content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Nis

İstanbul’un Planetaryum Çadırında 23 Nisan Coşkusu..

23 Nisan İstanbul’da bir başka coşkuyla kutlanır oldu artık… Resmi törenlerin ve alışılmış monotonluğun dışında halkın çocuklarla cıvıl cıvıl kaynaştığı bir bayram havası var ardık..
.
Nisan, öyle bir bereketli aydır ki, tüm bir yılın yoğunluğunu ve yorgunluğunun acısını bu ayda çıkartırsınız..
Önce Nisan yağmurları pırıl pırıl yapar İstanbulu.. Sonra doğa ölüm uykusundan uyanır, yeşillenir, börtü böcek cıvıl cıvıldır, sonra insanın gözlerinden yüreğini bahar sevgisi coşturur…

Ardından İstanbul lale festivali coşkusuyla etraf çiçek cümbüşüne döner..
Sevgi seli bitmez, ardı ardına programların biri biter, diğeri başlar...
Ardından Sevgililer sevgili Hz. Peygamberin Kutlu doğum haftası etkinlikleri başlar..
Ayın son dansı ise, çocuklarımızın 23 nisan coşkusudur....
.
Beton yığınlarıyla çevri İstanbul sokaklarında 23 Nisanı halkın katılacağı coşkulu kutlamak iyice zorlaştı..
Bildiğiniz gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı Okul bahçelerinde resmi törenlerle kutlanıyor.
Ama tek bir günle sınırlı. Her ne kadar okullar farklı programlarla hafta boyunca kutlanıyor olsa da, bizim çocukluğumuzun coşkusu yok.
Biz köylerde, günlerce, gece gündüz fener alaylarıyla kutlardık. İstanbul’da nerede nasıl kutlayacaksınız, orman, arazi mi kaldı ki sokak ve meydanlara taşalım.
.
İşte yerel yönetimler hayatın tüm alanlarında olduğu gibi, 23 Nisan coşkusuna da el atarak farklı programlar geliştirdiler.
Her belediye, farklı günlerde, farklı kutlama programları hazırlayarak, aileleri çocuklarıyla iç içe kutlamalar başlattı..
.
İstanbul Valiliği, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programını Taksim Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasıyla başlayacak. Törenler, İnönü Stadı´nda devam edecek.
.
Belediyeler ise farklı formlarda kutlayacaklar..
.
Bayrampaşa Belediyesi bir çok alanda olduğu gibi 23 Nisandaki farklılığıyla yine bir adım öne çıktı..
.
Bayrampaşa Belediyesinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ve 10 gün sürecek olan 23 Nisan şenlikleri,özel olarak hazırlanmış şenlik alanında yapılıyor...

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkıları ve Bayrampaşa Belediyesinin Makedonyalı çocukları getirerek, kültürel etkinlikler çerçevesinde istanbulun tarihi ve kültürel yerlerini gezdiriyor.
.
Kurduğu 5 bin metrekare büyüklüğündeki ‘’23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’’ alanında bulunan Planetaryum Çadırı ile gökyüzünü keşfeden çocuklar, gözlem çadırı ile yıldızları yakından takip edebilme şansını da yakalıyorlar.
Çocuklar, özel olarak hazırlanmış atölyelerde karikatür, maket uçak ve boyama gibi yeteneklerini geliştirme fırsatını yakalıyorlar..
Uçurtma atölyesinde kendi elleri ile yaptıkları uçurtmaları uçurtma şenliği alanında uçurarak yarışıyorlar..
Çocuklarımızın özel olarak hazırladığı gösterilerle başlayan çocuk şenliği ulusal sanatçılardan konserler (AYNA GRUBU, İSTASYON 30 vb.) veriliyor..
Okullar arası yarışmalarla, şenlik alanında ki lezzetli şekerlemelerle ve rengarenk süslemelerle çocuklarımız özel bir şenlik havasında geçiriyor 23 Nisan şenliklerini....

.
Fatih Belediyesi,
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kocamustafapaşa’da Çocuk Şenliği gerçekleştiriyor..
Şenlik kapsamında çocuklara ücretsiz pamuk şeker, Maraş dondurması, Osmanlı macunu, patlamış mısır dağıtılıyor.. Şenliğe katılan çocuklar, ayrıca tırmanma piramidi, ördek kaydırak, sosis balon, çocuk oyun köşesi, palyaço, kostümlü karakterler, Sumo Güreşi, yel değirmeni zıpzıp, meyve ağacı oyunu, jonglör, yüz boyama ve tahta bacak gibi aktivitelerle gönüllerince eğlenebiliyorlar...

Şenliğe katılan miniklere verilen yaka kartlarıyla çocuklar hem ikramlardan, hem de etkinliklerden ücretsiz faydalanabiliyorlar..
.
İETT te bir ilke imza atıyor..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çalışanların çocukları için Bağlarbaşı Kültür Merkezinde 22 Nisanda etkinlik düzenledi.
'Her aya bir sosyal sorumluluk projesi' sloganıyla yola çıkan İETT, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocukları sevindirmek için palyaçolu, sihirbazlı, animasyon ve Karagöz-Hacivat gösterili bir kutlama programı düzenledi.
Şenliğe ilk defa katılan personel bu şenliği coşkuyla kutladı..
Kutlamalara katılan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.
.
Bu tür farklı, şenlikli, coşkulu bayramların devamının artarak devam etmesini bekliyoruz, tüm yerel yöneticilerimizden..
.
23 Nisanı sadece bir gün değil, Belediyelerin kurduğu şenlik çadırlarında tam 10 gün boyunca dolu dolu yaşayan çocuklarımız için gurur verici...
Duyarlı Belediyelerimizi bir kez daha kutluyorum…
Çocuklarımızın bu şenlikleri fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Planlarını çocukları ve gençlerini düşünerek yapan toplumlar her zaman kazançlı çıkmışlardır..

Onlarla aynı ortamda nefes almak, onlarla beraber bu etkinliklerde yer almak büyük keyiftir..

Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun..
Mehmet BALLI Araştırmacı Yazar

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank