content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

01 Eki

Hüseyin Avni Coş’la Mertçe!

Değerli okurlarım! “Kişinin aynası iştir lafa bakılmaz” diye muhteşem bir özdeyişimiz, bir de Kutsal Kitabımız “Kur’an-ı Kerim”de “Yapmayacağınız şeyleri neden söylüyorsunuz?..”( 61/2)  anlamında, “inananları sorgulayan” muhteşem bir cümle vardır.

Bu köşe yazısını bu çerçevede gönüllerinize sunmak istiyorum.

Değerli Okur!

Dünya İnsanlığını teolojik pencereden “bir aile” gibi algıladığımız,(2/22) üzerinde yaşadığımız “dünya”  öyle muhteşem bir hazinedir ki, Keşfedilmiş yada henüz keşfedilmemiş yığın yığın madenler, keşfedilmeyi beklemektedir.

Bu yeryüzü hazineleri bazen ilim adamlarımızın ciddi araması sonucu, bazen de sıradan bir insanın ayağına takılarak bulunabilir.”Bazı madenlerin kendilerini güneşte parıldayan çiçekler misali gösterdikleri gibi, bazı insanlar da aynen öyle madenler gibi keşfedilir”; kendilerini gösterirler ve insanlığın ihtiyacı olduğu bir zamanda ortaya çıkıverirler.

Aynen öylede, “Vali Hüseyin Avni COŞ” ta, kentin, tamda böyle “karizmatik”, “bilge”, “duruşu olan” bir yöneticiye ihtiyacı olduğu bir zamanda Adana’mıza geldi. 

Misyonu ve şanı, makamı, rütbesi, titri-mitri ne, kim olursa olsun, bütün dava, kişinin kendisini bilmesi ve kendisi gibi hareket etmesidir.

Bence temel prensip şudur: “Her insan, kendi sahip olduğu değerleri Hakk'ın ve halkın hizmetine sunmalıdır.” 

Değerli dostlar!

Demir, altına özenir ve kendini allayıp pullayıp sarıya boyanıp "Ben altınım" derse, boyası dökülünce “foyası” meydana çıkmaz mı? Elbette çıkar!

Altın da demire özenip onun girdiği yerlere girmeye çalışırsa ezilir büzülür ve en sonunda tren rayına dizilmez mi? Elbette dizilir..

Demem o ki, “her maden yerinde değerli olduğu gibi, her insan da sahip olduğu değerlerle topluma katkıda bulunur,” bulunabilir..

Bizim geleneksel kültürümüzde, "yaptığın her iyiliği Allah rızası için yapacaksın!"  düsturu vardır.

Şu düşüncenin, bu düşüncenin, bu zenginin, bu ağanın, o önderin keyfi için iş yapanlar geçici çıkarlarla yetinirler.

Kalıcı eserler meydana getiremezler.

Çünkü “yaptığı işte kendi damgası” yoktur.

Bunca yöneticilik döneminde, “karakterini”, “kimliğini”, “kişiliğini” bozmadan gücü oranında her gittiği yerde “hakkın” ve “halkın” yanında yer alan “Adana Valisi Hüseyin Avni Coş”un bu anlamda kimseye eyvallahı yoktur!. “ Ne kölelerin efendisi ne de sultanların hizmetçisidir.”

O Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ’tur!.

Kim mi Hüseyin Avni COŞ?

Pes doğrusu!

Hüseyin Avni Coş’u kim tanımaz!

O, her şeyden önce bir “İNSAN!”

O, bir “Baba”.

O, bir “Aile Reisi.”

O, bir “Veli!”

O, bir “Vali.”

O, bir “Yönetici.”

Nasıl bir yönetici mi?

Adana’ya geldiği günden bu yana, “gönüllere yürüyerek”,  farkını fark ettiren, “ırk”, “renk”, “din”, “dil” ayırt etmeksizin “herkese”, “herkesime” gönül ve dahi makamının kapısı sonuna kadar açık olan; “KenarDicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu, gelir de Adl-i İlâhî sorar Ömer'den onu!”  sorumluluğuyla gecesini gündüzüne katarak, “halka hizmeti hakka hizmet kabul eden”, Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ”,  meslektaşımız,  Savaş ÇOKDUYGULU’nun ifadesiyle, “sıradan” ve “klasik bir Vali” asla değildir!..

Ve dahi benim “kardeşim”, “ağabeyim” ve “arkadaş”ımdır.

O şimdi Adana Akdeniz Televizyonu’nun yeni yayın döneminde “MERTÇE SÖYLEŞİ” Programının yani benim “ilk Konuğum” oluyor.

Bunca yoğun yaşam temposu içinde televizyonumuzu, özelliklede benim programımı tercih ettiklerinden dolayı kendilerine bitimsiz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Lütfen şimdi koltuk ve kanepelerinize yaslanın, Ailenizin tüm fertleriyle birlikte bizi izlemeye devam edin! 01/10/2012 saat 09:00’dan -11: 00 Kadar.(www.akdenizteelvizyonu.com)

“MERTÇE SÖYLEŞİ”;  “İNSANI, İNSANA, İNSANLA, İNSANDA, İNSANCA” anlatan sizin, bizim, hepimizin programı…

Mertçe Söylüyorum!

Bu program kaçmaz!..   

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Millet her türlü iradesini hakim kılmağa muktedirdir…

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Ey İman Edenler yapmadığınızı neden söylüyorsunuz?..(61/2)

 

GÖNDERMELER

-Başbakan Erdoğan’ın, Ak Parti 4. Olağan Kongresinin konuşmasının ortasında Aşık Veysel’den “Uzun ince bir yoldayım/gidiyorum gündüz gece/Ulaşmak için menzile/Gidiyorum gündüz gece” türküsünü dinleterek ve söyleyerek 70 milyonun gönüllerinde taht kurduğunu biliyor musunuz?

 -Akdeniz televizyonunda her gün sabah saat 09-11 arası canlı olarak yayınlanan “SİYAH-BEYAZ” programının, 1 ekimden itibaren “MERTÇE SÖLEŞİ” yeni adı ve konseptiyle değerli izleyicilerinin karşısında olacağından haberiniz var mı?

 -''Büyük Millet, Büyük Güç, Hedef 2023'',''Bir Olduk, Birlik Olduk, Birlikte Türkiye Olduk'', ''Tükiye'nin Partisi, Türkiye'nin Lideri'', ''Her Şey Türkiye İçin, Bu Işık Sönmeyecek'', ''Biz Birlikte Türkiye'yiz'' pankartları ile destansı bir kongre gerçekleştiren Ak partinin gelecek günlerde büyük transformasyonlara gebe olduğunu biliyor musunuz? 

-COŞ’turan, Kalbi ve Harbi adamla samimi muhabbetimizi kıskanan bazı kıblesi şaşı zevatın, yılankavi kem-kümlerinin derin bir nifak hastalığından kaynaklandığını bilmeyen var mı?

-Adana Şehremini v Sayın Zihni ALDIRMAZ’ın, inşallah Salı günü sabah saat dokuzdan itibaren Akdeniz Televizyonu “MERTÇE SÖYLEŞİ” programının konuğu olacağını biliyor musunuz?

-Adana’da yeni göreve başlayan ABD’nin çiçeği burnunda Konsolosu John L. ESPİNOZA’ nın, vermiş olduğu tanış davetinde, genç, dinamik, sevecen ve esprili davranışlarıyla konukların beğenisini kazandığından haberiniz var mı?

-Bir kısım meslektaşlarımızın yaptığı eleştirel yorumlarla mit haline gelerek reytingini katlayarak artıran,  Adana’nın seçilmiş Şehremini Aytaç DURAK’ın yaklaşan yerel seçimlerde aday olmayacağını kim garanti edebilir?

-Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Bülent YARDIMCI ile, Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ arasındaki 22 benzerliği bilimsel olarak ortaya kayan Adanalı araştırmacı yazarın kim olduğunu merak ediyor musunuz?

-Bazı zift gibi kirli İstidatlarını süslü elbise gibi cümlelerle örtmeye çalışan zavallıların; amel defterlerini ortaya koyan yırtmaçlarından habersiz olduklarını biliyor musunuz?

-Kur’an-ı Kerim’de eşek ve köpekle kıyaslanarak ifade edilen olumsuz insan tipinin(62/3,7/176)Allah ve kul arasına giren din pazarlamacısı ikiyüzlü münafıklar olduğunu biliyor musunuz?   

yukselmertoglu@hotmail.com

https://www.facebook.com/yuksel.mert.9

https://twitter.com/yukselmertt

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank