content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Eki

Vatandaşı Aşağılayan Kaptanoğlu’na Bir Çift Sözümüz Var

“Milletin vekiline bak” haberimizi dün gazetemizde okuduğumda içimden neler söylediğimi bir ben bir de Allah biliyor. Bugünden Salı günü içimden söylediklerimin bir bölümünü adaplı olarak yazacağım. Aslında adapsız bir yazı yazmam gerekiyor. O yazıyı da bir başka zamana bırakıyorum. AKP bölgemiz Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu, Silivri’nin Büyükçavuşlu Beldesine konuşmaya gitmiş. Oranın belediye başkanı partilerine geçti ya! Kendisinin deyimiyle her gittiği yerde vatandaşa “Hükümetten memnun musunuz?” diyor muş! Vatandaşlar da hep bir ağızdan “Memnunuz” diyor muş! AKP Kumburgaz Belde örgütünün açılışında da aynı şeyi yaptı. Açılışa katılanların çoğunluğu partilileri olunca, “Memnunuz” sözleri duyuldu. Kaptanoğlu bu, zengin mi zengin koskocaman armatör.

Çarıklılara, yoksullara,cahillere kendinden görmediği aslında hiç ayağına gitmeyeceği, işi düşmeyeceği yurttaşlara sormuş; “Hükümetten memnun musunuz?” cahil ve ayağı çarıklı Büyükçavuşlular, milletin vekiline yanıt vermemişler. Vay sen misin yanıt vermeyen, milletin vekili armatör Kaptanoğlu, yanında ki Silivri İlçe Başkanı Tülay Kaynarca’ya dönmüş, “Biz neredeyiz? Burası AKP değil mi?” sonra dönmüş belde başkanına, “Siz cahilsiniz, huzuru bozacak adamları partiye niye alıyorsunuz?” diye bir güzel azarlamış. Bu koskocaman milletin vekili durur mu, kendisi okunmuş ve cahil ve çarıklı halkın haddini bildirecek ya, devam etmiş, diğer vatandaşın sorduğu soruyu beğenmemiş, “Bunun yerine başka biri otursun” demiş. Neden öyle demiş? Çünkü vatandaş milletin vekiline sorunlarını anlatmış. “Beldemizde bulunan sağlık ocağında hemşire yok.

Postahanede memur yok!” Ne biçim milletsin be kardeşim, koskocaman iktidar partisinin anlı şanlı armatör C. Kaptanoğlu’na nasıl böyle dersin. Sorunlarını anlatırsın. Sen onun beklediği olumlu yanıtları ver. O mutlu olsun. Sonrada başka yerlerde nasıl olumlu yanıtlar aldığını anlatsın. Konuşurken ağzından sağa sola tükürükler dağılarak tatmin olsun. Olumlu yanıt alamayan, sorunlarına çözüm isteyenlere karşı milletin vekili bir kez daha kükremiş; “Bunun yerine başka birisi otursun.” Vatandaş bu iktidar partisinin milletvekilini görünce başka ne anlatsın. Kaptanoğlu bu, konuşurken atmasını tutmasını çok seviyor. Vatandaşın kendileri için övgüler dizmesini istiyordur. Çünkü gece gündüz çalışıyor adam. Beyaz saçlarına uygun beyaz kıyafetler seçiyor. Seçilmiş ya, Allahın sevgili kulu ya... Vatandaş iktidar partisinin milletvekillerini, yöneticilerini görünce şunları söylemeli; “Bizim için çok iyi şeyler yapıyorsunuz. Hayatımız düzeldi. Yoksulluktan kurtulduk. Zilleri takıp oynayacağız. Beldemizin hiçbir sorunu yok. Siz geldiniz her taraf güllük gülistanlık oldu. Dolar artmıyor. Enflasyon olmuyor.

Soframızda ki ekmek büyüdü, çorbamız çoğaldı. Düşmanlarımız bizden korkuyor. Milletin iliğini kemiğini sömüren IMF bize daha çok kredi açıyor. Eğitimde fırsat eşitliği sağladınız. Hastahane kapılarında it gibi sürünmüyoruz. Emekli maaşlarımızla zenginler gibi geçiniyoruz. Teşekkür ederiz. Sizlere minnettarız.” Silivri İlçe Başkanı Tülay Kaynarca kibar insandır, meslektaşımızdır. Kaptanoğlu’nun nezaketsizliği karşısında ne yapacağını şaşırmıştır. Ancak orada milletin vekiline kendisinin asillerinin karşısında olduğunu vekil olduğunu hatırlatacak bir baba yiğit AKP’li çıkmamış! Çıkmasını isterdim. Haddini bildirmesini isterdim. Nezaketsiz davranan milletin vekiline birilerinin haddini bildirmesini isterdim. Milletin vekili; cahil halktan, ayağı çarıklı, yoksul beğenmediğin halktan oy istemeye gelince sorun yok.

Sorularınıza olumlu yanıtlar alınca sorun yok. Ne zaman vatandaş memnuniyetsizliğini söyleyecek, sorununa çözüm bulunmasını isteyecek ve kükreyecek ve vatandaşları aşağılayacaksınız. Sadece vatandaşı değil parti yöneticilerinizi azarlayacaksınız. Anlıyorum Kaptanoğlu gibileri ellerinde fırsat olsa, diktatör olmaya hazırlar. Halkçı gözüküp halkı beğenmeyenleri, en ufak bir olayda zihniyetlerinin altındaki o seçkinci ve yurttaşı aşağılayıcı davranışları gösterenleri yakından biliyoruz. Sadece şunu bilesiniz bundan önce gelmişler gibi gideceksiniz. ANAP döneminde de böyleydiniz.

Şimdi yeni yerinizde de aynen öyle davranıyorsunuz. Unutmayın milletin vekili, asiller her zaman yerinde duruyorlar. Unutmayın milletin vekili hırsız, talancı diye sövdüğünüz dönemin milletvekillerindesiniz. Unuttuğumuzu ve unutturduğunuzu zannetmeyin. Bir soruda benden milletin vekiline. Enflasyon düşüyor. Dolar düşüyor, yerinde sayıyor. Söyler misiniz? Neden benzin, mazot sürekli artıyor? Bu soruları sordum diye bana ne diyeceğinizi merak ediyorum.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank