content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Tem

Hala “Patlıcaaaaan! Bibeeeer …” Aymazlığı!

Bu ne yahu! bir Pazar günü, sabahın köründe, sokakta seyyar satıcısının avazı çıktığı kadar “Patlıcaaaaan! Bibeeeer! Domatesss! Patatesss!” diye bağırtısından kurtulamayacak mıyız?

Büyük şehirlerde yaşıyorsanız trafik çilesinden kurtulmak için sabahın köründe evinizden çıkıp, akşamın karanlığında evinize dönersiniz. Gün boyu yoğun bir çalışma temponuz vardır. Hatta Cumartesi günleriniz bile doludur. Haftada bir tek Pazar günü tatil yapmak zorundasınızdır. O günü iple çekersiniz ki yorgunluktan çöken omuzlarınız, bilgisayardan kan çanağına dönen gözleriniz, harıl harıl çalışan beyniniz bir gün olsun dinlendireyim diye.
Pazar günü tüm vücudunuz sükuta kavuşur, aile boyu huşu içinde yatarken pervasızca bir bağırtı ile zıng diye uyanırsınız! Saat daha sabahın dokuzudur ve sokaktan geçen bir seyyar satıcının: “Patlıcaaaaan! Bibeeeer! Domatesss!” diye avazının çıktığı kadar aymazsızca bağırtısının tacizine uğrarsınız!

Eskiden vardı da bu tür pazarlama taktikleri (patavatsızlıklar) şimdi kaldı mı? demeyin, bizim sokağımızdan hiç eksik olmadı, sanıyorum İstanbul’un tüm kenar mahalleleri de aynı tehdit altında ve aynı işkenceyi çekiyor!

Bulunduğum ilçenin zabıtasına bizzat yüz yüze anlatıp teferruatlıca izah ediyorum, gel gör ki nafile çaba! kırk dereden kırk su getiriyorlar; yok Pazar günleri geç iş alıyormuşlar da, yok kendi sorumluluk bölgelerine girmiyormuş ta?...  Komik komik bahaneler. Siyasetin düşürdüğü acz, vurdumduymazlıktan başka bir şey değildir. Şikâyete dahi gerek duymadan herkes görevini adam gibi yapması gerekmez mi? 

Sayın yetkililer, bir kanun varsa uygulayın! ben mecbur muyum avazı çıktığı kadar bağıran seyyar satıcıların ağzının kokusunu çekmeye!

Herkes işini düzgün yapsa bu gürültü olur mu?

Bugüne kadar belediye başkanlarının uhdesine verilen 'pazaryeri açma ve kaldırma' yetkisi, 15 Mart 2012 de yürürlüğe giren 'Pazar Yerleri Yönetmeliği' ile sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu komisyona devredildi.

Yönetmelikle artık cadde ve sokaklara semt pazarı açılamayacak! Kayıt dışılığın da önüne geçilmesini hedefleyen yönetmeliğe göre, sokak aralarında seyyar sebze ve meyve satışı da tamamen yasaklandı! da hani nerede???

Yasak… yasak.. yasak…

Çözüm yasamakla olmuyor beyler!

Bu insanları istihdam edici projeler üretin, sorunu kökten çözün ki, insanlar duygu sömürü yaparak elinize ayağınıza sarılmasınlar. Sokaklara çıkıp seyyar gezmesinler. Büyük, modarn halk pazarları açın ve insanları buralarda istihdam edin.

Kayıt dışı çalışan bu insanlar illaki aile geçindiriyor, “aç mı kalsınlar?” edebiyatıyla duygu sömürüsüne boyun eğmek yerine, başka insanları rahatsız etmeyecek şekilde bir çözüm üretilmelidir.  Merhametten maraz doğar! ...

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank