content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü…

Evet Engelliler Günü...

Hepimizin aday olduğu, ancak ne zaman, nerede, nasıl dahil olacağımız henüz belli olmasa da hazırlıklı olmamız gerekiyor. Tabii ki temenni değil bu.

Dilerim hiç kimse bu engele takılmaz. Fakat takılanları da görmemiz, onlara göre davranmamız, empati yapmamız gerekir diye düşünüyorum.

Onlara nazaran yaşamımızı şimdilik 1 - 0 önde götürüyoruz!

Amma dediğim gibi her an için onlarla birlikte yaşama devam etmemiz olası. Onun için yaptığımız yatırımda, biraz da bu yöne yatırım yapmaya çaba göstermeliyiz.

Özellikle yerel yönetimlerin, mülki idarelerin, mimarların, mühendislerin, artık bunu kabullenmesi ve attığı, atacağı her adımda bir gün kendilerinin de engelli olarak bu yaşamın içerisinde yer alacağının hesabını yapması, Plan ve projelerinin içerisinde olmazsa olmaz engellileri mutlaka düşünmeleri gerekiyor.

Engelliler derneği olarak Didim Engelliler Derneği bence başarılı bir performans sergiliyor ancak, ona destek vermesi gereken biz Didimliler için bunu söylemek çok zor.

Hatırlarsınız bir gece düzenlemişlerdi Garden Of Sunda!

Peşin veren bir kaç kişi hariç, adını yazdıran hemen hemen hiç kimse vaadini yerine getirmemişti! Zaten o geceden bu yana da dernek haklı olarak böyle bir gece düzenlemedi!

Sözün Özü!

Hepimiz değilse de kendini sağlam zannedenlerin büyük çoğunluğu bu yolun yolcusu. Onun için engellileri hor görmeyelim. Onlardan kaçmayalım. Bir ayna olarak onlara baktığımızda kendimizi görelim. Yaşantımızın bir kıyısında değil, tamamında onlara yer verelim diyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank