content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

02 Ara

Yayın Dünyasında Bir Cesur Yürek

Tıpkı soyadım gibi “MERT”, “delikanlı”, “yiğit” bir “Çukurova” çocuğu! “İstanbul’da 15 milyonluk kentte adından söz ettiren adam gibi adam.” Eee ne demiş toprağımız, Ozanımız Dadaloğlu: “Şahin gocasada vermez avını/Ta ezelden kurt eniği kurt olur..” kimden mi bahsediyorum?  

Mesleğimizin duayenlerinden “Savaş Çokduygulu” nun dayızadesi İstanbul’da “avukat” aynı zamanda “yayıncı” da olan “İSMAİL ARLI” dan bahsediyorum. 

Savaş Bey Adana’da neyse İsmail Bey’de İstanbul’da O.

Yani yeğenine bak dayısını tanı misali..

Allah’ına kadar Adana’lı.

İstanbul’un acımasız, dayanılmaz katlanılmaz sirkülasyonuna ve un-ufak ettiği ahlaki değerlere inat, İsmail ARLI, Anadolu içtenliğindeki doğallığını ve beyefendi kişiliğini hiç değiştirmemiş. 

Yaşamımı kitap haline getiren, ünlü yazarımız “Ekmel Ali OKUR” un, İstanbul Tüyap Kitap fuarında, “TOGAN YAYINCILIK STANDI” ndaki “imza günü” nde  İsmail Bey’in acı kahvesini yudumlarken;

Kuru Köprü’nün oradaki hani şu şehrin ortak çeşmesi var ya işte o çeşmeden avuçlarımızla su içişlerimizi, çifteminarenin üst tarafında ki tozlu yollarda çember çevirişlerimizi, eski barajın oradaki yüzüşlerimizi, eski vilayetin karşılarında güzel kızlara bakarak, içlerimizde deli deli boranların esişlerini, kapalı spor sarayında, en çok Müslim ve Eren Kaya’ların, bir de bu hasbi ve de harbi Ağabeyimiz İsmail ARLI’nin efendiliklerini hiç bozmadan boks yapışlarını anımsadık…

Çukurova’nın Bereketli zemininde yetişip dünyaya mal olan, “Yaşar KEMAL”, “Orhan KEMAL”, “Abdin DİNO”, “Taha TOROS”, “Muzaffer İZGÜ”, “Bedri BAYKAM”, “Yılmaz GÜNEY”, “Ekmel Ali OKUR” ve Yayıncılıkta korkusuzca bir çığır açan “İsmail ARLI”.

 Gözünü budaktan sözünü krallarından esirgemeyen lafı eveleyip gevelemeden, leb demeden leblebiyi anlayan, “söylenmeye değer sözü olanın sözünün söylenmesinde göğsünü siper eden”, “Irk”, “renk”, “din”, “dil” ayırt etmeksizin gönül kapısını ve yayınevinin kapsını “hain” olmayan herkese, herkesime sonuna kadar açan MERT bir Adanalı Yayıncı.

2003 yılında kurduğu “Bizim Avrasya Yayınları Togan Yaıncılık” ta bu güne kadar Türkiye’de en çok ses getiren 50 kusur kitap yayımlandı.  “Abd’li Siyonistlerin AKP’li Piyonistleri”, “Kemalist Cumhuriyetin Sonu”, “Akp ve Güleni Kurtarma Planı”, Anadoluda Aşiretler Cemaatler, Oymaklar”,”BDP’nin Özerklik Ezanı ve T.C.nin Cenaze Namazı”, “Ergenekon Kazanında Kurbağa” ve “Aklını Şeyhinin İpine Asanlar.” Bunlardan sadece bir kaçıdır. http://www.kidap.com.tr/togan-yayinlari-y3335/

Adana’mızın İstanbul’daki yüz akı İsmail ARLI amaçlarını şöyle anlattı: “Hedeflerimiz doğrultusunda ticari kaygıları arka planda tutarak, okuyucularımızın kaliteli yayınlara daha uygun üçret ve ödeme koşulları ile sahip olmalarını sağlamaktayız. Bizim Avrasya Yayıncılık sahip olduğu zengin dağıtım ağı ve toplumun her kesimini kucaklayan zengin kitap çeşidi ve ülkemizin dört bir yanındaki kitapevi ve dağıtım firmalarına hizmet etmekten onur duymaktadır..”

Ocak Ayında gerçekleşecek TÜYAP 2012 Çukurova Kitap Fuarı’nda hemşerileriyle kaynaşıp kucaklaşmayı düşünen hemşerimiz İsmail ARLI’ya; Çukurova Sıcaklığında başarılarının devamını diliyoruz.

ATATÜRK KÖŞESİ

Bu memleketin kahramanları kadar hainleri de çoktur…

DÜŞÜN-TAŞIN

Bir garibin mezarına dikilmiş tek başına taş gibiyim dünyada…

GÖNDERMELER

-Time dergisinin yılın kişisi anketinin üst sıralarındaki Başbakan Erdoğan’ın popülaritesinin günden güne hızla yukarılara doğru seyrettiğinden haberiniz var mı?   

-Uygarlığın tarihçisi Server Tanilli’nin hakka yürüdüğünü biliyor musunuz?

-“Eylem sunniden özür aleviden” yazısıyla Ertuğrul Özkök kim(ler)e gönderme yapıyor?

-Dersimle ilgili mangalda kül bırakmayanlar, meclis araştırma önergesini neden reddetiler?

- Ankara’da başına gelen tatsız olayı “bana İsrailin bir oynu!” diye yorumlayan Nihat Doğan’ ı yılın sempatikleri arasında gören köşe yazarı kim?

-İbrahim Tatlıses in MÜCİZE isimli bir albüm için stüdyoya girdiği doğru mu?

-Gıdalar üzerindeki emperyalizm baskısını kaleme alan araştırmacı yazarı merak ediyor musunuz?

-Peygamberi harem ağası(!) gibi sunan emevi şarlatanlarının söylentilerinden ancak Kur’ani bilinçle kurtulabileceğinizi biliyor musunuz?

-Ekmel Ali Okur’la  devam eden, “Atatürk Cennete Gider mi” adındaki söyleşi kitabımızın şimdiden binlerce kişi tarafından sipariş edildiğinden haberiniz var mı?

-Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinin molotofkokteylini silah olarak kabul etmesinin Adana’mızda sevinçle karşılanmasının sırrını bilmeyen var mı?

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank