content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Tem

13 Şehit Daha Verdik…

Yazık...
Vatani görevlerini yaparken yine 13 gencimiz terör belasına kurban gitti...
Bizim için en son savaş olarak Kıbrıs var! Fakat şimdiki gençlik onu bile hatırlamayabilir! Böylesi bir savaşta değil 13 kişi, 13 bin kişi şehit düşse inanın ki bu kadar acı vermez! Anne babalar bu kadar isyan etmezlerdi... Ki Kıbrıs Barış Harekatında sanırım 5 bin civarında şehit vermiştik. Ve dediğim gibi halkımız hiç bu kadar ve bu derece feryat-figan etmediler...
Çünkü amaç belliydi! Yapılması gereken yapıldı ve hiç bir devletten de aşırı tepki görülmedi!
Ben o zamanlar Lise'de okuyordum ve sınıfça hepimiz Askerlik Şubesinin önüne yığıldık, savaşa GÖNÜLLÜ gitmek için başvuruda bulunmuştuk!
Sadece biz öğrenciler değil, büyükler de "gönüllü" yazılmak için şubeye geliyorlardı!
Tabii Şube Komutanı, biz öğrenciler için, henüz bizlere görev düşmediğini, silah altında olan askerlerimizin var olduğunu, bir de son teskere alan devrenin (özellikle komando olarak askerliğini tamamlamış olanların) silah altına alınabileceklerini söylüyordu!
Evet savaş elbette ki iyi değil.
Elbette ki karşıyız. En kötü şartlarıyla bile BARIŞ, "savaş" icraatından öte, kelimesinden dahi çok çok iyidir.
Çevremizde bunun onlarca örneği var...
Irak'ta olan savaş, İsrail'deki Filistin'in durumu, hemen sınırımızdaki Suriye iç çatışması, Türkiye'de zaman zaman vukuu bulan çatışma... İslam ülkeler..
Evet tüm Dünya, savaşlar olmasın diye mücadele veriyor. Ancak SAVAŞTAN GEÇİNEN devletler de yok değil!
İşte Amerika...
Burnunu sokmadığı ülke yok! İçişlerini (biz dahil) karıştırmadığı Müslüman ülke kalmadı gibi! Bundan hem nemalanıyor, hem ülkeleri zayıf düşürerek kendine BAĞIMLI kılıyor, hem de İDEOLOJİSİNİ adım adım uygulamaya geçirerek, süper devlet olma hayalini gerçekleştiriyor.
Yani kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyor. Kardeşi kardeşe öldürtüyor. Ve biz bu zokaya maalesef takılıyoruz!
İşte bu oyunda ne yazık ki gencecik fidanlarımız bir bir şehit düşüyor!
Sözün Özü!
Başbakanın da, Cumhurbaşkanının da, Ama muhalefetin de, BDP'nin de aslında çözülmesini istediği ve çözmek için adım attıkları Kürt meselesinin, ivedilikle çözülmesi gerekiyor. Şu da bir gerçek ki; çözülmek bile istense AMERİKA, buna müsaade etmiyooorrr. Onun için bizim sanırım dış ilişkilerimizin öncelikle, ivedilikle, titizlikle harekete geçirilmesi ve çok çalışması gerekiyor...
Neden?
Çünkü ağzımızla kuş tutsak, inanın ki yine kabul görmeyecek! Bu terör asla bitirilemeyecek. Adına SAVAŞ bile diyemeyeceğimiz bir şekilde ŞEHİT vermeye devam edilecek.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank