content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Ağu

Ülkeler Petrol ve Su Üzerinde Köşe Kapmaca Oynuyor!

Ülkeler Şimdi Petrol ve Su Üzerinde Köşe Kapmaca Oynuyor!

Başta Amerika olmak üzere, İngiltere ve Fransa, oynanan bu oyunun önemli aktörleri arasında yerini alıyor... AB ülkeleri de bir şekilde kıyısından, köşesinden bu oyundan kârlı çıkacak! Mısır gitti, Libya gitti sayılır, Suriye diken üstünde ve Türkiye'nin de oyunun GİDENLER cephesinde yer almasına çalışılmakta!

Her ne kadar açıktan dile getirilmese de bu üç büyükler (ABD, İngiltere ve Fransa) bizim sonumuzun da bu ülkeler gibi olması için göbek atmaktalar... Bir taraftan PKK, bir taraftan BDP milletvekillerinin PKK yanlısı tavırları ile ve İmralı'daki liderlerine tanınan ÖZEL STATÜLÜ koruma, kollama ile ve de adına Kürt etnik kimliği ilave edilerek servis yapılan duruma rağmen bir türlü çıkarmayı başaramadıkları kargaşayla TÜRKİYE'nin bu oyundan başarılı çıkması, onlar için elbette ki pek hoş bir durum değil...
Kaldı ki üstüne üstlük Türkiye, bir de bu üç büyüklerin amaçlarının farkında olarak, "beni de unutmayın!. Ben de bu bölgede en az sizler kadar, hatta sizden daha fazla söz sahibiyim" şeklinde ki duruşu, hiç mi hiç hoşlarına gitmiyor. Amma "elleri mahkûm" en azından sırada olan bir çok devlet varken, şimdi Türkiye ile mesafeyi korumaya çalışıyorlar.

İşte tam da birbirimize muhtaç olduğumuz bu dönemde, su ve petrol sıkıntısının önümüzdeki yıllarda pek çok kavga gürültü çıkaracağı kesin olan dönemde keşke Türk-Kürt demeyip tek yumruk olabilsek! Çünkü parçalanma, zayıflık getirecektir. Bölünme güç kaybettirecektir. Fiziki olarak bölünmesek bile fikren, ya da konuşuluyor olması bile karşıdakilerin SALYALARININ AKMASINA büyük katkı sağlamaktadır.
Sözün Özü!

Bu gemi battığında herkes batacaktır. Ne Amerika, ne İngiltere, Fransa, ne de AB devletleri bize el uzatmayacaktır. Anında haçlı zihniyetini hortlatıp, "bir tekme de ben vurayım" diye herkes sıraya geçecektir. Çünkü Türklerin Avrupa’ya yaramadığı kadar Kürtlerden de nefret edilmektedir. Bakmayın siz yıkmak için bugün yüze gülenlere... Onların asıl hesabı parçalanmaya yüz tutmuş tüm ülke halkımızladır. Bunu iyi bilelim...

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Ülkeler Petrol ve Su Üzerinde Köşe Kapmaca Oynuyor!”

  1. 1
    Cahit KARAÇ Says:

    Sayın Mustafa Kemal Özgürsoy,Yazınızı beğenerek okudum. Yüreğinize sağlık.
    Ancak şunuda üzülerek söylemek istiyorum. Bizlerin bu konuda bu kadar şey bildiğimize göre bizi yönetenlerin bizden çok daha fazla şey bilip hala hata yapmalarını anlayamıyorum.
    İnşallah tez zamanda anlayıp akıllarını başlarına alırlar.
    Sevgi ve saygılar.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank