content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Eki

AK Parti’nin 10 Yılı Çok Başarılıdır

AK Parti 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kuruldu ve yaklaşık 14 ay sonra, 3 Kasım 2002 tarihinde tek başına iktidara geldi. AK Parti,10 yıllık iktidarı döneminde yapılan 3 genel seçimde de aldığı oyları arttırarak hep tek başına iktidar oldu. Bu durum, demokrasi tarihimizde daha önce görülmeyen bir olağanüstü başarıyı ifade etmektedir.
Rahmetli Menderes ve Rahmetli Özal da icraatlarında başarılı olmuşlar ve milletimizin sevgisini kazanmışlardı. Menderes de Özal da 'değişim' için çok gayret göstermişler ve Türkiye'yi ileriye götürecek hamleler yapmışlardı.
Lâkin, Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti İktidarı sadece siyasî bakımdan başarılı olmamış, 10 yılda en hızlı 'değişim' ve 'dönüşüm'ü gerçekleştirmiştir.

***
Erdoğan'ın karizmatik liderliği öncülüğünde AK Parti'nin 10 yıllık iktidar döneminde şu temel 'değişimler' gerçekleştirilmiştir:
Militarist vesayet tasfiye edilmiştir. Başbakan Erdoğan'ın cesur ve dengeli yönetimi sayesinde, 27 Mayıs 1960'dan beri devam eden 'Darbeler Dönemi' kapatılmış ve gerçek anlamda demokrasiye geçilmiştir. Türkiye'de ilk olarak, rütbelerine ve statülerine bakılmadan, darbeciler yargı önüne çıkarılmış ve cezalandırılmışlardır.
 

Jüristokratik vesayet tasfiye edilmiştir. Yarım asırdan beri siyasallaştırılmış ve millet iradesinin üstünde kurulan 'jüristokrasi' (yargıçların egemenliği) tasfiye edilmiş ve devleti meydana getiren güçlerin (erklerin) dengesi sağlanmıştır.
Dış politikadaki değişim, Türkiye'yi bir küresel aktör hâline getirmiştir. Bundan 10 yıl önce Türkiye, sadece kendi bölgesinde tesirli bir devlet iken, çok kısa bir müddet zarfında bütün dünya tarafından takdir edilen etkili bir küresel güç hâline gelmiştir.
 

Ekonomideki değişim, Türkiye'yi en hızlı büyüyen bir ülke hâline getirmiştir. Özal'dan sonraki 10 yıllık dönem kayıp yıllar olarak tarihe geçerken, 10 yıllık AK Parti döneminde, kışı başına gelir 3 bin dolarlardan 12 bin dolara çıkmış ve GSMH da yaklaşık 4 misli artış göstermiştir. Bütün dünya ekonomileri kriz batağında çabalarken, Türk ekonomisi görülmemiş bir başarı örneği sergilemiştir.
 

Sosyal değişim sonucunda, düşük gelir gruplarındaki vatandaşlar, daha önce görülmemiş ölçüde desteklenmiştir. Sağlık, eğitim, konut ve şehircilik alanlarında reform mahiyetindeki başarılara imza atılmıştır.
Türkiye'de ulaşım ve altyapı konusunda da çok başarılı bir değişim dönemi yaşanmıştır.

Başta idarî reform olmak üzere birçok reform projeleri gerçekleştirilmiş ve her alanda değişim sağlanmıştır.
***

AK Parti'nin 10 yılı çok büyük 'dönüşümlere' (transformasyonlara) sahne olmuştur. Şöyle ki:
1. En önemli dönüşüm siyasî rejimdeki dönüşümdür. Türkiye, artık insan haklarına, demokratik hak ve hürriyetlere kucak açan hür bir ülke olmuştur. Bu dönüşümün siyasî ve hukukî temelleri atılmıştır.
2. Ekonomik dönüşüm gerçekleştirilmiş, devamlı olarak büyüyen, istikrarlı bir yapı oluşturulmuştur.
3. Dış politika, pasif ve monoton yapısından kurtularak aktif, vizyonu olan, iddialı bir zihniyet ve yapıya dönüştürülmüştür.
4. Sosyal dönüşüm dönemine geçilmiş, post modern toplumun özelliklerine uygun bir sosyal yapılanmaya girişilmiştir.

***
AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi, 10 yılda gerçekleştirilen 'değişim' ve 'dönüşüm'lerin ışığında yapılmakta ve 2023'e kadar devam edecek yeni dönemin temellerini atmaktadır.
Bu dönüm noktası Kongre'nin milletimize ve AK Parti'ye hayırlı olmasını diliyorum.
 

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank