content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Ara

Tam Destek

Hep karşı çıktım bu hükümete.. 8 yıllık icraatlarında birtek doğru görmediğimi söyleyip durdum hep!..

Açılımlar dediler!.. Kürt, Alevi, Roman, yetmedi, Ermeni...  Açtılar da açtılar. Hep kutu içinden kutu çıktı.. Bir türlü içi görünmedi açılanın!.. Bölünmenin önünü açtılar, roman mahallelerini talana uğrattılar, cem evlerine saldırıların önünü açtılar, Ermenilerle iyice aramızı açtılar..

Bir kürt kedisi bile vermem diyen aşiret reisi, kırmızı halılarla karşılanır oldu!.. Haftada bir 400’den fazla, 100’lerce ülkeye yapılan dış seyahatler bile ülkeye bir onur kazandırmadı...

Milli hiçbirşeyimiz kalmadı.. Satılan değerler, hatta topraklar, “sırtlanıp götürülmedi ya” safsatasıyla satışlar hayasızca savunuldu.. Yolsuzluklara çanak tutuldu, yandaşlar korundu, görünmez milyarderler türedi!..

Benzine %70 vegi uygulanırken, altından mücevherden, yakuttan elmastan vergiler kaldırıldı. İşsizlik, kriz, yoksulluk maden kazaları halk çocuklarının kaderi olurken, yandaşlara, bakan çocuklarına, başbakanın çocuklarına fırsat oldu!. “Hepsi burada”lar kuruldu!.., gemicikler oldu, medya oldu, mücevher oldu.. Mısır, yumurta, maden işletmeleri, ithalat, ihracat... devlet bankalarından kredi.. yolsuzluklara kalkan, kefalet.. Daha da olmazsa yandaşlara makam oldu! Halka da, yoksulluk, iaşe torbası, üç-beş torba kalitesiz kömür, kağıt üzerinde 15.000 dolar milli gelir, yarınlara kaygılı bakış, ayda benzine üç zam..umutsuzluk..çaresizlik kaldı!..

------------------------------------------------------------------

Bunları düşünerek yattım gece yarısı. Dalmışım!... Ne göreyim!.Yandaş olmuşum!..

Başbakana, Atalay’a, Çelik’lere, Arınç’a, Bağış’a, Şahin ve Şimsek’e, Gül’e bile sahip çıkar, korur kollar olmuşum!.. Bay Günay bile nasibini almakta övgülerimden!..

Nutuk atmaktayım halka!.. alkış da almaktayım!..

“Kendilerini polisin önüne atan öğrencileri polis yerden  kaldırmamalı mıydı!?..

Kirlenen ceketinin davacısı olmamalı mıydı bay Bağış!.. Hem velinimetini, hem kadıya mülk üniversitesini kirli sloganlardan korumamalı mıydı bay Rektör!.. Ne olmuş Başbakan 500 milyoncuk kadar örtülü ödenekten para harcamışsa, 1000’lerce koruması, ve korumalarının onlarca en son model cipleri varsa, ABD başkanınınkine eşdeğer en uzun menzilli uçakları varsa!..

Gül’e, kendisinden önceki Cumhurbaşkanı Sezer’in lüks bulup reddettiği ikinci Savarona yapılmaktaysa... Ne olmuş, Gül  hemşehrisine  kefil olmuşsa!..

Tayyip Bey de daha önce kimlere kefil olmuştu!.. Kötü mü kefil olmak!..Allah “koruyun kollayın müslümanları” demiyor mu!?.Gavur mu kefil olunan!

Bay Arınç, göz mü yumsaydı kendisi memleketindeyken, Ankara’daki evinin önünde suikast tertipleyenlere!..Patates soğan yerine ya silah çıksaydı!?..  Şeyinin şey ettiği şeyini, şey etmese miydi!.. Yardımcı olmasa mıydı barsakların deşilip, temizlenmesine!..

Gül İnsan hakları mahkemesine götürdüğü ülkesinin başına cumhurbaşkanı olunca, dava konusu yaptığı konuyu  uygulama fırsatını değerlendirmese miydi köşkte!..

Uyanır gibi oldum...Yormuş beni nutuk!.. tekrar dalmışım. Kaldığ yerden başladı yandaşlık hayatım..önceki kalabalık dağılmış, yenileri gelmişti .. Meğer ne coşkuluymuş yandaş olmak..

“Hani, yandaş basın var ya, o susturulası basın!.. çarpıtıyor.. halkı aldatıyor.. bununla da yetinmiyor hükümeti küçük düşürmek için olayları abartıyor, gerçeği yansıtmıyor!..

-“Polis öğrencilere karşı şıddet kullanmamaştır, öğrenciler kendilerini yerlere atmıştır.”

Bence yapılan bu doyurucu(!) ve tarafsız(!)  açıklama doğrudur!... Polisin  orantısız güç kullandığı nerede görülmüş ki!.. Tekel işçilerine karşı mı!...1 Mayıs’larda, işçilere, sendikalara  karşı mı!.. Hükümet karşıtı eylemlere karşı mı!... Hatta, taş atan, ortalığı yakıp yıkan bölücü örgüt mensuplarına karşı mı!..Nerede kullanmış orantısız gücü!..

Hiç başvurulmayan aşırı güç öğrencilere karşı kullanılmış!..İftira!.. Haşaaa!.

Polis orantısız güç kullllaaannnmaaazzz!.. Öğrencilerdir polise karşı aşırı güç kullanan!

Hani, polisin iki bacağı arasında yatan ve çığlık atan  kız var ya!.. Görmüşsünüzdür onu yandaş(?), yaygaracı(!) medyada.. Hani, Muharrem İnce’nin Yüce Meclisin huzuruna getirdiği direniş abidesini andıran, o fotoğraftaki kız.. O kız., polisin önüne kendi yatmıştır!.. polis de atlamaya çalışmıştır!.. Kız  polisin postalına çarpmıştır!. Resme dikkatlice bakılınca gerçek görülecektir!. Bay Atalay incelemiş görüntüleri her yönden!..

Burnu kırılan öğrenciye gelince; burnunu kapıya mı çarptı, kendisini korumaya çalışan polislerin yumruğuna mı değdi burun..  kimbilir!..

Görüntüler 40 yönden objektif(!) olarak Bay Atalay tarafından incelenmiş ve kamuoyu ile ile paylaşılmış ve sonuç, bizzat kendisi tarafından doğrulanmıştır!..

Objektif(!) değerlere önem veren ve biad’ı inancın bir gereği gören, imanlı bir yurttaş yandaş olarak yukardaki açıklamayı yapmayı kendime ve geleceğime yüklenen bir görev, bir borç gördüğümü muhterem kamuoyuna bildiririm...

Hürmet ve muhabbetlerimin dikkate alınacağı umut ve dileğiyle!..”

Alkış sesiyle, ürpererek uyandım!.. Kan-ter içinde kalmışım!..Evimin önündeki çam ağacına toplanan kargaların yaygarasıymış beni uyandıran..

Teşekkür ettim kargalara  beni bu kabustan kurtardıkları için!..

Uykuda yaşanan bir anlık yandaşlıktan bile utandım!..

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank