content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Nis

Sürmeli Şiir Yansımaları

Yozgat'ta düzenlediğimiz Sürmeli Şiir Günlerinin yansımalarını almaya başladık. Gazete ve dergilerinde, internet sitelerinde Yozgat şiir şölenini değerlendiren şair ve yazarlar bu yorumlarını bizlerle de paylaşıyorlar. Bunlardan birisi de Sevgi Yolu Dergisi sahibi Gündüz Aydın Hoca!..Derginin son sayısında Yozgat şiir şölenine genişçe yer verilmiş.

Temmuz-Agustos 2006 sayı: 60 Sevgi Yolu Dergisi; derginin çıkış yeri Manisa-Salihli. Derginin kapağında Yozgat şiir şölenine katılıp serbest şiir dalında ikinci olan hemşe-hirimiz Filiz Kılınç'ın bir şiiiri yer almış. Çeviriyorsunuz kapağını, Yozgat'tan çekilmiş güzel bir fotoğraf karşınıza çıkıyor, ileri Gazetesi önünde şairlerin çektirdiği toplu resim..

"Yozgat ...Yozgat!.." Başlığı ile araştırmacı, yazar, şair Gündüz Aydın Hoca, şölenin bir değerlendirmesini yapıyor. Şöyle diyor Gündüz Hoca:

"Ahmet Sargın, Yozgat Yazarlar ve Şairler Birliğini kurduktan sonra önemli bir organizasyona imza attı. Yaklaşık 120 şairin katıldığı bir şiir şöleni yaptı. Üç gün süren ve Yozgat, Sorgun ve Yerköy'de yapılan etkinliklerle iz bıraktı. Orada çok önemli şahsiyetlerle tanışma fırsatı buldum..."

"İlk defa gittiğim Yozgat'ta yıllardır ismen tanıdığım güzel insanlarla tanışmış oldum... Bunlar ilk defa görüştüğüm insanlardı... Elbette ki Ahmet Sargın'ı kelimelerle anlatmak mümkün değil. Yozgat ileri Gazetesindeki hizmetlerinin yanı sıra yeni kurduğu Yozgat Yazarlar ve Şairler Birliği ile Yozgat kültürüne katkılarda bulunuyor..."

"Açıkçası ilk defa gittiğim Yozgat'tan güzel anılarla ayrıldım. Ekmeğini yedim, suyunu içtim havasını teneffüs ettim. Sağ olsunlar!.."
Derginin sayfalarını çevirmeye devam ediyorsunuz. Sairlerin şiirleri ile tanışırken 12. sayfada bir haberle buluşuyorsunuz..."Yozgat Şair ve Yazarlar Birliği Kuruldu" başlığı ile yine bir Yozgat haberi okuyorsunuz. Yozgat'ta kurulan derneğimizin haberine genişçe yer verilmiş. Ve bir fotoğraf! İleri Gazetemizden benim çalışma odamın görüntüsü...Aynı sayfada "Rabia Barış" hanımefendi için yazdığımız bir yorum...

Sayfa 21, Yerköylü Ozan Neşet İçöz'ün "Bilsin" şiiri, sayfa: 29 hemşehrimiz Öz Ali Yılmaz'ın "Kadın" isimli şiiri ve sayfa: 31 Sorgunlu şair Hacı Yiğid'in şiir kitabının tanıtımı'Terennüm ve Şair Hacı Yiğid"..."
Bu güzel dergiyi kapatıyorsunuz. Arka kapakta yine güzel bir şiir..." Burası Bozok Yaylası!.." "Burası Bozok Yaylası, Anadolu'nun tam ortası; Burası Bozok Yaylası Toprağında tutmuş insanlık mayası; Burası Bozok Yaylası, Yiğitler, erenler, şehitler yuvası!..." diye devam edip; "Burası yiğidin harman olduğu yer!.." diye noktalanıyor.. Şair hemşehrimiz Muhterem Şahin'in şiiiri..
Şiirin altında bir not: "Bu şiir 28-30 Temmuz 2006 tarihlerinde Yozgat'ta düzenlenen Sürmeli Şiir Günleri çerçevesinde tanıtma amaçlı şiir yarışmasında serbest dalda birinciliğe layık görüldü!.." Evet doğru: Bu şiir Yozgat'ta serbest dalda birinci seçildi ve geçen hafta da biz bu şiiri köşemizde yayımladık.
Eline sağlık Gündüz Hoca; sağ olasın! Yozgat dostu bir insan olduğunu biliyorduk amma, bizi bu denli sevmiş olduğunuzu da öğrendik, var olasın! Yüreğine sağlık. Biz de sizlere; Manisa ve Salihli'ye Yozgat'tan kucak dolusu selamlar gönderiyoruz...
Evet Sürmeli Şiir Günleri proğramının yansımalarını almaya başladık. Bunları sizlerle paylaşıyoruz.
Ne dediler, ne yazdılar, şölenimizi nasıl yorumladılar?
Onların yansımalarını aktaracağız. Kültüre gönül veren gönül erenlerini, kültür sevdalılarının kaleminden damlayan izleri aktarmaktan zevk duyacağız. Sağ olasınız dostlar.
Yozgat'a gelerek bize şeref verdiniz, bilmeyerek bir kusurumuz olmuşsa affola!...Hepinize gönül dolusu selamlar...
28 Ağustos 2006 tarihli köşe yazımdır.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Sürmeli Şiir Yansımaları”

  1. 1
    fazilet Says:

    Ahmet bey,

    Yazılarınızın coguna bakarım ve okurum. Ellerınıze saglık.

    Yozgat'ı anlatan yazıları sızın ve Harıka hanımın kalemınden okuyoruz.
    Acaba dıger yazar arkadaslarım kendı sehırlerını sevmedıklerı ıcın mı konu etmıyorlar?

    Yozgat ahım sahım gelısmıs bır ıl degıldır.Sanayısı olan bır ıl hıc degıldır.Hıcbır seyı olmadıgı ıcın yıgıdın harman oldugu yer dıye gecer halk dılınde...

    M.Kemal Ataturk'u Yozgatın sınırlarının ıcıne almayan yıne Yozgatlılar degılmıdır.

    Camlık ta olmasa bır agacın golgesıyle mı ovunecektınız?

    Surmelı turkusu bırde Camlık Yozgatın yuzunu agartıyor.

    Umarım bır daha Yozgat'ı bır daha konu edıpte gunluk yazılarınızın sayısını cogaltmazsınız.

    Ankara'dan saygılar...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank