’ dediğini öne sürdü.

Şimdi soruyorum:

ÖCALAN ne demek istiyor? Gerçekten de can tehlikesi mi yoksa bununla pazarlık mı yapmak istiyor? Neyin pazarlığını dediğinizi duyuyorum;

  1. Gerçekten de böyle bir endişeye sahip ve yaşamına kast edilmeyeceğinin garantisini istiyor.
  2. “Bakın ben gerekirse öldürüleceğimi öne sürüp ortalığı karıştırırım haaa! O zaman gelin anlaşalım” demek istiyor.
  3. Aslında can tehlikesi yok ancak işlevsizliğini gördü ve PKK üzerindeki etkisinin kaybolduğunu görünce de bu yolla “başınızın çaresine bakın” demek istedi.
  4. Daha önce kolay bir şekilde sokaklara dökülen kitlenin son zamanlarda oldukça gerginlikten uzak durduğunu görüp nabız mı yokluyor?

Kanaatim o dur ki açıklamalarının gayesi 1. ve 4. şıklar daha uygun düşer. Zira kulların ölüm, öldürülme sendromuna girmeleri oldukça sıkıntılı bir süreci yaşatır. Bu ÖCALAN için de pekâlâ mümkündür. Hatırlayın Türkiye’ye getirildiği ilk gün uçakta söylediklerini;

Benim annem de Türk, bir hizmet imkânım olursa yaparım”* diyerek endişelerini dile getirme gereği duymuştu. Bunu yadırgamıyorum, küçümsemiyorum da. Sadece “can havliyle genelde beklenmedik söz ve eylemler olabilir” diyorum. Kim olursa olsun söz konusu “can tehlikesi” olunca bazı garip halleri yaşar. Benim kanaatim bu.

Ama eğer amacı sokakların yeniden çatışma alanına dönmesi ise o zaman farklı tespitlerde bulunmak durumundayız.

Şayet amacı sokakları kan gölüne çevirmekse o zaman ÖCALAN “kime hizmet ettiğini” de açıklamış bulunuyor.

Gerçekten de ülkenin geçmekte olduğu süreç tarihinin en kritik, kritik olduğu kadar uygar dünya ülkesi olmasına en yakın dönemdir.

İsrail ile “güç” mücadelesinin en zirveye doğru çıktığı bir dönemdeyiz. Öyle ki MOSSAD açıktan açığa başta başbakan olmak üzere pek çok önemli ve değerli şahsiyeti öldürme hazırlıkları yapıyor (bu arada “biz ne yapıyoruz” başlıklı yazım son kez bekliyor) Öte yandan hükümet ERGENEKON, BALYOZ gibi tüm halkımızın geleceğini yerle bir eden planlarla uğraşmaktadır.

Eğer ülkenin daha özgür ve daha demokratik bir yapıya kavuşması için yeni anayasa paketi hazırlayıp çok önemli bir referandum sürecine girilirken (enteresandır 12 Elül daebe anayasasına BDP destek vermekten kaçınıyor) ülkeyi sokak çatışmalarıyla meşgul eder de süreci baltalarsanız size “kime hizmet ediyorsun” diye de sorarlar.

 Tabi cevabı bilindiği halde...

* “Türkiye’ye dönünce hizmet edeceğim. Fırsat verirseniz, hizmet ederim. Bunları, halkın içinde konuşuyorum. Başka bir şey de konuşmam. Bir hizmet imkánım varsa, ben inanıyorum vardır, daha üst düzeydekilere de bildirirsek, ben hizmeti seve seve ederim. Ben hizmet edeceğim. Çok iyi edeceğim.

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Öcalan Ne Demek İstiyor?”

  1. 1
    hamza Says:

    evet arkadaşım öcalan hakkında bu kadar cesur yazı yazma yurakliliğini nereden alıyorsun. güneydoğuda yasayan biri olarak apo için kendini yakan bunca ahmak varken sizin bu tavrınızın anlamını anlamakta zorluk çekiyorum.bundan böyle yazılarını yazarken daha uzun vadeli düşünerek yaz bir dost.......

  2. 2
    Ahmet AY Says:

    Bundan dolayı başımıza gelecekleri düşünürsek doğruları kim yazacak ve onurlu yaşamak nerede kalır? Yine de sağolun "bir dost"um.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank