content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

06 Oca

Sen Bilemezsin ki

Beni anlaman için beni tanıman lazım. Beni tanımak ise sandığın kadar kolay olmayacak. Ben senin tahmin ettiğin gibilerden asla değilim, hiç olmadım da. Aslında beni tanımak için çok şeye bile gerek yok biraz dinlemek yeterlidir. Bak ben anlatayım kendimi sana.
Bir umman düşün içinde neler vardır işte ben o umman gibiyim derinlere dalmadan bilemezsin beni.
Yeri gelir dağlar kadar aşılmaz ve güçlüyüm, yeri gelir kimsesiz, yalnız ve çaresizim. Unutulmak hiç zoruma gitmez unutacak olan değersiz ise. Fakat bendeki yeri taşıdığım yüreğe sığmayacak kadar değerli ise işte o zaman birlikte kurulan binan çöktüğü bir virane gibiyim ben. Eğer geri dönüp arayacak olursan beni nerde bulabileceğini bilemeyecek kadar bitkin ve yorgunum ben.

Benim için sen olabilmek zordur ama sen başardın bunu, biz olup beraber ağlayıp, beraber gülebilen biriyim işte ben. Sorunları dertleri diz boyu, kendini bile bulamamış biri. Ama pes etmeden ayakta durmayı başarabilen biri.

Her ne olursa olsun hayatı insanı ve insanlığı seven biri.
Mutluluğu gördüğüm kadar acıyı da çok iyi bilirim. Servetim, mülküm yoktur ama gönlüm o kadar zengindir ki sana bir ömür verebilecek kadar. Beni ben yapan huylarım vardır sen beni nasıl görmek istersen öyle gör fakat ben hiç değişmem.

Gönül köşküm çok geniştir çok dost ve insan alır içine, merhaba diyeni selamsız bırakmam hiç. Ama bil ki senin yerin bir başkasına kapalıdır, orayı ancak sen açıp girebilirsin. Hani umman gibiyim demiştim ya oranın anahtarı o ummanın en derinlerindedir. Ona ancak sen ulaşabilirsin.
Seni bilirim kabullendin, sahiplendin, önemsedin beni ama beni tanımayı beklemeden yanlış kararlar verme sakın. Bir saraya çok kişi girebilir ama sadece birisi sultan olabilir bilmelisin.

İlk baktığında belki azgın bir deniz gibiyim ben, ama iyi bil ki sevdiklerime karşı durgun bir göl gibiyim. Kin tutmam, pek darılgan biri de değilim. Can yoldaşımı asla bırakmam. Vefasız hiç değilim. Senin unut deyip geçmen sana çok kolay gelir ama bana sormadın ki hiç unutmak nedir.
Sana göre belki çok gerideyim, ama bana göre olması gerektiği gibiyim. Açık sözlüyüm can dediğim yoldaşıma saklım gizlim olmaz. Onunla paylaşmak, ona içimi dökmek huzur verir bana.
Senin gibi sadece kendi isteklerim doğrultusunda düşünmem insanları hele dostlarımı. Onların başında ne haller var acaba derim. Onu görmediysem, ilk karşılaştığımda ne durumdasın diye sorarım. Onları ihtiyaç duyduğumda kullanacağım bir oyuncak gibide görmem. Ve hiç kimseyi küçümseyip tepeden bakmam ben böyleyim işte.

Sen bunu bilemezsin, sen yokluk çekmedin, çile çekmedin, dara düşmedin sen keyfini düşünürken, kendine oyuncak ararken başkasının nelerle mücadele ettiğini bilemezsin sen.
Ama ben seni o kadar tanıyorum ki, seni o kadar okudum, yazdım ki hangi cümlelerle anlatacağıma karar veremedim. O kadar kararsız ve anlaşılmazsın.

Varlık içinde yokluk çekersin, yüreğin sevgi dolu ve vefanın en büyüğü sende. Sevilmeye ve saygıya layık, duygularını açamayan, asil ve temizsin. Fakat senin aradığın mal, mülk ya da servet değil. Bunlar zaten var sende. Önemli olan kaprislerini bir yana bırakabilsen.
Fark edilmek, önemsenmek istersin elbette hak ediyorsun bunu. Binlerce yaşa ömrün uzun olsun.
Dedim ya seni hangi cümlelerle anlatacağıma bile karar veremdim. Ama sanırım sen anladın.
İyi bil ki asla unutulmayacak ve veda edilmeyecek bir cansın sen bende, nefes aldığım sürece hiç unutmayacağım.
Eğer beni tanımak istiyorsan, olduğum gibiyim ben. Ne sana yalan söylemek gibi bir acizlik içindeyim. Ne de senin düşündüğün gibi ucuz ve basit görürüm insanları.
Sen bunu bilemezsin ki beni ben olarak göremiyorsan. Gururun ve kibrin içini o kadar karartmış ki kendini o kadar zeki karşındakini beyinsiz olarak görebiliyorsun. Düşünemezsin ki sen, senin zeki olduğun kadar karşındaki mert ve dürüsttür. Sen bilemezsin bunları, sen süslü, püslü ya da yaldızlı lafların gerçek sayıldığı bir basitliğin içindesin.
Fakat ne gerek var ki kendimi sana anlatmaya,ben buyum işte ama sen zaten beni bilemezsin.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank