content

04 Tem

Gazeteci Dursun Erkılıç’dan: Seyirbaz

Gazeteciler arasında, şair-yazar olanların sayısı fazla değildir. Dursun Erkılıç yıllardır tanıdığım, değişik gazetelerdeki

başarılı çalışmaları ve meslekteki ustalığı gibi özellikleriyle takdir edilen alkışlanan bir isim ve imzadır.

Yıllardır gözlediğim bir gerçek Dursun Erkılıç’la ilgili: O, pek çok haberinin içine, şiirsel anlatımlar da yerleştirir. Haberler şiirli bir güzellikle daha bir anlaşılır, daha bir ‘haber tadında’ çıkar okurlarının karşısına.

120 sayfalık, ince uzun boylu, yakışıklı bir görünümlü Dursun Erkılıç’ın, “Seyirbaz” adlı kitabı şiir ve denemelerden oluşuyor. Beşinci sayfada başlayan “Aşk” başlıklı şiirli yazı, aşkın geçmişinden günümüze önemli mesajlar getiriyor.

Dursun Erkılıç “Aşk” başlıklı yazsının girişinde bir dörtlükle çıkıyor okurlarının karşısına. Bu dörtlük şöyle:

Aşkın gözü kör ya, mil mi çekilmiş,

Bilinmez hallerin kara bahtıdır.

Aşk aslında gönül gönül ekilmiş,

Menekşe, sümbüllü nara bahtıdır.

Bundan sonra birkaç cümlede çalkalanması var Dursun Erkılıç’ın. Bu yazı bu deneme şiirli anlatım, şiirli deneme olarak kabul edilebilir. Aşk’la ilgili anlatım girişi Dursun Erkılıç’ın:

-“Aşk; sadece Ademoğlunu çalkalayan bir ruh-beden sarsıntısı değil; tüm hayvanat ve nebatı da tarumar eden yakıcı, yıkıcı bir zelzeledir. Karşı cinsin yüreğe diktiği bir huzur anıtıdır aşk”.. Devam ediliyor anlatım olarak.

Dursun Erkılıç’ın “Seyirbaz” adlı kitabında yer alanlar, başlı başına bir şiirli sergileme, başlı başına bir anlatımlı-denemeli ifade ediş, sayfalara aktarış. Bir anlamda “çeşitleme” yapılmış, yazılar arasında her iki türdeki duygular serpiştirilmiş. Kitabın sayfalarındaki gezintiniz uzadıkça, gördüğünüz gerçekler arasında; Dursun Erkılıç’ın gazeteciliği, haberciliği, kalem bütünlüğü, duygularının şiirsel bölümündeki incelik, hassasiyet gibi özelliklerle birleşiyor, ortaya çok güzel bir anlatım, duygu nakletme biçimi çıkıyor. Bu genel değerlendirmeyle anlıyor ve görüyoruz ki, Dursun Erkılıç farklı bir kalem, farklı duyguların harman olduğu dünyanın sahibi.

Aynı zamanda TV Programlarının yapımcı ve sunucusu Dursun Erkılıç’ın anlatım zenginliği içindeki duyguları arasında kaybolmamak mümkün değil. Sayfa 74’de başlayan “Anne” başlıklı yazının duygu bütünlüğünün içine yerleştirilen dörtlüklerden biri şöyle karşımıza çıkmakta:

Anne, en şair günümde öldün,

Senin için şiir yazamıyorum.

Mezar yapmış adam, kelimelerle,

Ben seni anlatamıyorum.

Dursun Erkılıç: 1958 yılında Yozgat’ta doğdu. 1974 yılından beri gazetecilik yapan Erkılıç, öykü, deneme ve şiirleriyle dikkat çekti. Belde Gazetesinin Haber Müdürlüğü yanında, Konya TV’nin Ankara temsilcisi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNÜN SÖZLERİ:

1. Kendin pahasına olduktan sonra, tüm dünyayı kazansan eline ne geçer? (Sokrates)

2. Başarısızlığınız ile soylu bir şekilde yüzleşin, başarıdan farkı kalmayacaktır (Emerson)

3. Mutluluk maddi sevinçlerden ibaret olsaydı, çayıra koşan öküzleri mutlu saymak gerekirdi (Heracletius)

4. Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır (Alp Arslan)

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank