content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

16 Mar

Bakmak ya da Görmek

“Güzelliğin On Para Etmez/Şu bendeki aşk olmasa/Eğlenecek yer bulaman/ Gönlümdeki köşk olmasa…” diyor Koca Veysel…Evet. “Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen yaşamından lezzet alır.” Bu özellik, mükemmele doğru gitmek isteyen her insan için önemlidir.

Güzel görmek için güzel bakmak, güzel algılamak ve güzel yorumlamak gerekir.

İnsan, nasıl görmek isterse, öyle görür; kısaca her şey niyete bağlıdır…

Güzel duygu ve güzel düşünceler ruh güzelliğinin ürünleridir. Saplantısız, ön yargısız ve iyi niyetli yaklaşımlar güzel bakmayı sağlar. Burada fiziki güzellik değil, ruhi güzellik söz konusudur.

 

Elbet bakmakla görmek arasındaki nüansı hepimiz iyi biliriz. Her bakan göremeyebilir; bir başka deyişle, görmek için muhakkak bakmak gerekir.

Genel olarak üç yolla bakabildiğimizi; bunlardan birisiyle, diğerlerine kıyasla, görmede çok daha başarılı olduğumuzu idrak ederiz.

1-Fizikî gözle bakınca “şeklen” görebiliriz.

2-Kalp gözüyle bakınca ”mânen” görebiliriz.

3-Beyin gözüyle bakınca “zihnen” görebiliriz.

Hangi yolla olursa olsun, ilk bakışta gördüğümüzü yada gördüğümüzü sandığımızı hemen yorumlamaya kalkışırsak, yanılabiliriz. Bu durumu, Türkçe’de sanrı yada görsel yanılsama diye adlandırılan ve bir psikoloji terimi olan halüsinasyon, “İng. Hallucination”, bilimsel yaklaşımla açıklar.

Bir diğer husus ise, bardağın yarısını dolu veya boş görmemizle ilgilidir. Bu noktada iyimser yada karamsar hissetmemiz son derece önem arz eder. O anki eğilimimiz veya niyetimiz kendiliğinden olgunlaşarak ortaya çıkar.

 

Fizyolojik, psikolojik, ruhî olumsuzluklarımız varsa, bunların tesirinde kalmaksızın bakış açımızı ve perspektifimizi daha sağlıklı kılarak görmeye çalışmalıyız.

Sonuç olarak telkin ve tavsiyem odur ki özellikle aç, susuz, uykusuz, yorgun, sinirli, stresli, … iken ne sağlıklı bakabilir, ne de sağlıklı görebiliriz; bu nedenle kendimizi ve değerlendirmelerimizi zamanın akışına bırakmak en kestirme çözüm olsa gerek!

Güzel gör, güzel düşün, neticeyi güzel bul; olma insanlara kul;

Gerçekten saâdet vermez; hem mal, hem de para pul…

Bütün güzellikler hepimizin olsun…

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur….

 

DÜŞÜN TAŞIN

Doğru yolda olsanız bile eğer orda öylece beklerseniz ezilirsiniz…

 

GÖNDERMELER

-Adana Valisi Hüseyin Avni COŞ Beyin manevi sinerjisinin bin kilometre uzaklıktaki Bursa’da bile hissedildiğinden haberiniz var mı?

-Değerli meslektaşımız, Bursa Gazeteciler Cemiyet Başkanı Nuri KOLAYLI’nın Adana Cemiyet Başkanımız Cafer ESENDEMİR ve Adanamıza hayran olduğunu biliyor musunuz?  

-Prf  Dr. Zekeriya Beyaz,  Aziz Nesin Beyin oğlu Ahmet Nesin hemşerimiz Prf Dr. Yusuf Hallaçoğlu, Kaptanımız Savaş Ay , Milli hocamız Fatih TERİM, Rana Elik,Sisi Bekir Hazar ve Erol KÖSE’nin Yüksel EVSEN’in imza gününe gelmelerinin beklendiğini duydunuz m?   

-Bursa Kitap Fuarındaki MY Kitap Standının Bursa Ülkü Ocaklarıyla sırt sırta veren mekan komşuluklarından bitimsiz dostluklar meydana geldiğinden haberiniz var mı?

-Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Kültür Merkezinde Konferans vermeye hazırlanan ünlü medya mensubu kim?

-Akdenizde yayımlanan SİYAH-BEYAZ Program yapımcısı Sedat MEMİLİ’nin MERTÇE tavırlarının değişik yazar dostlarım tarafından ilgiyle izlendiğinden haberiniz var mı?

-MHP Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prf. Dr. Semih YALÇIN’a Yüksel EVSEN’in kitabını Genel BaŞkan hemşerim Devlet Baçeli’ye de Büyük Türk Milleti kitabımı imzaladığımı duydunuz mu

Deneme yayınlarına başlayan http://dunyayamesaj.com/haber.php?haber_id=16- evrensel mesaj vermek isteyen herkese kapısı sonuna kadar açık sitemize bir göz atmak istemez misiniz?

-Bursa Emniyet Müdürünün mütevazı tavırlarıyla Bursa halkının kalbinde yer edindiğini örnek alan ekibinin de çoğu icraatlarıyla ayakta alkışlandığını biliyor musunuz?

-Adanalı Zenci Türk Yüksel EVSEN’nin kendisi Bursa’ya gelmeden sinerjisinin Tüyap Bursa kitap Fuarına damgasını vurduğunu biliyor musunuz?

-Ordu Valiliğinin muhteşem bir Karadeniz kitap fırtınasına ev sahipliği yapacağından haberiniz var mı?

-Kuzguncuktaki sırt sırta vermiş olan Kilise ve Camii’nin gönderindeki al bayrağımızın özgür ibadetin kristalleşen simgesi olduğunu biliyor musunuz?

-Üsküdar Belediye Başkanı’nın otantik ortak değerlerimizi tahrip edenlerden haberi var mı?

-Akdeniz Tv’deki Siyah Beyaz Programımızın her gün sabah saat 09’dan 11’e kadar http://www.akdeniztelevizyonu.com/ da bütün güzelliğiyle devam ettiğini bilmeyen duymayan var mı?

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank