content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Ağu

“Reklam Vermek” Mi? “Reklam Olmak” Mı?

Reklam..... Tanıtım..., İlgi çekme..., Seçenek olma..., Tercih edilme... ve Reklam Olmak!

Kötüye örnek olmak.. Tabii ki hiç kimse bunu istemez!

Hani deriz ya "reklamın iyisi kötüsü olmaz! Reklam reklamdır" diye! İşte bu konu ayrı, "reklam olduk" deyimi de apayrı!
Örneğin geçen gün zehirlenen 81 kişi ile ilçemiz; "reklam olduk" deyimiyle kötü örnek olduğunu gösterdi maalesef!
Daha öncesi de vardı, 5 - 6 ay önce de bir otelimiz (ki yıldızlı !!! Nerden alınmışsa o yıldızlar), müşterilerini aç bırakmıştı! Medyaya yine "reklam olmuştu!"
Evet "kol kırılsın yen içinde kalsın" amma, kalmayınca, yen içinden salla seyip çıkınca, işler sarpa sarıyor işte! Ve zararını tüm Didimliler görüyor!
Ben sorumluların mülki idare ve yerel yönetim olduğunu söylemek istiyorum! Yapılan denetimlerde hiç bir şekilde taviz verilmezse, CAYDIRICI cezalar uygulanırsa, gıda kontrolleri usulüne uygun ve iltimassız yapılırsa, DENETÇİ gördüğü olumsuzluğu "İMHA ET" demeyip bizzat kendisi "İMHA EDER" ve ACI REÇETEYİ yazarsa inanın herkes rahatlıkla yer-içer ve tatilini Didim'de seve seve geçirir!
Çok yakından tanıdığım aile dostu bir kaç "ALMANCI" diye tabir ettiğimiz tanıdıklarım, geçen günkü olaya kadar kahvaltı hariç hep dışarıda yer içerlerdi! Ancak ZEHİRLENME durumunu öğrendikten sonra şimdi öğle ve akşam yemeklerini de kendi evinde yapıp yiyor! Lokantalara da güvenmediğini söylüyor. "Paramla rezil olmak, hastalanmak, ya da ölmektense, kendim yapar yerim diyor!"
Evet bu aileler yaklaşık 30-45 gün tatil amaçlı geliyor ve evlerinde kalıyor! Yemesini ve konuklara yedirmesini de seviyorlar. Almanya kültürünü aldıkları için adım atışlarının bile hesabını yapıyorlar. Yani her şey kurgulanmış durumda..."Şu kadar kalacağız. Şu kadar para harcayacağız.". Dönüş biletlerini zaten önceden almışlar! Bir de EKSTRA harcamalar için bir pay ayırmışlar... (Hastalık, düğün, davet, eğlence, yardım vs.) Ve her aile, yeme içmeye ayırdıkları paranın yaklaşık 3 ila 5 bin Euro, ki bunun 7-8 bin Euro'yu da bulabildiğini söylüyorlar...
Sözün Özü!
Hesap ortada.. Kaybeden de ortada.! REKLAM OLMA'nın getirdiği bedeli açıkça görüyoruz! Keşke biraz daha dikkatli olsak! Sahte içkiye rağbet etmesek! Son kullanım tarihi geçmiş gıda maddelerini satan UCUZ İNSANLAR gibi UCUZ İŞLETMECİ olmasak! Atalarımız boşuna "Ucuz etin tiridi olmaz" dememişler değil mi?
Ucuz İŞLETMECİNİN tiridi TURİZME bu şekilde BANACAK (kanacak) müşteri gelir mi dersiniz!!?? Kayıp hepimizin... Geçmiş olsun.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank