content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 May

Türk Öğretmenlerimizin Kutsal Görevleri

Öğretmen: öğretme, yitiren, ulaştıran, okutma, bilgilendiren, Us, Fikir, düşünce, bilinç, sevgi, saygı gösteren, çocuğu derslerine karşı görevlendirendir,Öğretmenlik sağlam, temiz yollara çocukları yetirmek, öğretmek için, milli bir meslektir, iç duygulu kutsal bir görevdir. her insan öğretmen olmak için, milletini sevmelidir, tarihini, Türklüğünü bilmelidir.
untitledHer öğretmen Türk milletin uğrunda bu milli yola kendisini adak vermelidir, Sağlam, temiz öğrenciler yetirmelidir.
Öğretmenler yetiştiren okulu bitirmelidir, her insan okullu bitirerek öğretmen ola bilir,
İlkokul Sınıf Öğretmeni.

Sınıfın tüm derslerini öğretmen okutur, öğüt verir bilgilendirir. Ara sıra öğrenciye silini, tarihini, Türklüğünü öğretmelidir.
Öğretmenler okullar bitirmesiyle Ortaokul, Liselerde öğretmeni olurlar. Meslek okullarında özel yetiştirilmiş meslek öğretmenleri çok önemlidir.
Öğretmene eskiden “Muallim”, okula Mekteb Arapça söylenirdi.
öğretmen okulu 16 Mart 1848′de öğrenciler yetirmiştir.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurmasıyla, yardımıyla okula, okumaya bilgiye önem vererek, Türkiye’nin her yerinde, üst düzeyde yeni okullar öğrenime açılmıştır.
Atatürk, eğitimin, öğrenime, öğretmenlere destek vermekle, Türkçe sözleri, sözcükleri, tümceleri, harfleri öğreten ilk önce başöğretmen kendisi çalışmalar başlamıştır.

Okuma – yazmayı yaymak amacıyla okuma – yazma öğreten okulları Millet Mektepleri diye okullar açılmıştır.
Atatürk Okullarda yazı tahtasının başına geçerek, ilk olarak Türk milletine Türkçe dersler vermiştir.
11.11.1928 tarihinde toplantıda Mustafa Kemal Atatürk Okullar Başöğretmeni olarak, 24 Kasım Atatürk’ün Millet okullarına Başöğretmen seçilmiştir.

Ve her zaman Atatürk yurt içinde Öğrencilere, öğretmenlere uğrayarak.
Sınıflara girerek sıralara otururdu, ders dinlerdi. Sorular sorardı.
Başbuğ Atatürk Öğretmenlerle konuşarak, öğretmenliğin, eğitimin, bilginin önemli olduğunu anlatırdı.
Öğretmenlerin görevi çok önemli olarak öğrencilere Türk milletin tarihini, yiğitliğini, kahramanlığını büyük liderlerini öğretmekle, büyük Türk düşmanlarla savaşlarını anlatmaktır, konuşmaktır, bilgilendirmektir.
Atatürk sözlerinde “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir diye, öğretmene vermiş olduğu önemli ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde anlatmıştır.

Bu kutsal öğretmenler gününde öğretmenin Türk toplumu içindeki önemli yerin, değerini bildirmekle eğitime, öğretime, bilgiye, okumaya kendisini adayarak, bizlerde onu sevgi, saygınlıkla karşılamalıyız, çünkü Türk öğretmenlerimiz özveridir millet, insan severdir saygılıdır, çalışandılar, topluma her yana güven ve inanç verendirler, Türk öğretmenlerin gönlü yurt, toprak, millet insan sevgisiyle doludur.
Yeni kuşakları yetirmede kutsal görevi çok yücedir, çok büyüktür.
Türk milletini seven Öğretmenler iyi temiz Türk sevgisiyle, aşkıca dolu öğrenciler yetirir. her insana sevgi dağıtır, Gönülleri aydınlatır. Doğruyu, temiz yollara yöneltir. Çaba gösterir.

Milletimizi, dünyayı, tarihimizi tanıtır. Yardımcı olur. En doğrusuda analar doğurur, öğretmenler bilgiyle, sağlam olarak, iyice bilgi vererek öğretir, yetiştirir.
Bizler Dünya Türkleri olarak, dilimizi, yüce tarihimizi severek, kurmuş olduğumuz 16 büyük Türk devletleri, İmparatorlukları, beylikleri dünya hep uygarlık, bilgi ile kahramanlık göstererek, yiğitlikle tanınarak,
Dilimize, tarihimize önem değer vererek, dilimizi ilk önceleri Göktürk ve Uygur alfabelerini kullanarak, her bir alanda ilerlemeler sağlanmıştık 8. Yüzyıldan beri İslamiyet dinini benimseyip tutuktan sonra milletimiz Uygur alfabesi bırakılarak, Arap alfabesine uygulamıştır.

Büyük Türk milleti utkuyla, Kurtuluş Savaşı’nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyetini kuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, her bir alanda askeri ekonomik, sosyal ve kültürel, politikada birçok yeniliği başlatmıştır, başararak ve 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı yasayla, Arap alfabesi yerine yeni Türk Latin alfabesinin uygulamıştır, büyük bir seferberlik başlatmasıyla okuryazar sayısı artırılmıştır.
24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet okullarında yaşlı, genç, çocuk, kadın kendi Türk diliyle yeni harflerle okuma yazmayı seve, seve öğrenmiştir.,

Ve Başbuğ Atatürk’ün Başöğretmenliği 24 Kasım günü olarak, 1981 yılından beri Türkiye Cumhuriyetinde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
Bugün Türkiye Cumhuriyetinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bütün Türk Cumhuriyetlerinde Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Çeçenistan, Tacikistan, 40 milyonunun üstünde olan İran Türkleri Irak’ta Türkmeneli Kerkük , Erbil, Musul, Telafer, Altunköprü, Tuzhurmatu tüm Irak Türkleri ve dünya Türklerinin öz Türkçe öğrenim yaptıran gizli olsa bile kahraman, yiğit, atılgan tüm Türk öğretmenlerin bayramlarını kutsal günlerini kutlarız.

Bizler Türk çocukları olarak ilk dünyaya geldiğimizde gözlerinizi açarak, çevremizde olanları anlamaya duymaya, öğrenmeye çalışırız ilk önce Yemeği, içmeyi, emeklemeyi, gülmeyi, ağlamayı, yürümeyi, koşmayı ve konuşmayı öğreniriz.
İnsanlar ne kadar yaşamayı severse bile özellikle çocuklar bizden fazla yardıma ihtiyaçları vardır.
Ve ilk yardım duyduklarımız anne, baba, abla, ağabey, nine ve dedelerimiz olurlar ve büyüyünce gelişerek bilgilenme, çevremizde olanları öğrenmeye çalışırız.

Çocuğun ilk gözünü açarken çocukluk döneminde almak istediği bilgileri, yalnız okulda öğretmenden sistemli bir eğitimle, okuma öğrenmeyle olacaktır.
Okulun ve öğretmenin çocuklar için vermiş olduğu çabalar anne, babanın bu konuda sorunu çözebilecektir.
Artık iyi öğretmenin çalışma, yorulmasıyla Eğitim sorunlarını çözülerek öğrenciler kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyal, ekonomik politika alanında kalkarak ilerleyecektir.
Türk öğretmeninin toplumdaki yeri ve rolü önemi değerlidir.
Öğretmenlerle öğrenciler aralarında milli Millet, Türklük bağını sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmekle, bu mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamak gerekmektedir.

Bizler için Öğretmenlerin görevleri çok önemlidir, kutsaldır, üstünlüktür, her Öğretmen sınıfta olmasa bile ara sıra öğrencileri ile görüşerek onlara Tarih, milli alanlarda Türkçülük
Konularında, Millet, toprak , bayrak, Türk büyüklerini sevmek için onları bilgilendirmelidir, önce Öğretmenlerimiz yüzde yüz Türk olarak öğrencilere özellikle çocuk yaşında olanlara yararı olacaktır, onlari yetirmelidir onları millet , vatan, bayrak, toprak aşkıyla coşturmalıdır.
Öğretmenler Gününde bu özveri efendi, çalışkan Türk milletinin sevgisiyle beslenen güler yüzlü öğretmenlerimizin değerini bilmeliyiz,
Onlara sayı, sevgi göstermeliyiz.

Öğretmenlerimize karşı duyduğumuz saygı, sevgi milli duygumuzu, teşekkürlerimizi dile getirmeliyiz bu günde saygıyla, sevgiyle Türk duygularla onları her görüşümüzde ellerinden öpmeliyiz

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank