content 1977 Trabzon doğumluyum/evli ve bir çocuk annesiyim. yerel bir gazetede ve İnternet bir edebiyat dergisinde yazılar yazıyorum. k.t.u mezunuyum.
03 Ara

Bitmeyen Bir Name Yazar Ellerim…

DÜŞLERDEN....Gelen...Bitmeyen ve Bitmeyecek bir öyküsün ruhumun yarısında değil ama, her yanında... Aklımın ara sokaklarında bir ahu-zar, teslim almış türkülere sarılan yüreğimi.

Bir sessizlik içimde fırtınalar, allak bullak aklım şimdilerde. Kayıtsızım, kanaatsiz damarlarımda akan bir sevgili, Bilmediğim bir memleketten bana gel diyen. Düşlediğim baharları ellerinde, dualarla bana getiren. Karışık hassasiyetler sardı, dört bir yanımı.

“Düşlerimde…

Ellerimde…

İçimdeki sende!

Affedişlerimde ..

Beddualarımda…

Çığlık çığlık dualarımda.” AYSUN GÜL

Uğruna ölünecek,  uğruna öldükçe dirilecek, yaslandıkça gülecek, bir sevgili düşlerimden çıkagelen.. Yollar kıymetsiz, eller anlamsız, onsuzluk dermansız. Merhem kalbinde gizlenen vuslat,vuslat acılara sarılan bir afet, depremler bedenime dadanan hastalık arççıları bitmeyen..

Adına yazılacak, yazıldıkça okunacak, bir sevgili düşlerimden çıkagelen. Can kırıklarımın ilacı, sevdikçe sevmeyi özlediğim, düşündükçe aklımın, gidip geldiği derinlik, kaçtıkça içine düştüğüm yusufi kuyu, koştukça nefessiz kaldığım yürek sancım.

Zamandan kopup gelen, anlamsızlığı anlamlandıran, hayattaki son cümlem. keşkeler imin bitişi, belki-lerimin kayboluşu,  hayata asılı kalan acılarım ebedi nağmesi.., Söylendikçe susmayacak, konuştukça söylenecek, bir sevgili düşlerimden çıkıp gelen.

Diz çöküyorum yüreğimdeki devinimlerle

Beni aşka sürüklüyor, yanıyorum yarabbim

Sebepsizlik fırtınalarında

Dönüyorum ALLLAHIM

Koşar adım kaldırımlarda

Yürüyorum ALLAHIM” AYSUN GÜL

Kalu belada gözlerime yazılan, yüreğime kıvrılan;
son bestem
son şiirim
son sevdam
sessizliğim ardındaki çığlıktın, hayallerimde gizlediğim, merhabaların ardındaki sarılışım. Zaman denilen bu dehlizden çıkagelen sürgünlüğüm vurgunluğum, dalgınlığım.

Gitmemek üzer gel artık, yüreğimin memleketine, gelişi var olan bu memleketin sokakları çıkmaz sokak… Sensizlikle… Sessizlikle… Ayrılığı dün gece idam ettim, yüreğimin derinlerinde. Gözyaşlarımı müebbet sevgilere teslim ettim, gözlerimi yollardan çektim dalmak için ölmek için.

Hayatın en göz alıcı duygusudur aşk ve hayat. Aşka inanmayanların, ummadıkları bir anda, ansızın aşka çarpmalarına benzer. Ve yıldızların parlamasına benzer, aşkın gözlerindeki bakışları. İşte ben! o yıldızları bir gün sana armağan edeceğim, avuçlarım yansa da. Denizleri dile getireceğim ve yarenlik edeceğim senden bahsederek, ateşlere dayanamazsa İbrahimce yanacağım ateşlerde yanmak için yana yana sana varmak için. Düşlerimin sakladığım gecelerden bana kalan saniyeleri, aydınlanan güne sen diye çalacağım…


Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Bitmeyen Bir Name Yazar Ellerim…”

  1. 1
    mesut Says:

    yazınız gerçekten çok hoş olmuş kaleminize ve yüreginize sağlık...

  2. 2
    Ahmet Osman Öztürk Says:

    yollar, düşler, gelecek ve ideal hep birbirini tamamlayan unsurlar.. Yazı güzel.. teşekkür ediyorum..

    Ressam Ahmet Osman Öztürk



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank