content
24 Ağu

Ramazanın Bereketi!!!

Ramazan geldi hoş geldi, fahiş fiyatlar tez geldi. Peki bu fahiş fiyatlara kim dur diyecek, ya da kimin gücü yetecek? Gariban vatandaş mübarek ramazanda ete hasret kaldığı gibi bakliyata, sebze meyveye de hasret kaldı.

Sanıyorum ramazanın bereketi,  yine zenginlere yaradı. Allah tan her ramazan olduğu gibi bu yıl da belediyelerce iftar çadırları açıldı da gıda alımında zorlanan vatandaşlar iftarını iftar çadırında açıyor. Peki ya sahurda ne yiyecek bu vatandaş? Hükümet artık zenginlerden yana olmasın biraz da garibanlardan yana olsun.

Ramazan fırsatçılarına, gsm operatörlerinin sahte tarife değişikliklerine, bankaların tefeciliğine, yasal olmayan kredi kartlarından aidat alınmasına, hesap işletim ücretlerine, yüksek faizde kredi vermesine, verdiği krediden faiz dışında ekstra isimler adı altında kesintiler yapmasına, izin vermesin. Ve izin verenleri de cezalandırsın.  Aksi durumda mübarek ramazanda elinde avucunda üç kuruşluk maaşla zor geçinen ve ailelerini geçindiremeyen vatandaşlar intiharlardan ve hırsızlık suçlarından geri kalmayacaktır. Türkiye böyle mi olmalıydı?  Bu hallere mi düşmeliydi? Oysa ki müslüman ülke olarak haramı, helali iyi bilen, haklının yanında olan ülke idik. Ama görülen o ki;  hayat şartları herkesi değiştirmiş.

Gelin, şu mübarek ramazanda hayat şartlarının bizleri değiştirmesine izin vermeyelim. Ve eş, dost birbirimizi ziyaret edelim, dostluklar kuralım, hepimiz için faydalı olacak öğütlere kulak verelim, birbirlerimizi dünya malı için kırmayalım, kandırmayalım. Devlet büyüklerimiz de referandum telaşından başlarını kaldırıp halkın sorunlarını görsünler, ilgilensinler, bizlerin oylarıyla bulundukları mertebeye geldiklerini unutmasınlar.

Ramazan bereketinin herkese ulaşması dileğiyle…

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank