content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Kas

Resmi Rakamlara Göre 150 Can! Kurbanlık..!

Bayram... Trafik kazaları... Ve
Büyük Çoğunluğun Kurallara Riayetsizlikten Kaynaklandığı Tespit Edilen Kazalar... Ve Giden 150 Can... 800'e Yakın Artan ÖZÜRLÜ Sayısı


Çok fena!
Ki bunlar resmi rakamlar... Yani kaynakları belli olanlar. Ya mezralarda, köylerde, beldelerde, ilçelerde, illlerde basına aksetmeyenlerin sayısı acaba ne kadardır diye düşünmek gerekiyor !..
150 bile olsa az değil. Çok net olarak belli ki kurallara uymuyoruz! İşaretlerin dilini öğren(e)memişiz! Ya da unutmuşuz!
Hava atmak, hız yapmak da cabası.

Şimdi oturup düşünmek gerek...

Ne oldu? Varılacak yere erken mi varıldı? Yoksa hiç mi varılamadı?
Değdi mi? demeyeceğim çünkü çok abes kaçar bu soru! Amma düşünmek gerektiğine bir kere daha, iki kere daha dikkat çekmek istiyorum..
Gidenler gelecek mi? Özürlü kalanların sayısı 800'de kaç olacak? Bu yaralıların kaçı eski haline gelebilecek?
Sözün Özü!

Ayağımızı gaz pedalından biraz kaldırsaydık, yüklenmeseydik, büyük araştırmalardan ve çeşitli tatbikatlardan geçirilerek konan trafik kurallarına göre hareket etseydik, geride kalanları düşünseydik, başkasının yardımına muhtaç olabileceğimizi aklımıza getirseydik, varacağımız yere azami 20-25 dakika daha geç gidilebilirliğinin bugünkü duruma düşmekten çok çok çok daha makul ve mantıklı olabileceğinin BİLİNCİNDE olabilseydik, DÜŞÜNME YETENEĞİNE sahip olsaydık belki de bugün bir tarafımız yok, ya da eksik olmayacaktı! Belki diyorum! Çünkü karşı tarafın hatasından dolayı da CAN VERMEK, özürlü kalmak her zaman mümkün! İşte buna da KADER demek gerek... Çünkü onun takdiri bizim dikkatlerimizin ya da önlemlerimizin dışında!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank