content

21 Nis

Sağlıkçı Vekillerden Kınama

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, partisinin sağlık sektörü kökenli milletvekilleriyle parlamentoda basın toplantısı düzenlendi.Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde Göğüs Cerrahi Uzmanı Doktor Ersin Arslan’ın saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı büyük acı ve üzüntü içerisinde olduklarını belirten Erdöl, ”Doktor arkadaşımız, 17 yaşında bir çocuğun saldırısına uğradı. Kendisine Allah’tan rahmet, eşine başsağlığı diliyoruz. Tüm sağlık mensubu milletvekilleri olarak bu olayı nefretle kınadığımızı ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması dileklerimizi paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Bu tip olayların münferit de olsa yaşandığını belirten Erdöl, şöyle devam etti:

”Bu olayların olmasını hiçbirimiz arzu etmiyoruz. İstatistiki olarak anlamlı bir artış olmasa da son günlerde hekim ve diğer sağlık çalışanlarına yapılan şiddet üzerinde toplumun odaklandığını ve farkındalığın arttığını görüyoruz. Yapılması gereken ne varsa, onun için gerekli çalışmaları yapmak arzusu içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Olay, vahim ve düşündürücü bir olay. Yapılacak her şey yapıldığı için taburcu olmuş, 82 yaşında ağır kanser hastası olan bir kişi için elinden gelen tüm gayreti gösteren hekim arkadaşımıza, torunu tarafından böyle bir menfur olay ortaya çıkmıştır. Kendi hayatından fedakarlık ederek, gece gündüz çalışan sağlık mensuplarının bu kadar yakışıksız hareketi, bu kadar üzücü hareketi hiç hak etmiyor. Ne olursa olsun hak etmiyor. Çünkü bizim tüm amacımız, toplumun sağlığını korumak. Bizim bu tür saldırılar için toplumumuzun desteğine ihtiyacımız var. Toplumumuz, kendi sağlıklarından fedakarlık ederek çalışan bu insanlara karşı daha duyarlı ve şefkatli olmak zorundadır.”

AK Parti milletvekilleri de yaptıkları kısa konuşmalarla saldırıyı kınadı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, hastanelerin özellikle acil servislerindeki güvenlik tedbirlerinin artırılmasının düşünülebileceğini belirten Erdöl, ”Güvenliği artılmalıyız katılıyorum, belki de güvenlik mensuplarını daha titiz olmaya davet etmeliyiz” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a istifa çağrısı

CHP’nin sağlıkçı milletvekilleri de Gaziantep’te bir doktorun saldırı sonucu hayatını kaybetmesi dolayısıyla Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı istifaya davet etti.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, son yıllarda doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik hem fiziksel hem de sözlü şiddetin arttığını ifade ederek, ”Bunun en önemli müsebbibinin Sağlıkta Dönüşüm Projesi olduğunu” iddia etti.

”Buna benzer bir olay gelişmiş ülkede yaşanmış olsaydı o ülkenin Sağlık Bakanı derhal istifa ederdi” ifadesini kullanan Şeker, ”Sağlık Bakanlığı’nı, daha fazla saldırı olmadan yürürlüğe koyduğu uygulamaları tekrar gözden geçirmeleri konusunda harekete geçmeye davet ediyorum. Dün gerçekleşen menfur saldırıyı da kınıyorum” diye konuştu.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank