content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Kas

Engelsiz Çocuklardan Büyüklere Engel Dersi..

Didim Engelliler Derneği ile Didim Mimarlar Odası, bana göre yılın sayılır etkinliklerinden birine gerçekten imza attılar!

Öncelikle emeği geçenleri kutluyorum.

Çocukların yazdıkları kompozisyonları değerlendiren jürinin zorlandığı, bazen duygulandıklarını, üzüldüklerini, bazen de önemli ölçüde kayda değer bulduklarını söylemeleri çok güzel.

Bunu söyleyen kim?

Mimarlar Odası Başkanı ! Yani şehrin mimarından sorumlu olmaları gereken bir kurum.

Ve slayt sunumunda bir kentin MİMARİ YAPISI öne çıkarılırken; bol yağış alan bir kent olmasına rağmen hiç su birikintisine rastlanmadığı, caddelerin ortasından su mazgallarının geçirildiği, kaldırım denen yaya yolunun ise hemen hemen yok denecek kadar az, sadece çizgilerle belirlendiği, ancak sürücüler tarafından kesinlikle TECAVÜZ edilmediği, özellikle ENGELLİ vatandaşlarına oldukça saygılı bir şehircilik anlayışı karşısında adeta dondum!

Nasıl donmayacaksınız ki? Şu bizim Didim'deki kaldırım yüksekliğini bilmeyen yok! Buna rağmen sürücülerin yönetimlere hakaret edercesine, af buyurun amma küfür edercesine kaldırıma çıkıp park etmelerine ne demeli? Sürücülerin göl sulara süratle girip vatandaşın üzerini sırıl sıklam etmesine ne demeli?

Ha birde park yerleri ücretli olmasına karşılık bir tek park görevlisi bulamazmışsınız! Kamera sizi nasıl olsa görüntülüyor ve park ücretini ödemediğiniz takdirde cezaya çarptırılıyorsunuz! Sonra yerlerde ENGELLİLER için resim ve işaretlerle yönlendirmeler, öncelik tanımalar, mutfak araç ve gereçlerine varıncaya kadar asansörlü sistemin oturtulması..

Sözün Özü!

Bizim bu anlayışı yakalamamız, için kaç fırın ekmek yememiz gerekir bilemiyorum amma, Didim'deki mimari yapısında, yerleşiminde, projesinde, estetiği konularında uzaman olan ve sorumlu olan Mimarlar Odasına çok çok daha iş düşüyor! Bunları sadece söylemek yetmiyor! Ya da bu yönde etkinlik yapmak yetmiyor, uygulamaya da geçmesi ve uygulamalarında da ETKİLİ OLMALARINI, YAPTIRIMDA bulunmalarını bekliyorum.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank