content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Nis

Değer katanların Emeğine Sağlık…

Önceki akşam İzmir işdünyası etkili bir organizasyonda buluştu. Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda  düzenlenen gecede “İzmir’e Yön Verenler” ödülleri verildi. İki ayrı kategoriyle, 10 kişi ödül alırken ayrıca 30 iş insanı sertifika ile ödüllendirildi. Başarılı bir geceydi.
Bugün İzmir işdünyasını öncelikle temsil eden kim varsa ödül törenindeydi.Önceleri sayı

kalabalık olunca herkes sertifika alıyor gibi geldi. İzmir’in belli bir büyüklüğe ulaşmış şirketlerinin patronlarının büyük bölümü oradaydı. Doğrusu dışarıda kalan birkaç isim sayabildim.  Ve şunu düşündüm...
Bu iyi; çünkü  işdünyasının zirvesindeki birliği simgeliyor. Kentin önderleri sık sık bir araya geliyor. Aynı isimleri kentle ilgili birçok konuda birarada görmek mümkün.

AMA bir eksiği de gösteriyor...
İzmir iş ve sanayi dünyası geçmişten bu yana aynı isimlerle sınırlı kalıyor.
Eskiden kurulu büyük şirketlere yeni büyük güçler eklenemiyor. 
Sonuçta son yıllarda İzmir tartışmasız geçmişten farklı. Yeni kamu ihaleleri, yeni yerel hedefler ve projelerle, sayfiye kenti kimliğinden sıyrılarak dünyaya oynuyor.

Ancak bugün buna oynayabilecek bir güç oluşmuşsa, bunda gemişten bu yana çaba harcayanların payı büyük. Şimdi onlar da yıllar sonra İzmir’e ve kendilerine gösterilen bu ilgiden memnunlar.
Hem gece için; hem de şirketlerine  kar sağladıkları, yaşadıkları  kentleri için görüntüde değil, gerçekten emek harcayanların emeklerine sağlık.

Ankara nın merceği Kemeraltı’na geldi

Gecenin onur konuğu Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay oldu. Günay gecede ödül alanların çoğunu tanıyacak kadar İzmir’le bütünleşmiş görünüyor. İzmir’i uyuyan güzele benzeten Günay’ın söyledikleri bende, AK Parti’nin kent için hem iddiasını, hem de  ele aldıkları konularda yerel ilgilileri bile pek dinlemeden kendi çözümlerini getirecekleri yargısını oluşturdu. Şimdiye kadar “Yerel yönetimlerle konuşarak ortak proje üretelim” diyen Bakan bu kez, “Kemeraltı’nı biz dünya mekanı” yapacağız” diyordu. Sanırım yerel seçimlere kadar, Büyükşehir Belediyesi ile Hükümet arasında adı konulmamış proje savaşlarını daha çok izleyeceğiz.

“İstanbul’da kazanıp parayı İzmir’e getirin”

Gecede ödül alanlardan bazı isimler kısa konuşmalar yaparken, uzun konuşma ve hayli etkili bir çağrı Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’tan geldi. İşi babasından devraldığında 10 çalışanı olduğunu anlatan Arkas, 27 yaşında İstanbul’da ofis açtığını belirterek,
“Yalnızca İzmir’de kazanayım derseniz fazla büyüyemezsiniz. Şimdi sadece yurtdışında 700 çalışanım var. Onların tüm kazancını İzmir’e getirmekten mutluluk duyuyorum.” dedi ve haliyle en çok alkışı o aldı.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank