content

02 Oca

Ramazan Hoş’tan: İçimizdeki Güç Enerji Boyutu

Bana ulaşan, ulaştırılan kitapların sayfalarındaki gezintilerimde, zamanın geçmesi gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. Fırsat bulamama gerçeğiyle yüzyüze gelmek, beni üzüyor, ama yapılacak bir şey yok!

Merkezi Ankara’da bulunan Kültür Ajansın sahibi, dostum Hayrettin İvgin’in bana ulaştırdığı kitaplarından biri Ramazan Hoş’un 64 sayfalık “İçimizdeki güç enerji boyutu” adının taşıyıcısı. Kültür Ajansın 137 nci sıra numarasıyla Günyüzü görmüş.

 

Kısa denemelerden oluşan kitap, ortaya konulan Ramazan Hoş görüşleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu görüşlerden bazı alıntılar yapalım istiyorum:

1- Zümrüt: Yeşil renginden dolayı bereket, doğurganlık ve yağmur simgesi olarak bilinir. Düş gücünü geliştirdiğine ve belleği güçlendirdiğine inanılır. Kadında ve erkekte üretkenliği arttırır, göz ağrıları, iltihap ve kırıklığı giderir.

2- Yakut: Mutsuzluk ve kıymetsizlik, kavga, düşmanlık, saldırı, vakitsiz ölümler ve akıl hastalıklarına karşı koruyucu özelliği olduğuna inanılır. Yakut, Hindistan’da taşların efendisi olarak anılır. Saflaşmaya ve değişme götüren yaşamsal ve sıcak yaratıcı enerji verir.

3- Ay taşı: Ay taşı, günlük yaşantınızdaki dengeyi oluşturmanızı sağlar. Ayrıca duygusal dengenizde uyum sağlayıcı etkisi de olur. Fiziksel olarak tıkanmış lenf bezlerini temizler, kadınlarda hormon seviyesini dengeler.

4- Amazonit: Beden dışı deneyimlere duyulan korkuyu yatıştırır. Enerjisi ölümcül derecededir.

5- Avon Turin: Neşe taşı da denir. Zihinsel karmaşayı ve stresi azaltır. Sakinlik ve yaşama sevinci sunar.

6-İnci: İnci size güç, huzur ve çalışma azmi verir. Duygusal korunma amacıyla da kullanılır.

7- Hematit (Demir): Kan dolaşımı düzeninin sağlıklı olmasına yardımcı olur. Bu özelliğinden dolayı romatizmaya iyi gelir. İyi bir enerji kaynağıdır, solunum yolları üzerinde olumlu etkileri vardır.

8- Kaplan Gözü: Sahiplenme arzusını güçlendirir. İnsanların kendisine işine vermesini sağlar. İç ve dış görüşü artırır. Zihni keskinleştirir Sinirsel spazmları ve baş ağrılarını hafifletir. Sindirim bozukluklarına, algılama eksikliklerine ve korkulara karşı negatif enerjiden korur.

9- Mercan: Solunum açıcı etkisi vardır. Kişide cazibeyi artırır, zor işlerin akışını kolaylaştırır. Çoğaltıcı etkisi vardır ve bereket simgesidir.

 

GÜNÜN SÖZLERİ:

1. Gençliğin ruhunu, işlenmeyen bir tarla gibi kendi haline bırakırsanız, orada ısırganlar, dikenler yetişir. Snellman

 

2. Her ne kadar kendi fikirlerim pek hoşuma gidiyorsa da, sanırım başkalarının da hoşlarına giden böyle fikirleri vardır. Descartes

 

3. En kötüden iyiyi öğren, ama en iyiden kötüyü öğrenme. Lavater

 

4. Her ormanı boş sanma; belki de kuytuluklarında bir kaplan uyuyordur. Sadi

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank