content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Mar

Türkiye’nin Yazar Portalına Yazı Yazan Yazarlar

Sevgili dostlarım, sevgili yazar arkadaşlarım. Birçoklarınızın yazılarını aşağı yukarı okuyorum. Ama şunu üzülerek ifade etmek istiyorum ki, şimdiye kadar okuduğum birkaç yazı hariç, diğerlerinden tatmin olduğumu söyleyemem. Bir çok yazı beni tatmin etmemiştir. Vaktim olsa, sadece başlıklarını okuyup birçok şey yazabilirim.

Ayrıca birçoğu da tarafkir. Bir yazar için yeterli bilgiye sahip olmadan tarafkir olmak hiç hoş bir şey değil. Yazar inandığı doğru şeyleri yazmalı. Gerisini okuyucuya bırakmalı. Yazar hiçbir zaman bir parti sözcüsü gibi konuşup yazı yazmamalı. Asla dedikodu türünden yazılar yazmamalı. Şayet yazarsa, işte o zaman da önce kendini bitirir. Sonra da içinde yaşadığı ülkenin yarısı bir tarafa diğer bir yarısını da istenmeyen bir tarafa yönlendirmiş olur.

Yazar haktan yana konuşup yazmalı. Yazar intikamcı olmaz. Çünkü dünyada öğretmeni Allah olan tek ilahi okul vicdandır. Yazar denilince vicdanlı, bilgili, cesur, büyük yürekli ve güvenilir insan olarak konuşup yazıp tanınmalı.

Yoksa o bana yaptı ben de şimdi ona yaparım mantığıyla hareket eden bir yazar benim gözümde bir hiçtir.

Birde herkesin bilgisi aklı, ilmi, gayreti, çabası nispetindedir. Okuyan akıl her zaman büyüktür. Büyük düşünür. Büyük düşünce sahipleri sağ duyulu iseler vicdanları dahilinde Allah’a daha yakın olurlar. Aksi takdirde her cahillik bir ilah doğurur. Bizim ilahlara ihtiyacımız yok. Güzel yürekli güzel insanlara ihtiyacımız var.

Bir yazar Allah’a yakınlığı oranında insanlığa yarar, uzaklığı mesafesi kadarda zarar verir. Her aşırılığın azı çirkinlikse çoğu azgınlıktır. Her zaman her şey yanlış olmadığı gibi doğru da değildir. Bu gün doğru bildiğiniz yarın yanlış, bu gün yanlış bildiğiniz şey de yarın doğru olabilir. Onun için yazar (çok hassas şeyler söz konusu olmadığında) daima ölçülü olup vebalden uzak durmalı.

Şu hiçbir zaman unutulmamalı. Allah; akıl, sevgi ve aşk üçgenindeki muhabbette (sözde, ilimde) saklıdır. Allah sevmediği hiçbir varlığı yaratmaz. Ona asla can vermez. Allah’ın severek yaratıp var ettiği bir canlıya bizim zarar vermemiz ne haddimize. Onu sevip koruyup değerler üzerinde anlaşıp paylaşmak varken düşmanlık etmek neden. Kime ne fayda sağlayacak.

Var olmak iz bırakmaktır. İz bırakmayan varlığın varlığından söz edilemez. Var olmak karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde güzel yaşamakla sağlanır.

Benim varlığım senin varlığınla, senin varlığında benim varlığımla devamını sürdürebilir. Onun için ben neysem, sen de o sun. Yok hiç kimsenin kimseden farkı. Varsa bir fark o da sadece Allah’a yakınlıktadır.

Allah’a yakın olup bizlere fark atan güzel yürekli, güzel insanlara buradan selam olsun.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Türkiye’nin Yazar Portalına Yazı Yazan Yazarlar”

  1. 1
    Uğur ÖZALTIN Says:

    şimdiye kadar okuduğum birkaç yazı hariç, diğerlerinden tatmin olduğumu söyleyemem. Bir çok yazı beni tatmin etmemiştir. Vaktim olsa, sadece başlıklarını okuyup birçok şey yazabilirim.

    Sayın Cahit Karaç
    DOSTLUK BAŞKA ALIŞ-VERİŞ BAŞKA başlıklı makaleme yazdığınız yoruma karşılık benim YORUMUNUZU MAKALEMİ OKUMADAN MI YAZDINIZ BAŞLIĞA BAKARAK MI YAZDINIZ YOKSA OKUDUĞUNUZU ANLAMADAN MI YAZDINIZ diye size sorup YAZIMI TEKRAR OKUYUN VE YENİ BİR YORUM YAZIN LÜTFEN dediğimde bana gücenmiştiniz ve cevap bile yazmadınız.

    Yukarıdaki yazınızda başlığa bakarak yorum düşündüğünüzü kendiniz yazmışsınız. Kendinizle çelişkili bir görünüm vermektesiniz.

    Yukarıdaki yazınızda beğenmediğiniz yazıları eleştirirken keşke örnekler ve yazar-yazı başlığı verebilseydiniz. Yazınızı SEVGİLİ BİLGİ AĞI YAZARLARI diyerek başlamış ve tüm yazarları genel olarak işaretlemişsiniz fakat eleştiriye geçince işaret yok, yazı adı, yazar adı yok. Bu durumda vebali siz yüklenmiş durumda olmuyor musunuz ?

    Ayrıca Bilgi Ağında yazan hiç bir yazar arkadaşın sizi memnun etme kaygısı taşıdığını zannetmiyorum. Birilerini memnun etme kaygısı taşıyarak kalemi elinize alıyorsanız bir kısıma yaranma kaygısı taşıyor olmanızda kendiliğinden doğar. Dini konularda Haktan yana olmak demek bu kaygılardan arınma derecesine göre yazara tarafsızlık kazandırır. Beğenmediğiniz yazıya yorum yazabilirsiniz ama anlamadan yazmayın lütfen ve burada yazı ve yazar adı vererek eleştiri yapın ki ona da cevap hakkı doğsun. Hakkaniyet budur.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank