content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Eyl

PKK Terör örgütünü kimler Destekliyor?

PKK'daki yabancıların başını Suriyeliler çekiyor. Sıralamayı Irak (Kuzey Irak), İran, Ermenistan ve Rusya'dan 'devşirilenler' takip ediyor. Onların arkasından da Avrupa 'devşirmeleri' geliyor. Örgütteki Suriyelilerin oranı, Öcalan'ın yakalanmasından sonra giderek azaldı. Ancak kopmalar yaşansa da her zaman PKK için Suriye'den militan toplamak önemli oldu ve devamı geldi.

Bu ülkede yaşayan ve zor şartlarda hayatlarını sürdüren 'kimliksiz' olarak tabir edilen Kürtler, terör örgütü için önemli bir kaynak konumunda. Örgütün stratejik mevkileri halen Suriyeli militanların elinde. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın koruması dahi Suriye uyruklu 'Cekdar' kod adlı Hamdo Mahmutoğlu idi. Mahmutoğlu daha sonra kardeşiyle birlikte bir çatışmada öldürüldü. Türkiye'de şehir eylemleri yapan ve kendilerine Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adını veren grubun elebaşı da Suriye uyruklu Bahoz Erdal. Erdal'ın arkadaşları, grubun üst kademelerinde yer alıyor. Erdal aynı zamanda PKK'nın askerî kanadı olarak bilinen Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) komutanlığını yapıyor.

Terör örgütüne katılan Rus uyruklular daha çok o ülkenin vatandaşı Kürtlerden oluşuyor. PKK'nın ilk dönemlerde katılım oranı yüzde 10 olarak tahmin edilirken bu rakam şimdilerde yüzde 0,2'ye düşmüş durumda. Uzmanlara göre bu düşüşün sebebi, PKK'dan kopmaların yaşanması, çatışmalarda ölümlerin artması ve uzun yıllardan beri Rusya'dan militan devşirilememesi.

Ermeniler örgütte sadece sıradan militanlar olarak yer almadılar. Tarihten beri gelen bu birliktelik onların PKK içinde yüksek makamlara kadar ulaşmalarını sağladı. Nuriye Kespir PKK'nın Başkanlık Konseyi üyesi olurken, Merkez Komite üyeliğine Musa Haciyev ve Bekir Bakırcıoğlu isimli Ermeniler getirildiler.

Bingöl Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde geçtiğimiz günlerde güvenlik güçleri tarafından öldürülen 10 teröristin çoğunun yabancı uyruklu çıkması, dikkatleri terör örgütü PKK'daki yabancı uyruklu teröristlere çevirdi. Yaklaşık 7 bin militanı olduğu tahmin edilen terör örgütünün üçte birinin yabancılardan oluştuğu belirtiliyor.

Şu anda PKK'nın barındırdığı 7 bin militanın yüzde 22'sinin 9-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerden oluştuğu belirtiliyor. 30 yaş üstü teröristlerin oranı ise yüzde 38. Emniyet Terörle Mücadele Daire Başkanlığı verilerine göre örgüte yeni katılanların yüzde 50'sinin yaşam süresi 2 yıl, grup komutanları ve üst düzey yöneticilerin yaşam süresi ise 8 yıl. Yani çatışmalarda öne sürülen gençlerin ortalama ömrü 2 yılla sınırlı.

        Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt devleti değil, PKK devleti kurulacak. Kürtlerin çoğu ayrı bir devlet kurulmasına karşı. Şu anda kantonların başında Türkiye’den Suriye’ye giden PKK’lılar var. Suriye’deki bütün organizasyonu bunlar yapıyor. Amerika ve İsrail, burada PKK üzerinden kontrollü bir devlet kurmak istiyor. Burada sadece Araplar ve Türkmenler göçe zorlanmıyor. PKK’nin hakimiyetini kabul etmeyen Kürtler de göçe zorlanıyor veya hapse atılıyor. Şu anda Türkiye sınırında kurulan PKK devleti, Amerika ile işbirliği yapıyor. PKK’nın içerisinde 4 binin üzerinde yabancı savaşçı var.

         Kuzey Irak'ta bulunan Mahmur kampındaki Kürtler PKK'nın önemli kaynaklarından biri. Değişik yerlerden gelip kampta yaşayan Kürt gençleri gerektiğinde PKK'ya katılıp destek veriyor. Kamp, BM denetiminde olmasına rağmen burası için atanan sorumlu, PKK'nın onayladığı bir isim olmak zorunda. Buradakiler için PKK'ya katılmak bir nevi 'askerlik görevi' şeklinde değerlendiriliyor.

Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) son kayıtlarına göre bu kampta toplam 9 bin kişi yaşıyor.

 Başta Berlin olmak üzere Almanya'da 300'ün üzerinde PKK derneğinin hala faaliyette olduğu ortaya çıktı. Alman istihbarat servisi BND'nin de PKK derneklerine tam destek verdiği, silah gönderilmesi konusunda da yol gösterdiğine dikkat çekildi. Her yıl 1 milyar euroya yakın bir paranın toplandığı ifade edildi. PKK'ya desteğiyle bilinen Alman provokatör Claudia Roth'un da sürekli Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığı ziyaretlerde, PKK'ya destek verdiği bilinen bir gerçek.

 Örgüte katılan 3 Alman’ı da fotoğraflarından teşhis eden M.D şöyle diyor: “Örgütte Irak, Suriye ve Avrupa ülkelerinden çok sayıda terörist var. Alman vatandaşı olan Medya ile birlikte Demhat ve Şevin kod adlı 2 Alman daha benim bulunduğum kampta vardı. Medya örgütte hemşire olarak görev yapıyordu. Diğer Alman kadın teröristler de ırk, millet ve vatan ayrımı yapmadan örgüte destek verdiklerini söylüyorlardı.”

 PKK'ya Alman gizli servisinin verdiği destek bir kez daha günyüzüne çıktı. Çözüm sürecinin başladığı günden bu yana PKK'yı kontrol altına almak için Kandil'e akın eden Alman istihbaratçılar, örgütün merkez üssünde teröristlere askeri eğitimler verdi. İran ve İsrailli ajanların dışında Kandil'e giden 7 Alman, hem gerilla savaşı hem siyasi propaganda hem de bombalar konusunda PKK üyelerini geçtiğimiz şubat ayından beri eğitti. 7 Haziran seçimleri sonrası konsept değişikliğine giden Alman ajanlar, Kandil'de verdiği eğitimlere bir de 'şehir savaşları'nı ekledi. Türk istihbaratı, örgütün özerklik çıkışıyla birlikte il ve ilçelerde kurduğu hendekli, el yapımı bombalı tuzakların arkasındaki güçleri tespit etmeye çalışırken, sınırda ilginç bir tezgahla karşılaştı.

 “Örgütün elindeki anti-tank ve anti-personel mayınlar ABD ve İsrail’in bölgeye gönderdiği mayınlardır. PKK telsizleri Hollanda’dan getiriyor. Füzeler Ermenistan üzerinden kamplara ulaşıyor. ABD’nin Irak’ı işgalinden sonra Irak ordusuna ait silah ve mühimmatın bir bölümü PKK’nın eline geçti.”

PKK kamplarına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava operasyonlarında bombalar altında ölenlerden biri, bir Alman istihbaratçıydı. Sınır ötesindeki Kandil kamplarında teröristlere eğitim verirken ölen Alman ajan Kevin Joachim'in (22) cenazesi Türkiye üzerinden Avrupa'ya götürülmek istendi. Türkiye bu işlemi kabul etmeyince Alman gizli servisi, bu operasyon için bir plan geliştirdi. Ajan Joachim, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesinde PYD'lilere eğitim verdiği sırada hayatını kaybetmiş biri gibi gösterilerek yeniden Türkiye sınırına getirildi. Plana göre, PYD saflarında ölen bir Avrupalının cenaze nakline Türkiye izin verecekti, ancak öyle olmadı.

IŞİD'le mücadele kapsamında Irak Kürt bölgesine 3 farklı tipte ağır silahlar gönderen Almanya, bu silahların PKK'ya nasıl transfer edildiği sorusuna sessiz kalıyor. İstihbarat birimleri, IŞİD'le savaşan Kürt gruplara silah sevkiyatı yapıyor görünen Almanya'nın çok sayıda mühimmatı PKK kamplarına götürdüğünü belirtiyor. Kandil, Hakurk ve Çemço bölgelerindeki 3 lojistik üsse sevk edilen Alman menşeli ağır silahların, TSK'nın hava operasyonları sonucu yok edildiği öğrenildi.

Bölgedeki kaynaklar bu ağır silah ve patlayıcıların özellikle Türkiye sınır hattındaki kamplarda tutulmasının temel nedeninin, şehir savaşları başlatılması durumunda Şırnak ve Hakkari illerine kolay geçiş yapmak olarak değerlendiriyor.

Yaralı ele geçirilen ya da kendisi teslim olan PKK'lıların verdiği bilgilerden yola çıkan güvenlik güçleri, örgütle ilgili önemli bilgilere ulaştı. PKK'nın önümüzdeki dönemde yabancı uyruklu örgüt üyelerini canlı bomba ve şehir merkezlerindeki bomba yüklü araçlarla saldırı için kullanacağı ifade edildi. PKK'nın ayrıca ''Ölümsüz Apocu Fedailer Taburu'' adını verdiği, büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan 600 kişilik canlı bomba grubu yetiştirdiği de bildirildi.

M. D.’ye göre, örgüt içinde ciddi sıkıntı yaşanıyor:“Örgüt mensupları her an örgütten kopabilir. Fakat ellerinden tutan olmadığı için örgütten kaçamıyorlar. Çünkü, silahlı olarak örgütün bir yere varamayacağı konusunda hepsi aynı fikirdeler.”

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank