content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Oca

Türkiye’nin Dostları Artıyor

AKP kendi iktidarını sürdürme adına, Amerikan desteğine muhtaçtır. Amerika’nın orta doğudaki çıkarlarının amansız takipçisi olan AKP yönetimi en sonunda Irak’ı da bize düşman yapmayı başardı.
Amerika’nın İran saldırısından önce, taraflar(bloklar) netleşti.

Amerika+İngiltere+İsrail+Türkiye bir tarafta, İran+Çin+Rusya+Suriye+Irak+Lübnan Hizbullah’ı bir tarafta olacaklar.

Biz Amerika için göğsümüzü siper etmeye çalıştığımız bir sırada, Amerikan Cumhuriyetçi Başkan adayı Perry, daha fazlasını Türkiye’den almak için, Türkiye’yi NATO’dan atmayı önermiş.
Sanki NATO’nun Türkiye’ye bir yararı varmış gibi. Keşke onlar NATO’dan bizi atsalar da, biz de onların kirli işlerini yapmaktan kurtulsak. Haçlılar ne halleri varsa görseler.
Dün’e kadar Suriye’de olduğu gibi, Maliki ile al gülüm, ver gülüm yapan BOP Eşbaşkanlığı, şimdi Irak ile olan tüm ipleri kopardı.
Barzani ve Irak’taki Sünni Toprak Ağalarının hamiliğine soyununca,(tıpkı Suriye’de olduğu gibi)Irak Devleti ile karşı kaşıya gelmiş olduk.
Amerikan Devletinde bakanlık yapmış, Paul Craig Robert gelinen son durumu şöyle değerlendiriyor.

“Siz kimi kandırıyorsunuz. Körler bile görüyor. Siz Asya Pasifikte Amerikan çıkarları var. Stratejimizi değiştirdik, Asya Pasifikteki çıkarlarımızı koruyacağız. Bu yalanlara dünyada kimse inanmaz. İran’ı vurma hazırlıkları yaptığınızı Çin de biliyor. İran’ı vurarak Çin üzerinde etki yaratmak içindesiniz. Onun için Çin elindeki bir trilyon dolarlık Amerikan bonolarını satışa çıkaracak. O zaman Amerika’da enflasyon tavan yapacak. Çin, bu bonoları sizin(Amerika)basamadığız Euro, Ruble, Yen, İsviçre Frangı ve diğer paralar ile satacak. Bu sizin İran’a atacağınız bombalardan daha da etkili olacaktır.”
Paul Craig’in söyledikleri bunalar.

Sözü Craig’den alarak, biz de şunu söyleyebiliriz. İran’ı vurmak, değil Çin, tüm dünyayı vurmaktır.
Dönelim yazının başlığına; evet Türk halkının dostları çoğalıyor. AKP’nin düşmanları artıyor.
Amerikan emperyalizmine karşı savaşanlar artıkça, Türk halkının dostları artıyor demektir. İran, Irak, Suriye ve diğerleri.
Türk halkı hiçbir zaman, Amerikan devletinin dostu olmadı. AKP’nin Amerika’nın dostu olması, Türk halkının dostu olması anlamına gelmez.
Amerika ile savaşanlar artıkça, Türk halkının dostları da artacak.
Amerika’nın İran’ı vurmasına, ister Paul Craig’in parasal gözü ile bakın, ister İran’ın Körfezde yapabilecekleri açısından bakın, Amerika’nın İran’ı vurması ile başlayacak olayları kimse bu günden öngöremez.
Eceli gelen köpek, cami duvarına işer.
17.1.2012, bulentesinoglu@gmail.com

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank