content

07 Nis

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ndan: Anadolu Bayram

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 16 büyük sayfayla yayınladığı, ‘Anadolu Bayram’ adlı gazetesinin 4 ve 5. sayıları masamda. Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Zümrüt Rize Gazetesi sahibi, değerli dostum Faik Bakoğlu’nun gönderdiği ‘Anadolu Bayram’ Gazetesinin sayfaları dolu, dopdolu bir görünüm arz ediyor.

 

Önce kimliğine bakalım bu gazetenin: İmtiyaz sahibi: Atilla Sertel. Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Merih Ak, Editörler: Nezih Bilger, Cemal Sevgi, Murat Koç, Görsel yönetmen: Dilek Mızrak. TGF: Yurt içi ve yurtdışında 77 gazeteci meslek örgütü ve 20 bini aşkın üyeli bir kuruluş.

TGF Yönetim Kurulu üyeleri: Atilla Sertel (Başkan), Yılmaz Karaca, Mehmet Ali Dim, Ahmet Ünal, Ramazan Demir, Lütfü Karakaş, Veli Altınkaya, Veysel İpek, Recep Aydın, Sezai Matur. İletişim adresi: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, İlka Apt.. No: 107 D.7-13 Maltepe-Ankara. Tlf: 0312-417 32 23-41732 21.

Şimdi, Anadolu Bayram’ın sayfalarına dönelim: Her iki sayının manşetleri: Gazeteci Hak peşinde, Kaygılıyız.. Sayfalarda değişik haberlerin yanında, makalelere, görüşlere de rastlanıyor. Bu görüşlerden, imzaları itibariyle bazı görüşler sıralamak istiyorum efendim:

 

1.Bugün ülkemizde en fazla tartışılan konuların başında basın ve ifade özgürlüğü gelmektedir.. Bu ülkenin meslek örgütlerinin başında olanların, gazetecilerin basın ve ifade özgürlüğü konusunda yazdıkları, söyledikleri, çizdikleri hiç dikkate alınmadı, alınmıyor. (Atilla Sertel)

2.Onlarca gazetecinin sadece mesleklerinden dolayı cezaevinde olduğu bir ortamda basın özgürlüğünden bahsetmek de mümkün değil. (M. Ercan Taraşlı)

3.Bugün için Türkiye’de basın özgürlüğü var diyemeyiz (Cafer Esendemir)

4.Basın özgürlüğü açısından ülkemiz, en zorlu ve en kritik dönemlerinden birini yaşıyor (Yılmaz Karaca)

5.Türkiye’de basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değil (Kemal Kapaklı)

6.Bugünkü basın özgürlüğü, ümit edilenin çok çok altında (Ünal Türkeş)

7.Rize’de bugüne kadar görmediğim baskılara maruz kalıyoruz. 12 Eylül döneminde bile bu baskıları görmedik (Faik Bakoğlu)

8.Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda sıkıntı var. Bu sıkıntılardan da gazeteciler olarak kaygı duyuyoruz. (O. Hakan Kiracı)

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank