content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Nis

HİSARCIKLIOĞLU Didim İçin Çok Şey Söyledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU geçen hafta sonu Didim'deydi....

Anlamak isteyen için aslında çok şey söyledi.... Konuşmacıların GENELDE yaptıkları "kamyon dolusu" boş laf üretmek, sol kulağını sağ elle arkadan göstermek, dostlar kürsüde görsün, konuşmuş olmak için konuşmak yerine, kısa, keskin, öz, doğrudan hedef ve anlatılmak istenen merama konulan son nokta!.

Yerelde;

* Öncelikle seçilmişlerin ve atanmışların birlikte çalışması gerektiğine dikkat çekti! Ki olmazsa olmaz!

* Didim için yapılacak şeylerde siyasi farklılık göstermeden, SEN-BEN kavgası gütmeden kenetlenmek gerektiğini ve birlikte hareket etmek gerektiğini anlattı! Ki hiç göremedik!

* Turizm yatırımlarından pay alabilmek için tesislerdeki lüksü, cadde ve sokakta sağlamadıkça, turistin otele kapanacağını, otelden çıkmayacağını, dolayısıyla yerel esnafın kasasına bir girdinin olamayacağının altını çizdi. Ki başlıca sorunlarımızın başında gelen bir konu!

* Gerek yerel yönetimin, gerekse mülki İdarelerin turizm yatırımlarını, turizmi teşvik edici projeler üretmesi gerektiğini söyledi. Ki şart!

Genelde ise;

Çeşitli yerlerde görev alacak olan seçilecek kişileri seçerken, hesap sorabilecek kişileri seçip, yanlış yapıldığında, ya da vaadini yerine getirmediğinde korkmadan hesap sorulması gerektiğini, bunun bir demokratik hak olduğunu söyledi. Ancak hemen ardından da ne yazık ki böyle olmadığını, seçenin hesap sorması durumunda (Ki bu ister belediye başkanlığı olsun, ister meclis üyelikleri olsun, ister odalar olsun, ister siyasi ilçe başkanlıkları olsun, isterse milletvekili olsun) hesap soranı bin pişman ettirdiklerini, "vay senmisin bunu bana soran?" diyerek kişiye kırk dereden su getirttiklerini, hatta bir gazete haberine göre de kişinin bir başka yere sürdürüldüğünü söyledi!

Bırakınız Ankara'yı Aydın'ı, bunları Didim'de bire bir yaşıyoruz zaten! Siz hiç iktidarla - muhalefeti, ya da yerel yönetimle - iktidar parti yetkilisini, birlikte hareket ettikleri Didimli yararına bir icraatta gördünüz mü? Didimliye şu güzelliği birlikte yaptılar diyebileceğimiz bir şey var mı?

Bakınız Tapınak orada duruyor. Birlikte hareket edilmedikçe çözümü yok bunun! Didim'e YOLCU İSKELESİ şart! Bu da birlikte yapılacak bir şey. Sanayi Sitesi'nde çözüm henüz sağlanmış değil... Yapılan şey pansuman tedbir o kadar! Turizm Yatırım projeleri yok! Her tarafta SGK projeleri tam yol ileri iken bizde sadece yer tespiti yapıldı o kadar! Bir ilerleme kaydedilmiyor! vs.

Sözün Özü!

HİSARCIKLIOĞLU hiç de politik konuşmadı. seçilmişlerle atanmışların diyalogundan tutun, yerel ve mülki idareye, hükümetin yereldeki temsilcisine kadar  herkesin Didim için yapacağı çok şeylerin olduğunu söyledi ve herkesi göreve davet etti! Alan alır, almayan kendi bilir. Çünkü halk bunun takdirini yapacaktır.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank