content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Haz

Barzani’ye Türkmen Öfkesi

Kerkük şehri yüce tarihi, geniş, varlı kültürü ile belli olarak, tanınarak, Irak Türklerinin bin yılı aşkın, bir Türk şehridir, anne yurdu, Türk topraklarıdır ve bu topraklarda milli kimliklerini sağlayan Türkler bu topraklarda tarih boyunca devletler, beylikler, İmparatorlar kurmuşlardır.

Irak Türkleri birçok yerleşim birim yerlerinden Kerkük, ERBİL, Musul, DİYALA şehirleri ve onlara, yüzlerce İlçe, Köyler bulunmaktadır, Irak Türkleri siyaset, edebiyat, sanat, kültür, mimarlık alanında, dallarında ön, değer kazanarak, önderlik yapan bir millettir, Türklük tarihiyle tanılan Kerkük Türk şehri, Irak Türklerinin gönlü, baş tacı, Türklüğün simgesi olarak, tarihçe, dünyalarca belli olmuştur.
Kerkük şehri taşıyla, toprağı ile Hoyrat, türkü, şarkılarıyla, yapımı, yapıtıyla tarih boyunca her bir yönüyle Türk şehri olarak, binlerce şehitler vererek, kimliğini korumuştur.

Yakın tarihe 1958 de Kerkük’te Türk’ten başka hiçbir millet yaşamamıştır. Kerkük’te petrolden dolayı etraf köyler iş nedeniyle göç başlamıştır, ve oraya birkaç Kürt ailesi ve Saddam döneminde Araplaştırma politikası artarak, yüzlerce ailelere ev para verilerek, Irak’ın güneyinden Kerkük şehrine yerleştirerek, Saddam’ın bu sindirme, yok etme, soykırımı, katliamları Irak Kerkük Türklerini yıldırmadan, tüm baskılara karşı Türkler ayakta durdurdu ve Saddam’a Allah cezasını vererek kurtuluş olmuştur.

Şimdi sıra Kerkük’ü Kürtleştirmeye kalkan Mesut Barzani, Celal Talabani yakında yine cezaları dehada büyük olacaktır, günümüzde dış göçlere güvenen, dayanarak ve kullanılmakta olan Barzani Saaddm düştükten sonra silah, tanklara el koyarak, Amerika, İtalya’dan almış olduğu silah, tanklarıyla Irak’ın Dicle ordu, güçlerine karşı Kerkük, Tuzhurmatu, Altunköprü ilçelerine binlerce insanlarla yerleşmektedir ve Irak Türklerinin bölgelerini işgal eymektedir.

Saddam’dan önce Mesut Barzani babası Molla Mustafa Barzani 1959 Kerkük katliamını ayni planları uygulayan biri, bugün oğlu olan Mesut uygulamaktadır, çeşitli nedenlerle Amerika, İsrail’in destek yardımı ile köylerden, öteki şehirlerden Irak’ın dışından Kürtleri Kerkük’e yerleştirmektedir.
Barzani’nin amacı Irak Türklerini sindirmekle, Kerkük’ü bırakmaya, göç ettirmeye çok sayıda insanları öldürerek, patlamalar yaparak, insanları kaçırmakla zorla göçe zorlamaktadır.
Barzani Kerkük’e yüzlerce Kürtlere kimlik vermekle, Kerkük’ü kuzey bölgesine katmak amacıyla ve bir Kürt devletinin kurulmasını planlayarak, iptal olan referandumun yapılmasına karşı, tüm yollara başvurarak tehditler savunmaktadır.

Anayasada Amerika, Kürtlerin baskısıyla, yazılan 140’ıncı madde gereğince Kerkük’ün statüsü konusunda, referandum yapılmadan, normalleşme söylenen sürek Temmuz ayının 31 tarihinde sona ermiştir. Buda Saddam rejimi tarafından uzaklaştırılan, Kerkük şehrinden arazilerine, yerlerine dönerek Kerkük’te yerleştirilmiş olan Araplar tekrar geldikleri şehirlerine gitmek üzere, Kürtlerin yerleştirme bir planıdır.

Artık bu kadar peşmergelerin Barzani’nin çalışma, yorulmasına tehditlerine rağmen, istemiş oldukları boşa gidererek çıldıran Barzani bir daha çıldırdı. Barzani 140 maddeye dayanarak Kerkük’te referandumun yapılması için, binlerce Kürtleri komşu ülkelerden her bir yerden Kerkük’e yerleştirdi.
Onlara Süleymaniye de Kerküklü olduklarına dair kimlikler uygulayarak, bunun yanında Irak Bağdat Hükümeti ile anlaşarak bu toprakları bırakmak için para vermeyi sağlamıştır. Buna karşı çok insanlar bu paraya rağmen, yerlerini bırakmadılar, bununla yetinmeyen Kürt peşmergeler, Barzani türlü yolları deneyerek, Türkmenleri araba, canlı bomba patlamaları ile kaçırma, suikast, yıldırma korku olayları ile çok insanlar yerlerini, evlerini bırakarak, başka ülkelere sığındılar, normalleştirme ve nüfus sayımı ise gerçekleşmedi.

Normalleştirme, nüfus sayımı yapılmadan Kerkük şehrinin statüsünü bozmak için, referandumda yapılmayacaktır.
Barzani çatası iyice anladı ki, referandum yapılmayacak iç savaşla tehdit etmeye kalkmaktadır, ve Kerkük Türk bölgesini ele geçirmek üzere tanklarla bölgeyi işgal etmeye kalkmaktadır.
Buna karşın Brzani dur demeliyiz kendine dönmelidir kafasını başına toplamalıdır, Kerkük bir Türk şehri kalacaktır, tüm umutlarıyla hayal etmiş olduğu Kürt devleti kurulmayacaktır.

Bakalım bu peşmergeler nasıl bir savaş edecekler, O zaman zor durumda yaşayacaklar, çünkü Irak Türkleri ve dünya Türkleri yanında Türkiye ve tüm komşu devletlerde sesiz kalmayacaklar.
Bu durumda Kürt peşmergeler iyice düşünmeli gelecekte büyük acıları yaşamak tekrar istiyorlarsa, sonları belirsiz olacaktır, çünkü onları bekleyen yeni maceralar sürüklemek kapıda olacaktır
Barzani’ye Irak Türklerinin öfkesi artarak 1959 katliamında olduğu gibi Barzani’nin içli düşmanlığıyla, bir katliam planlayarak Saddam’ın cezasını veren büyük Allah yakında onunda cezası Saddam gibi olacaktır, ve saha beter olacaktır,
Yüce Allah her zaman haklı olanların yanındadır.

Bugün Irak’ın kuzeyinde sözde Kürt yönetimi düşmanlığını gizli tutmadan, referandumu tekrar öne atarak, bölgede saldırılara karşı Kerkük’e daha fazla Kürt peşmergeler yerleştirmek için, binlerce peşmergeler Türk topraklarında gövde göstermektedirler, Artık Kürtler referandum yapılır diye önceden girişimde bulunarak, Kerkük’ü ele geçirmek için planlarını uygulamaktadır.
İkinci planı ise Kerkük’e dönen Kürtlere verilen tazminat parayı iki katına çıkartı 4 bin dolardan 8 bin dolara çıkarılmıştır.

Ayrıca Kerkük’ten gidecek olan Araplara da 15 bin dolar alarak yerlerine Kürtlerinin yerleşmesini plana alınmıştır.
Buna dayanarak Kerkük Referandumla ile ilgili 15 bin 500 Kürt ailesi Musul’a dönmek için, ilçelere yerleşerek, tazminat forumu doldurdular ve onlara 8 bin dolar verildi.
Türkmenleri yıldırmak için, bölgelerinden göce zorlamak için, Kerkük ve tüm Türkmenelinde saldırılar artmaktadır, Kerkük Tuzhurmatu ilçesine bağlı olan Yengice köyünde 28 Temmuz 2007 tarihinde Türkmen kuruşlarımız peşmergeler tarafından yapılan saldırıda, Adnan Rıfat ve iki oğlu ile birlikte 8 Türkmen şehit olarak, 6 Türkmen ise yaralanmıştır,

3 Ağustos 2007 tarihinde akşam saatinde Türkmen şehri Telaferde bir araba patlayarak ve bir canlı bomba sonucu 4 kişi şehit düşmüştür, 15 kişi yaralanmıştır. Ayrıca 29 Temmuz 2007 Yaycılı köyünde peşmergeler tarafından çok sayıda, Türkmenleri tutuklayarak, belli olmayan yerlere götürmüşlerdir.
Bunun yanında Amirli ilçesinde 7 Temmuz 2007 tarihinde 156 kişi şehit olarak, 200 Türkmen yaralı olmuştur, Bundan öncede olan bu patlamalar ve araba kaçırma olaylarında yüzlerce insan şehit olarak, belirsiz yerlere Kürt yönetimin hapishanelerine bırakılmışlardır.

Ayrıca Tazehurmat, Şirin han, Karakoyunlu, Tavuk, Karatepe ilçe, köylerinde çok sayıda şehit verilmiştir.
Bu tür olaylar referandumun bir an önce yapılması için planlanmaktadır.
Barzani’nin bu içli düşmanlığına, tehdit davranışlarına karşı, hiçbir zaman Irak Türkleri sesiz durmayacaklar.

Türklerin öfkeleri haddini aşarak, artık yakında Saddam gibi Barzani’ni de cezası verilecektir.
Son çara ona kafasını, kendini toparlayarak bir an önce usunu başına toplamalıdır…

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank