content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Kas

Turizmcilik Artık Aslanın Ağzında…

Turizm... Bacasız amma, yatırım gerektiren bir sanayii artık...

Güneş, kum, deniz yetmiyor!

Yan gelip yatmakla olmuyor!

Evet bir TV haberini sizlerle paylaşmak ve azıcık düşünmeye davet edeceğim. Zira "bacasız sanayi" deyip tarlasını, tapanını satıp, bir köşe başına yerleşip, sözüm ona, "TURİZMCİLİK  YAPIYORUM" demenin hiç bir mantığı yok artık!

Turizmden ekmek yemenin de bir bedeli var! Bu bedelin sorumluları da yerel yönetimler başta olmak üzere, mülki idareler ve turizm adına öne çıkanlardır.

Evet ekmek kazanmak kolay değil artık.

Bakın Antalya'da neler oluyor?

Bugünden gelecek yıla nasıl hazırlanıyor?

Haber, görüntü eşliğinde verildi ve şöyle:

Aspendos gladyatör okulu açıldı:

Antalya'nın Serik ilçesinde, Roma dönemindeki gladyatörlerin Arenada gerçekleştirdiği dövüşlerin canlandırıldığı Aspendos Gladyatör Okulu açıldı. Aspendos Antik Tiyatrosu yakınlarındaki alan üzerine kurulan Aspendos Gladyatör Okulu'nda eğitim alacak oyuncular, beş dönümlük alanda Roma döneminde gerçekleşen gladyatör dövüşlerini canlandırıyor. El yapımı giysiler ve savaş aletlerinin kullanıldığı gösteriler için alanda Roma dönemi mimarisi örnek alınarak 800 kişilik izleme alanı ve Roma pazarı oluşturuldu.

Aspendos Gladyatör Okulu Konsept Danışmanı Mehmet BICIOĞLU, yaptığı açıklamada, tesisin tamamlandığını ve Roma döneminde gerçekleştirilen gladyatör dövüşlerinin canlandırıldığı sahnelerin izleyicilerle buluşacağını bildirdi.

BICIOĞLU, gösterilerde yer alan aksesuarların Roma dönemiyle birebir tasarlandığını ifade ederek, gösterileri izlemek üzere gelecek seyircilerin alanda kurulu Roma pazarından otantik ürünleri satın alabileceklerini belirtti.

Gösterileri beş yıldır tasarladıklarını kaydeden BICIOĞLU, ''Yaptığımız organizasyonun dünyada eşi benzeri yok. 12'si gladyatör 60 kişilik profesyonel bir kadro ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gösterilerimiz başladı ve turizm acenteleri ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Yaptığımız gösterilerle Roma'nın gladyatörlerini Anadolu topraklarında yeniden canlandırıyoruz. Dövüşçüler her gün, kılıç, kalkan, mızrak, miğfer ve atlarla çalışmalarını sürdürüyorlar.'' diyor!.

***

Buyurunuz...

2.Didim Turizm Zirvesi'nde turizmin duayenleri ne diyordu? - "Hayal edin. Hayalinizi hemen gerçekleştirmeniz şart değil. Bir gün hayaller gerçek olur... Yapılmayanı yapın... Olmayanı düşünün... Öyle bir şey bulun ki herkes merak etsin ve görmek için, onu yaşamak için akın etsin. İşte turizm."

Bakın adamlar beş yıldır tasarladıklarını, ancak bu yıl uygulamaya koyduklarını söylüyorlar. İşte bizim de artık beynimizi çalıştırmamız, yeni arayışlara girmemiz gerekiyor...

Dikkatinizi çekerim, bahsedilen Aspendos Gladyatör Okulu, dün olduğu gibi bugün de Türkiye turizminin en üst sıralarında yer alan bir yere açılıyor!  Antalya Serik ilçesine! Bakın yerli-yabancı nasıl turist çekecek..

Sözün Özü!

Bizim onlardan eksiğimiz yok! Akla hayale gelmeyecek projeleri biz de üretebiliriz. Neden olmasın? Üretemiyor muyuz! O zaman düşler kuralım! Buna engel var mı? Yok!  Belki içlerinden biri, gün olur projelendirilir... Olamaz mı yani. Kimin aklına gelirdi mesela Gladyatör Okulu? Mesela ben bir tane Uçuk-kaçık'ta olsa düş kurayım... Aytepe'den İlksan-Tuntaşın oraya bir köprü kursak diyorum! Üzerinde yürürken adrenalinin alası yaşanır! Siz de düş kurun...

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank