content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Haz

Akıl Otu

Vatandaşın birisi “akıl otu, akıl otu” diyerek ot satarmış. Bir vatandaş da otu alıp, nasıl içileceğinin tarifesini de aldıktan sonra, otun tamamını kaynatıp içmiş. Aradan geçen süre içerisinde kendisinde hiçbir değişiklik olmamış.

Otu satan adamı bulmuş ve senin otunun bana hiçbir faydası olmadı demiş. Ot satan vatandaş da yine satıyorum alsana demiş. Hayır, almam diye cevap verince “bak akıllanmışsın” demiş.

Akıl, Allahın insanlara verdiği en büyük nimettir. Bunu ancak akıl sahipleri fark eder. Allah düşürmesin memleketimizde akıl hastaneleri var. En meşhuruda İstanbul Bakırköy de ki “ Mazhar Osman “ orada bulunan hastaları görmek ve ibret alıp halimize şükretmek lazım. Akıl en büyük nimet dedik. Çünkü insanları insanca yaşatan da odur. Bazen sarhoşların hallerini görüyoruz. Sokaklarda yatıp yuvarlanmaları, sağa sola sataşmaya kalkışmaları, kullandıkları argo kelimeleri vs. Bir sarhoşun yaptıklarını kameraya kayıt edip daha sonra ayık haliyle kendisine izletmek gerek. O zaman yaptığının nasıl bir yanlış olduğunu umarım fark eder de ona göre hareket eder. İçki içen kardeşlerimiz alınmasın ama bana sorarsanız kendinden geçmiş bir sarhoşun davranışları ile Mazhar Osman da yatan bir hastanın davranışları arasında ne fark var. Ben diyorum ki aklımızı akıllıca kullanalım, akıl otuna gerek yok ve ayrıca aklımızı geçici de olsa tatile göndermeyelim.

Akıl başta olur, yerde sürünmez

Onun kıymetini bilelim derim

Akıl olmayınca yaşam sürülmez

Bizler kendimize gelelim derim.

Aklı olmayana diyorlar deli

Yaşamına bakın orta da hali

Ayrıca içkinin vardır vebali

Bu bir kötülüktür silelim derim.

Şükrani yem aklı başta tutalım

İzan ile fikir ile tartalım

Kötülüğü bir kenara atalım

Üzülmeyin artık gülelim derim.

ŞÜKRANİ

E-Mail:stoprak­_58@hotmail.com

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank