content

01 Tem

Zihniyet Değişimi

Hani dedim ya, televizyon seyretmiyorum diye.. ama arada bir radyoyu açıyor ve gazetelerden haber okuyan programları dinliyorum, rast gelirsem eğer…
Geçen gün bir haber dikkatimi çekti ve üzerinde ister istemez düşündüm.Haber şöyle:
Bir kızla, bir sevgilisi var. Sevgilisi, sevişirken kızın görüntüsünü cep telefonuyla kaydediyor. Sonra, “Eğer arkadaşımla da sevişmezsen, bu görüntüyü internette yayınlarım” diye kızı tehdit ediyor.
Kız korkuyor ve bir süre her ikisiyle de istemeye, istemeye birlikte oluyor. Sonra her kime söylediyse iş açığa çıkıyor ve mahkemeye yansıyor.

Şimdi.. bir çok kişi için bu önemsiz bir haber. Benzerlerine her gün gazetenin üçüncü sayfasında rastlamak mümkün. Oysa bence bu haber, toplumun gerçekte köklü bir zihniyet değişiminden geçmeden, burnunun boktan çıkmayacağının göstergesi olarak örnek bir haber. Bir kere; kız niye korkuyor? Çünkü eğer bir erkekle seviştiği ortaya çıkarsa, onu toplum suçlu sayacak ve dışlayacak, daha önemlisi anasından ve babasından esaslı bir dayak yiyecek.. dışarı çıkması yasaklanacak vb vb.. Yani başta kendi ailesi olmak üzere, toplum tarafından cezalandırılacak.

Bu haber, bu çağda ataerkil düzenin pis kalıntılarının geçerliliğini, inatla sürdürdüğü coğrafyanın, burası ve buraya benzeyen İslam ülkeleri olduğunun kanıtıdır.
Şimdi ne demek istediğimi açayım. Olayı tersine çevirelim,
Bu kızla bu erkek sevişiyor ve görüntüyü kız kayda alıyor olsun. Sonra da erkeğe “Eğer benim kız arkadaşımla da sevişmezsen, bu görüntüleri internette yayarım” desin.
Böyle bir habere inanır mıydınız?
hayır.. çünkü böyle bir şey olmaz.

Her neyse biz kurgumuza dönelim:
Erkek bu durumda ne yapar?
Büyük ihtimal önce şaşırsa da, güler. Ve kızın deli olduğu kanaatine varmazsa ve eğer kızın arkadaşını beğenirse, bu durum bayağı bir hoşuna gider. Ve İsteye, isteye her ikisiyle de birlikte olur.
Yok böyle bir şeyi istemiyorsa,

“Hasta mısın kızım?! Git nerede yayınlarsan yayınla” deyip “ohh ho reklamım olur” diye bir de dalgasını geçer. Hatta kız, karate biliyor, oğlan tırsıyorsa, oğlanın ailesi, kızı bir güzel döver.
Şimdi olayın bir kritiğini yapalım:
Bir kadınla bir erkeğin gerçekleştirdiği aynı sevişme eylemi, birisi için sadece zevk iken, bir diğer cins için aynı zevkin SUÇ sayılması çifte standardıyla şekillenmiş zihin yapısı, her şeyi çifte standart ile yargılar. İşte onun için “hukuk niye yok, niye adalet yok?” diye yakınsak da, çifte standartlı bir zihniyet yapısıyla şekillenmiş sosyalizasyona sahip bir ülkede, hukuk ve adalet sisteminin adil olmaması gayet normaldir. Hep söylüyorum, ve söylemeye de devam edeceğim. Bu ülkeye köklü bir zihniyet değişimi lazım.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank