content

12 Nis

Sezai Uzun’dan: Gözleri ‘Düş’dü Sevdanın

Kitaplar, değişik kanallardan bana ulaşmaya devam ediyor. Bu kitaplardan biri, Sezai Uzun imzalı 128 sayfalık “Gözleri ‘Düş’dü Sevdanın” şiir kitabı. Şair, yazar, araştırmacı ve editör Aysel Al aracılığıyla bana ulaştı bu kitap.

Merkezi Ankara’da bulunan, Yıldızlar Yayıncılık yayınları arasında Günyüzü gören masamdaki kitap Sezai Uzun (Umut Gül) imzalı yeni şiirlerle şekillenmiş.

Önsöz niteliğinde 3. sayfada yer alan Sezai Uzun cümlelerinden: “Ben; hiç türküyü yarım bırakmadım. Dudaklarım sustuğunda gözlerim, gözlerim kapandığında yüreğim haykırdı. Canım, yüreğim. Canımın özü. Sende susma.. Yüreğin söylesin türkülerimizi”..

Serbest ve hece vezni tarzında, türleriyle kaleme alınan ve kitabın sayfalarına aktarılan şiirleri var Sezai Uzun’un (Umut Gül’ün). Toprağa akan su gibi, başlıklı şiir, kitabın 36 ve 37. sayfalarında yer alıyor. Bu şiirden bir bölüm alalım:

Nasıl titriyorsa gece,

Kavuştuğunda günışığına,

İşte öyle bir halde,

Tutundum ellerine,

Suskunken dillerim,

Türküler saldım göğe,

Kayan yıldızların eşliğinde,

Gözlerim düştü avuçlarıma..

Sezai Uzun, şiirlerindeki anlatım tutarlılığı ve zenginliğiyle dikkat çekiyor. Kitabın arka kapağındaki baba-kız görüntüsü, sevgi büyüklüğü, “Seni seviyorum” diye haykırışı, göklerden yeryüzüne inen duygu zenginliği ve tutarlılığı içinde kaleme alınmış mısralardan oluşuyor.

GÜNÜN YAYIN HABERLERİ:

1-Ankara’da Ergün Veren tarafından 12 sayfayla aylık yayınlanan; Ergün Veren, Prof. Dr.Erman Artun, İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Prof.Dr.Fuad Yöndemli, Yaşire Kartal Lott, Şükran Tezişçi imzalı yazılarla farklı haberlerin yer aldığı ‘6-B’ liler Bülteni’nin 52.sayısı gün  yüzü gördü.

2-Ankara’da,20 sayfayla İlhami Nalbantoğlu’nun sahipliğinde aylık yayınlanan;Prof.Dr.Mümtaz Soysal,Hüsnü Merdanoğlu,Erol Dağlı,Nazan Sezgin imzalı yazılarla değişik imzaların şiirleri ve farklı haberlerin yer aldığı‘Ahlat Gazetesi’nin 160.sayısı  okurlarıyla buluştu,buluşturuldu.Gazetenin söz konusu edilen sayısında  ayrıca ,Editörün notu olarak;”Değerli hocamız,Prof. Dr. İsa Kayacan,zaman zaman Vakfımızı,Gazetemizi,yayınlarımızı konu alan  yazılarıyla, (Burdur Gazetesinin 20 Ocak 2014 tarihli sayısında yayınlanan yazısında olduğu gibi) bizi onurlandırmaktadır.

Teşekkür ve saygılarımızla” denildi.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank