content

11 Ağu

Azerbaycanlı Gülâye Şınıklı’dan: O Biriler Kimisen

Azerbaycanlı şair, yazar ve araştırmacı Gülaye Şınıklı’nın yeni bir kitabı geldi geçenlerde. Hayrettin İvgin yaradıcılığına hasredilmiş, sevimli görünümlü 84 sayfa ile şekillenmiş, şekillendirilmiş bir araştırma, tahlil kitabı.

İsmi: O Biriler Kimisen..

Hayrettin İvgin yaratıcılığına hasredilmiş, ithaf edilmiş.

Servaz Hüseynoğlu’nun bir sunuşu, takdimi var ilk sayfalarda. Bir yerinde; “Okuyuculara takdim olunan bu kitabda, müellif çağdaş Türk edebiyatının önemli simalarında Hayrettin İvgin’in hayatı ve şiirlerinin anlatılışı yapılmaktadır.” Deniliyor.

Gülaye Şınıklı, Hayrettin İvgin’in sanat dünyasındaki genel görünümünden yola çıkarak, önemli bir incelemeyi gerçekleştirmiş. Bu incelemede, Hayrettin İvgin, bilinmeyen yönleriyle gözlerimiz önüne seriliyor.

Tanınmış Türk şairi, Hayrettin İvgin’in “Bilirim Gelmeyeceksin” adlı şiir kitabından sonra, yeni bir kitabının yayınlanması düşüncesi ortaya çıkınca, Gülaye Şınıklı, kâğıt kaleme sarılıyor, Hayrettin İvgin’in şiirleri üzerinde inceleme çalışmalarını sürdürüyor, bitiriyor. Sayfalarında gezme fırsatı bulduğumuz kitap ortaya çıkıyor.

Gülaye Şınıklı, Hayrettin İvgin’in “O birileri gibi” şiirinden yola çıkıyor. O şiirde, öz fikrinin şekillenişiyle karşılaşıyor. O şiiri, öz sözü, kalp çırpıntısı gibi görüyor, karşılıyor. Hayrettin İvgin şiirinden:

 *

Git, sende o birileri gibisin,

Gülüşün, giyimin, gezişin,

Hepsi, hepsi o birileri gibi.

*

Bana artık yakın olma,

Uzaklaş benden,

Sen de o birileri gibisin kızım.

Gülaye Şınıklı böyle bir kitabın Azeri Türkçesinde yayınlanışını sağladığı için, tebriklerimi sunuyorum efendim.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank