content

28 May

Salim Savcı Hocadan: Bir Eğitimci Gözüyle

Salim Savcı hoca, eğitimci, şair, yazar, araştırmacı.

Yazdıkları, yayınladıklarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.

Biz O’nun yıllarca, Ankara’daki başarılı çalışmalarıyla tanıdık. Gül Yayınevinin sahibi olarak kültürümüze önemli hizmetlerde bulundu. Onlarca kitap yayınladı.

Bilimsel ağırlıklı olan kitapları yanında, kültürümüzün farklı alanlarında, özellikle çocuk edebiyatımızla ilgili kitapları göz doldurdu.

Sonra, çok sevdiği, sevdalısı olduğu, Çorum ilimizin Çampınar köyüne gitti yerleşti. Oradan sesleniyor, bizimle selamlaşıyor sıklıkla. Bir Eğitimci Gözüyle adlı kitabı bana ulaşalı epey oldu. Sayfalarındaki gezintim gecikti, özür diliyorum hocam.

Bir Eğitimci Gözüyle, adlı 62 sayfalık kitap, Çampınar Prof. Dr. Bahri Savcı Kütüphanesi yayınları arasında Günyüzü görmüş. Salim Savcı hocanın bana yazdığı, kitabın ilk sayfasına yerleştirdiği çok önemli bir not var 26 Haziran 2013 Çampınar kayıtlı.

Bu not şöyle:

“Değerli, vefalı dostum Prof. Dr. İsa Kayacan’a; İyi ki, doğduğum köye dönmüşüm. Sağlığımı kazandım. Yazma gücü buldum. Bu 65.kitabım bu emeğimin ürünüdür. Sizlere sağlıklı günler diler, özlemle kucaklarım”.

Bir Eğitimci Gözüyle adlı kitabın içeriğinde, Sahip olma kavramı üzerinde duruluyor. Bu kavramların detaylandırıldıkları görülüyor. Eline, diline, beline, aşına, işine, eşine sahip olma kavramları açıklığa kavuşturuluyor. Sonra yiğitliğin oniki şartı farklı bir anlatımla sayfalara dökülüyor.

Kitabın arka sayfalarında pratik bilgilerle, Salim Savcı hoca ve eserleri hakkında yazılanlardan yapılan seçmelere yer verilmiş, sayfalar ayrılmış.

1924 doğumlu olan Salim Savcı hocamızın bu enerji dolu çalışmaları, azim ve gayretlerindeki yol göstericilik, örneklik için kutluyor, sevgi ve saygılarımı yineliyorum efendim. O, aynı zamanda Anadolu Basınının yılmaz savunucularından, güçlü kalem sahiplerinden biridir.

***

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank