content

28 Haz

Ahlat Gazetesinin Yeni Sayısı

Ankara’da aylık yayınlanan gazetelerimizden biri, Ahlat Kültür Sanat ve Çevre Vakfı Yayın organı olan ‘Ahlat Gazetesi”. 155. sayısı masamda anılan gazetenin.

Ahlat Gazetesinin kimliğine bakıyoruz: Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü: İlhami Nalbantoğlu. Teknik Danışman: Emre Nasır, Teknik Serisi: Bülent Akgöz. İdare Merkezi: Sakarya Cad. No: 17/21 Yenişehir-Ankara Tlf: 0312 467 07 19, Yazışma Adresi: P.K. 499 Yenişehir/Ankara.

Manşet: Bitlis eksikliklerini birer birer tamamlıyor, şimdi sıra konaklamada. Artık beş yıldızlı bir otele şiddetle ihtiyaç var, şeklinde karşımıza çıkıyordu. Yazı, araştırma ve öteki türlerdeki denemelerin altında imzaları bulunanlar şöyle sıralanıyordu:

Prof. Dr. Mithat Melen, Prof. Dr. Halil Değertekin, Erol Dağlı, Nurullah Aydın, Yahya Kemal Beyatlı, H. Senday Özdamar, Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu. Ahlat Gazetesinin arşivinden bir haber veriliyor, naklediliyor.

Bu haber 10 yıl öncesine dayanıyor. Nisan 2003’de, 29 sayılı gazeteden alınmış. Başlık: Bitlis Platformu. Ahlat Kültür Sanat ve Çevre Vakfı’nın Ankara’da düzenlediği “Bitlis Platformu”na hemşehrilerden büyük ilgi gösterilmiş.

Katılımcılar, Bitlis’in Bitlislilerin sorunlarına karşı değişik çözüm önerileri sunmuşlar… Bitlis platformu için görüşlerini ortaya koyanların isimleri ve özet cümleleri 16’cı sayfa’da yer almış:

Bunlardan bazılarının sıralanışı şöyle:

1. Çok düzeyli bir toplantı oldu. İlk kez hemşehrilerimle tanışmış oldum (Prof. Dr. Necdet Adabağ)

2. Çok yararlı bir toplantı oldu. Bu tür toplantıları sıkça yapmamız lazım (Cemil Özgür)

3. Çok güzel bir toplantı oldu. Geldiğime memnun oldum (Ahmet Eren),

4. Kaliteli bir toplantı oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim (Nadir Güntanır), Gerçekten çok kaliteli bir toplantı oldu (Remzi Dilan),

5. Konuşmacıları çok samimi buldum. Umarım sözlerinin arkasında dururlar (Ahmet Özer)

6. Bitlis’e yararlı olur inşallah (Hasan Erdem).

GÜNÜN HABERİ: SİPSİ 3. KEZ DÜNYA ŞAMPİYONU

Burdur ilimiz merkezinde günlük yayınlanan çağdaş Burdur Gazetesinin 25 Ekim 2013 tarih ve 2711. sayısında Kadir  Çelik imzalı “Sipsi 3. kez dünya şampiyonu” başlıklı bir haber yayınlandı.

Bu haber: Azerbaycan’ın Bakü şehrinde 5. düzenlenen, “Uluslar arası Çocuk Mugam Festivali”nde, daha önce katıldığı dünya çapında iki yarışmada birinci olan Sipsi ustası Hüseyin Demir ile 16 yaşındaki Yunus Gürkan Avcar ödülle yurda döndü.

Azerbaycan’da Türkiye’yi Burdur ve Fethiye temsil etti.

Bakü’de 16 yaş altındaki çocukların en iyi ses, en iyi müzik aleti kullanma yarışmasında, 12 yaşındaki Fethiye’den bağlama ile katılan Yunus Gürkan Avcar’a ve Burdur yöresinin çalgısı olan Sipsi ile de Hüyesin Demir eşlik etti.

15 ülkenin katıldığı yarışmada, Türkiye ve Azerbaycan eşit puan aldıkları için birinciliği paylaştılar.. Alman kilisesinde Yunus Gürkan Avcar ile konser verdiklerini belirten Demir, “Kilisede ilk defa sipsi ile konser verdik. Ülkemizi ve yöremizi orada tanıtma fırsatı bulduk. Ülkemiz adına birinciliğe layık görülmemiz bizi ayrıca sevindirdi” şeklinde konuştu.

***

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank