content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Mar

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Sonuç Bildirgesi

Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun SONUÇ BİLDİRGESİ Bizim İçin Çok Önemli..

Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun bugün ve yarın Didim Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştireceği ve bildiğim kadarıyla 73 Kent Konseyinden 300 civarında delegenin katılacağı 6. buluşmanın sonuç bildirgesi, biz Didimliler açısından çok önemli...

Kent konseyleri yatay ve demokratik örgütlenmeyi amaçlayan, hiyerarşiyi en alt düzeye indirmeyi esas alan bir oluşumdur... Bu yapıda yer alan konseylerin oluşturduğu platform gönüllülük çerçevesinde bir araya gelen sayısal ya da ekonomik büyüklükleri gözetilmeksizin karar alma süreçlerinde eşit söz hakkına ve temsiliyete sahiptirler.

 

Platform yerel yönetimlerin bürokrasiyle değil, demokrasiyle yönetilmesi gerektiğini savunur ve bu bağlamda kent konseylerinin yerel yönetim ve demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu vurgular.

 

Kent konseylerinin bağımsız tüzel kişilikler olarak gelişmesi ve korunmasına çaba harcar. Herhangi bir siyasi parti ya da belediye başkanının arka bahçesi olarak algılanmasına karşı durur.

 

Ayrımsız tüm Kent Konseylerini bir araya getirerek birlik ve dayanışmayı sağlamaya çalışır. Üye olsun ya da olmasın TÜM KENTLERİ  ilgilendiren sorunlarda ORTAK YAKLAŞIM ve çözümü hedefler.

Kent konseylerinin yalnızca yerel yönetimleri ilgilendiren alanlarda kendilerini sınırlamaları yerine, yaşam alanlarımızın BÜTÜNÜNÜ kapsayan çalışmalar yapmalarını önerir ve gözetir.

 

Bu platform; ülkemizi enerjide dışa bağımlı kılmaktan kurtaracak görüş ve projeler üretmekten tutun da, toprağımızı, havamızı, derelerimizi ve denizlerimizi kirleten, içerideki kirli enerji politikalarına karşı  da çözüm üreten bir platform olmalıdır diye düşünüyorum!

Gazete 2000 adına bu bağlamda, bugün ilçemizi ziyaret eden sevgi ve saygı değer tüm Kent Konseyleri temsilcilerinin turizm ilçemiz güzel Didim'de gezip gördükleri olumlu veya olumsuz tüm izlenimlerini, detaylarıyla birlikte gözler önüne sermelerini umuyor ve diliyoruz.

 

Her ne kadar bazı toplantılarınızda, bazı belediyeleri itham altında bırakan ve basın üzerinden bir yargılama sürecinin yaşanmasına neden olduğu görülmüş olsa da, niyetlerinizin, Platform olarak parti ayrımı gözeterek bazı yerel yönetimleri hedef almayacağına inanıyorum.   Sizlerin YEREL ÜSTÜ, objektif, değerlendirmeleriniz bizler için çok değerli.

 

Sözün Özü!

Türkiye Kent Konseyleri Platformunu oluşturan siz değerli konuklarımıza güzel ilçemize hoş geldiniz diyor, ilçemiz hakkında ki SONUÇ BİLDİRGENİZİ merakla bekliyoruz.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank