content

01 Mar

Yozgat’ta, Yozgat Gazetesi Durağı

Anadolu Basınında, çalışma ortamları ve olanakları farklılık gösterse de, sıkıntılar azalmadı.

 Anadolu’daki gazetelerimiz, miras yoluyla el değiştirince, yeni sahip ve yöneticileri farklı, biraz da garip bir gazetecilik anlayışına giriyorlar. ‘’Amerika’nın yeniden keşfi’’ gibi bir takım davranışlarıyla, dikkat çekmek istiyorlar.

 Sıklıkla hatırlamamız gereken bir doğru, bir gerçek var: Anadolu Basınının milli mücadelenin kazanılmasında harcı olan basın olduğu gerçeğini göz ardı edenler, ‘’Gazeteciliğin gerçek okulunun Anadolu Gazeteleri olduğu’’ noktasından hareket etme yerine, teknoloji alkışlarıyla yetiniyorlar, övünüyorlar.

 

Anadolu Basını içerisinde yer alan yüzlerce gazeteden biri, yiğidin harman olduğu il olarak bildiğimiz, kabul ettiğimiz Yozgat ilimizde, deneyimli gazeteci, bir duayen olarak, birikimlerini çevresiyle paylaşmaya devam eden, Yozgat Gazetesi’nin kurucusu ve sahibi olan Osman Hakan Kiracı bir ekol, bir önder olma özelliğini  ve başarısını üzerinde taşıyor.

 

Vefalı, kadirbilir yapısı ve örnek alınan kişiliğiyle Osman Hakan Kiracı, Yozgat Gazetesi’ndeki, haber, yorum ve makaleleriyle, yörenin ışığı olmuş başarılı, kalıcı ve anlamlı yayın çalışmalarıyla Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Anadolu Basınını Özendirme Yarışmalarında üst üste aldığı ödüller başta olmak üzere, onlarca kuruluşun ödülleriyle Yozgat çıkışlı haberleri ve yorumlarıyla başarılarını taçlandırmıştır.

 

Yozgat Gazetesi sahibi ve çalışanları 20, 30, 35. kuruluş yıldönümleri derken, bugün 40. Kuruluş yıldönümüne ulaşarak, başarı çizgisinin gurur ve mutluluğunu dostlarıyla birlikte paylaşmakta ve yaşamaktadırlar.

 

Bu sevinç, mutluluk ve gurur, Yozgat Gazetesi’nin olgunlaşma dönemine kadar geliş çizgisindeki doğruluktan, ödün vermeyen yayın anlayışından kaynaklanmaktadır. 40. yayın yılı içerisinde olmak, teknoloji gelişimine ayak uydurarak, yüzlerce gazete içerisinden fark edilir olmak, Osman Hakan Kiracı ve Yozgat Gazetesi’nin birlikteliğinin fotoğraf karelerinde net olarak görünmeye devam etmekte ve mutluluk tablosu olmaya devam etmektedir.

 

Yozgat Gazetesi; yerel olmaktan hiçbir zaman utanmayan, yöreselliği ön planda tutan, makyaj yapmaktan hicap duyan, riyadan, kinden, nefretten sakınan, güzellikleri arayıp, bulup yansıtan, güzel ve aranılan bir yüz olma özlemi içinde yaşayan bir gazete olmuştur. Bu gerçekleri; Osman Hakan Kiracı’nın kaleminde, objektifinde, Yozgat Gazetesi’nin manşet, sayfa ve sütunlarında hep var olmuştur, olmaya devam edecektir. Bu özellik ve güzellikleri bünyesinde taşıyan, çevresine sürekli yansıtan, yansıtabilen bir gazete sahibi ve gazete sayısı Anadolu Basını içerisinde fazla değildir.

 

Yazılamayanları yazmaktan çekinmeyen, eğilmeden, bükülmeden, dimdik, dosdoğru yürüme erdemiyle, örnek gazeteci, gazete olma özelliğini elinde bulundurma başarısının bayrağını dalgalandırmaya devam eden Osman Hakan Kiracı için, Anadolu Basını tarihini yazacaklar, mutlaka Yozgat’ta, Yozgat Gazetesi durağında, karargâhında duracaklar, mola verip uzun süre konuk olacaklardır.

 

Yozgat Gazetesi’nin; bugün Anadolu Basınının çınarları olarak gördüğümüz, Yeni Adana (1918), Antalya (1922), Bartın (1924) Gazeteleri gibi sağlıklı yaşlanacağı ve Anadolu Basınının Çınarları arasında yerini alacağını ümit ediyor, tebriklerimle Osman Hakan Kiracı ve arkadaşlarını kutluyorum.

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank