content

31 Mar

Seza Tutku Azaklı’nın Yükselen sesi

Seza Tutku Azaklı, Burdur ilimiz merkezinden sesleniyor. Hüsnü Bayer Ortaokulu’nun 7. sınıfının C Şubesinde 174 numaralı öğrencisi. O’nun yazdığı şiirler var, aldığı takdirname ve üstün başarı belgeleri var. Okul Müdürü Süleyman Atmaca imzalı takdirnameler, Seza Tutku Azaklı’nın başarılarını ortaya koyuyor. O’nun önceki yıllarda yazdığı şiirleri vardı, yazımlarımda, kitaplarımda yer alan şiirlerdi bunlar. Seza Tutku Azaklı benim ‘arkadaşım’.

Mart 2014 başında gelen, Seza Tutku Azaklı şiirleri; Annem, Canım Anneannem, Canım Öğretmenim, Öğretmenim adlarını taşıyorlar. Annesiyle birlikte doğduğundan, annesiyle birlikte büyüdüğünden söz ediyor, ‘Senin kucağın benim başım” diyerek, çok sevdiği annesinden ayrılamayacağının altını çiziyor. Sonra, Anneannesi Sebahat Gümüş için de aynı duyguları besliyor, “sen olmasan ben ne yaparım, sen bana on iki yıldır bakarsın” diyerek kadir bilirlik örneği gösteriyor. Öğretmenim şiirinde de, öğretmeninden aldığı bilgilerle yetişmeye çalıştığını anlatarak, bir bölümünde bu şiirin şöyle sesleniyor küçük şair Seza Tutku Azaklı:

Hedefim, senin gibi olmak,

Senin gibi, dürüst ve sabırlı,

Bilgi pınarı, öğretmen olmak,

Seni seviyorum öğretmenim,

Benim canım, canım öğretmenim.

Bilgi pınarım adlı şiirinde de öğretmenlerine, öğretmenine duyduğu hayranlığı dile getiriyor Seza Tutku Azaklı. Saygı, sevgi yuvasının, eğitim, öğretim ocağı olduğundan, okulunun kapılarının sevinçle açıldığından, cehaletin kaybolup gidişinden, bilgisizliklerin öğretmenleriyle sona erdiğinden söz ediyor uzun uzun. Tatilde arkadaşlarının özlenişini hareket noktası yapıyor. Bilgi pınarım adlı şiirinin son bölümünde bu satırların yazarından da söz ederek şöyle sesleniyor:

Okulum, ışık açtı,

Öğretmenim, sınıfı aydınlattı,

Kayacan arkadaşım şairleri parlattı,

Karanlıktan eser kalmadı,

Bilgi pınarım öğretmenim,

Bizi canlandırdı.

Geleceğin önemli şairleri arasında yer alacak, Seza Tutku Azaklı’yı kutluyor, yanaklarından öpüyorum.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank