content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Nis

Plajlar Bir Bir Gidiyor! Şimdi de Kumları Çalmaya Geldi

Plajlar Bir Bir Gidiyor! Şimdi de Sıra Kumları Çalmaya mı Geldi?

Tabii ki turizm...

Tabii ki yatırım...

Ancak bir şeyleri yaparken, kamu yararı da bir nebze olsun korunmalı diye düşünüyorum.

Tabiatın doğallığını, dengesini de korumak gerek.

İşi RANTA dökerek, çalıp, çırpmaya getirerek bir yerlere varmaya çalışanlara YATIRIM adı altında muamele ediliyorsa, sıradan vatandaşın hakkını da korumak gerek diye düşünüyorum.

 

Amma ne yazık ki günümüzde "iş bilenin, kılıç kuşananın" dercesine bir saldırı var hazine arazilerine; kamunun ortak kullanım alanlarına vs.

 

Parası olana kapılar sonuna kadar açılırken; turizm teşvikleriyle, banka kredileriyle  de sonuna kadar desteklenip daha da semizleşmesine yardımcı olunurken; sıradan vatandaşın talebinde hak ve hukuk açısından kafa patlatan, "kırk dereden su getirten" mevzuat hazretleri, nedense bu tür özellikli diyebileceğimiz vatandaşın yaptığı hak hukuk dışı sahiplenmelere, çevirmelere, müsamahakâr olmakta ve mevzuat hazretlerini devreye sok(a)mamakta! Devre dışı bırakmakta!

İlçemiz Didim'de bir çok plaj vatandaşa yasak!

Giremiyor!

İşletme sahibine sorulduğunda ise; "hayır yok böyle bir şey. İsteyen gelir plajdan yararlanır. Kimse engellemez. Öyle şey mi olur!" diyerek savunma yapılmakta ise de; uygulamada öyle değil işte!

Şimdi onları bir kenara bıraktık.

Yaşanan şu son olay ürkütücü.

 

Halk plajı diyebileceğimiz, vatandaşın başında hiç kimsenin "GÖLGE ETMEDİĞİ" (!), para öde, makbuz  al, sınır burası, onu yeme, bunu içme, alış-verişini benden yapacaksın demediği, vatandaşın kafasına göre takıldığı, gülüp oynadığı ve denizine girdiği Manastır Koyu'nun kumları çalınıyor!

Hayret değil mi?

Ayıp değil mi?

Kimin ayıbı bu?

Utanmadan, sıkılmadan kumu çalan bir işletmecinin mi, yoksa ona göz yumanların mı?

Kim arayıp bulacak bunu?

Kim bu kişiye CAYDIRICI bir ceza kesecek?

Ya da tekrar kamyona yükletip aynı yere boşalttıracak, bu tür art niyetli kişilere ÖRNEK teşkil edecek bir hareketi kim gösterecek?

Sözün Özü!

Bu konu belediyemizi ya da kaymakamlığımızı, ya da her ikisini ilgilendiriyor olsa gerek! Sınırlar, yetki alanları kiminse, sorunu çözmesini bekliyoruz!

Lütfen bu kişilerin yaptığı yanına kâr bırakılmasın. Alışmalarına müsaade edilmesin. Yarın çok daha vahim olaylara sebebiyet verilebilir.

 

Daha da önemlisi plajları bir bir elinden giden vatandaşın, son kalesi diyebileceğimiz Manastır Koyu'nun kumlarına da el koymalarına, çalıp çırpmalarına müsaade etmeyin. Hırsızların bir an önce bulunup, gereği yapılır umuduyla diyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank