content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Mar

Çocuk Dövülmez, Sevilir

Sevgili aileler, anne ve babalar, özellikle anneler, elinden tuttuğunuz evladınızla yaşadığınız şehirde evinizde bunalıp gerek hava almak, gerekse zaruret nedeniyle dışarıya çıkarak cadde ve

sokaklarda onlarca insanın içerisinde gezip tozarken huysuzluk yapan evladınızı sinirlerinize hâkim olamayıp azarlamanız, hatta şiddete başvurarak tokatlamanız hiç ama hiç doğru bir hareket değil. İç donanımı ile Şefkat abidesi bir anneye ve kadına hiç yakışmıyor. Anne olmak, çocuk sahibi olmak ayrıcalıktır. Çünkü çocuk size yüce Allahın dövülmesi için değil, sevilmesi için verdiği ülkemiz ve insanımızın numudu bir velinimettir. Siz anne olarak öncelikle kendi kıymetinizi bileceksiniz ki doğurduğunuz çocuğun kıymetinin idraki içerisinde olasınız. Kendi kıymetini bilmeyen anneler, çocuklarının kıymetini bilmezler. Ve elinden tutarak cadde ve sokaklarda gezdirdikleri çocuklarına insanların gözleri önünde ulu orta azarlayıp şiddet uygulamazlar.

Eli kalem tutan ve yaşadığı şehirde insanlarına yazdıkları ve çizdikleriyle iyi örnek olması gereken insanlar gibi bizde laf olsun, torba dolsun mealinden yazıp çizmez. Sorumluluk sahibi Yazarçizerler Yaşadıkları yerleşim yerlerinde ülkesi ve insanlarının geleceğine olumlu ve olumsuz etki edecek olayları objektif olarak değerlendirir. Ve kamuoyu ile paylaşır. Her aklıselim yazarçizer gibi bizde yaşadığımız şehrimiz Ünye de bizzat şahit olduğumuz olumlu ve olumsuz olayları kaleme alarak insanlarımıza faydalı olmak için uğraş veriyoruz. Ülke genelinde olduğu gibi yaşadığımız şehir 1.sınıf ilçe Ünye’de koklamaya doyamadıkları ve doyamayacakları çocuklarını hadlerini aşarak azarlamaları şöyle dursun, hak etmedikleri şekilde şiddet uygulayarak döven annelere ve babalara çok ama çok rastlıyoruz.

Sevgili anne ve babalar, sokaklarda yalnız sizler gezip tozmuyorsunuz. Sizler gibi onlarca anne ve babalar ile ellerinden tuttukları çocuklar gezip tozuyorlar. Diğer anne ve babalar sizleri ve yaptığınız yanlış hareketleri gördüğü gibi ilçemizde belli noktalara resmi ve özel sektörler tarafından monte edilmiş onlarca kamera yani onlarca göz sizleri izliyor.

Doğru hareketleriniz gibi yanlış hareketlerinizde kayıt altına alınıyor. Hiç beklemediğiniz bir anda bakın falanca cadde ve sokakta elinden tuttuğu çocuğunu azarlayan hatta tokatlayan anneyi ve babayı ibreti alem için gerek yerelde yazılı ve görsel basında gerekse ulusal kanallarda deşifre edebilirler. Bu nedenle siz siz olun yüce Allah’ın size severek büyütesiniz diye verdiği ailenizin altıntopu çocuklarınıza şiddet uygulamayın şefkat gösterin.

Sevgili anne ve babalar, insanın kolay yetişmediğini hepimiz gibi sizlerde gayet iyi biliyorsunuz. Şiddet görerek yetişen ve sırası geldiğinde evlenerek çoluk çocuğa karışan anne ve babalar çocuklarına kendileri gibi davranırken sevgiyle büyüyüp yetişmiş ve sırası geldiğinde evlenerek çoluk çocuğa karışmış anne ve babalar çocuklarını sevgi ve saygı ile büyüterek topluma kazandırıyorlar.

Çünkü çocuk için ilkokul ailesinin ikamet ettiği evdir. Evin her bir odası çocuğun ilkokula verileceği döneme kadar birer sınıftır. Çocuk evinde ilk öğretmenleri olan anne ve babasından ne görür ve ne öğrenirse ilkokula daha açıkçası hayata onunla başlar. Çocuğun yetiştirilmesinde kişiliğinin oluşumunda gerek okul öncesi gerekse okul esnasında en büyük pay genellikle siz anne ve babaya aittir.
Anne ve baba olarak yüce Allah’ın sizlere sunduğu büyük nimetlerden biri olan çocuklarınızı önce ailenize, sonra topluma doğru ve dürüst bir şekilde yetiştirerek kazandırmanızın ilk ve tek yolu siz şiddete maruz kalarak büyümüş ve yetişmiş anne olsanız dahi sabrınızı zorlayarak çocuğunuzu sevgi ve saygı ile yetiştirip topluma kazandırmanız sizi büyütecektir. Çocuk doğurmak anne olmak demek değildir. Anne olmak ayrıcalıktır. Ayrıcalıklı anne olmak doğurduğu çocuğunu adam gibi yetiştirerek topluma ve ülkeye kazandırmaktır diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Çocuk Dövülmez, Sevilir

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank