content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Kas

Zamanda Yolculuk Yapmış Gibi

Bayram öncesinde Amerika'dan döndüm. Eşim Aynur ise orada kaldı. Çarşamba günü sabah yeniden Amerika'ya uçuyorum. 30 Aralık'da döneceğiz. Uzun bir süre buralarda olmayacağım. Amerika ile Türkiye arasında yaklaşık 7 saatlik bir fark var. Orayı gidince oraya, buraya gelincede buraya alışamıyor insan.Aradaki zaman farkı insanı allak bullak ediyor. Şikago'dan uçağa 22.30'da bindiğimde ayın 4, Türkiye'de ise ayın 5 ve sabah 5'di. Amerika ile Türkiye arasında sesten hızlı uçaklar devreye girdiğinde, 12 saatlik yolculuk 1 saatte inecek. Örnek burada ayın 5 iken, orada 4'ünde olacağız. Orada 4'ü iken burada 5'i olacak. Sanki zamanda yolculuk yapmış gibi olacağız.Uzun Meksika'dan dönüyor

Geldiğimiz günden beri zaman geçmiyor. Hele birde uzun bayram tatili devreye girince burası çok sıkıcı oldu. Siyaset ise tam gaz devam ediyor. Yerelde oldukça kalabalık bir gündem var. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Yerel Yönetimler Birliği Eşbaşkanı sıfatıyla Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliğinin (UCLG) 3. Dünya Kongresi'ne katılmak üzere Meksika'ya gitti. Topbaş, tek aday olarak girdiği seçimlerden UCLG'nin başkanı seçildi. Bugün öğleden sonra ülkeye dönüyorlar.

Kadıoğlu Amerika'da

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Amerika'da. Kalabalık bir AK Partili gurup hacda. Bölgemizde bulunan belediye başkanlarının büyük çoğunluğu ilçelerinde kaldılar.
Kadıoğlu bayramın ikinci günü, ilçe binasında bayramlaşmadan sonra ertesi günü Amerika'ya uçtu. Başkan, içinde çok büyük bir sıkıntı olduğunu söylediğinde şunu anladım. Yaşanılanlardan iyice bunalmıştı. Hakkımı helal etmemi isterken, bende kendisine hakkını helal etmesini istedim. Kaygısını anladığımı belirterek, Amerika'da imkanımız olursa görüşmek üzere vedalaştık.

Kerimoğlu pasifize mi edildi?

CHP'de siyaset tüm hızıyla devam ediyor. İl yönetiminde Bülent Kerimoğlu yeni yapılanmada pasifize edildiği iddia ediliyor. Yeni tüzük gereği güçlü sekreterlik ortadan kalktı. Ancak halen il örgütünün resmi İnternet sitesinde yürütme eski isimlerden ve eski görevleri ile gösteriliyor. İlçe yönetimleri bile yeni tüzük gereği görev bölümü yapmasına rağmen, ilde yeni yapılanmanın kamuoyuna yansımaması dikkat çekiyor.

Başkan Gürbüz,
siyasete nokta mı koyacak?

AK Parti İstanbul'da genel seçimler öncesinde büyük ölçüde yönetimlerini yeniledi. Milletvekili aday adayı olmak isteyenler yeni yönetim kurullarında yer almadılar. Bazı isimler tasfiye edildi. Özellikle TDH'lı kimi isimler İstanbul'da ilçelere monte edildi.

Büyükçekmece ilçe yönetiminin istifasından sonra, herkes İlçe Başkanı Recep Erol'a yeniden görev verileceğini beklerken İlker Gürbüz'e ilçe yönetimini oluşturma görevi verilmesi büyük bir sürpriz yarattı. Gürbüz yeni ilçe yönetimini oluşturmak için müracaat eden ve kendisinin davet ettiği yaklaşık 400 isimle görüştü. Ve bu yoğunluk hastalanmasına neden oldu. Aldığımız duyumlara göre eşinin, sağlık nedenleri nedeniyle İlker Gürbüz'e baskı yaptığı ve siyasete ara vermesini istiyormuş. Gürbüz bu baskıya ne kadar dayanır bilemem ama düşüncem şu. İlker Gürbüz yeni ilçe yönetimini oluşturur oluşturmaz, ilçe başkanlığı görevini oldukça bildik bir isme bırakır ve il yönetimindeki yeni görevine döner.

Büyükçekmece
MHP adres değiştiriyor

Büyükçekmece MHP yeni yerinde bayramlaşmasını yaptı. Yeni ilçe merkez binası tamamı bittiğinde bölgemizin en iyi ilçe merkezi olmaya aday. İlçe Başkanı Alaattin Güneş'i girişiminden dolayı kutluyorum. Yeni yılda açılışı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapacağı ilçe binasının tüm siyasi partilere örnek olmasını diliyorum.

Baykal'ın hayaleti
partide hakim olur mu?

Genel seçimler öncesinde bugünden bir tespitimi yazayım. CHP'de Aralık'da yeni bir yol ayrımına girer. Kılıçdaroğlu, delege yapısı değişmediği sürece (ki bugünden bu imkansız) dengeleri gözeterek seçimli tüzük kurultayına gidebilir. Ve oluşturacağı listeyi Deniz Baykal ekibiyle beraber yapar.  Ve en önemlisi yıllardır Baykal'ın görüşmediği kimi isimlerle görüşmesi ve yeni ittifaklara yelken açması ise Kılıçdaroğlu karşısında elini güçlendirmeye dayalı yeni bir yol haritasıdır.

Aralık'tan sonra CHP'de yeni yapılanma gerçekleştirilemez ve Baykal'ın hayaleti partide hakim olursa Kılıçdaroğlu zikzak yapmaya devam eder. Beklenen başarı ise kaf dağının arkasında kalır. Kılıçdaroğlu, Sav olayında olduğu gibi davranırda kamuoyu desteğini doğru kullanabilirse seçimler büyük bir çekişme ile geçer. Ve en önemlisi muhalefet partilerinin AK Parti'den bir adım geri durmasından dolayı AK Parti'nin ileride gözükmesi ise mümkün olmayabilir.

Son söz: Olabilir mi? Neden olmasın? Dileğimiz tüm siyasi partilerin evrensel hukuka dayalı bir demokrasi mutabakatında anlaşması ve ülkemizin geleceğinin daha aydınlıklı olmasının sağlanmasıdır.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank