content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Şub

Ösym Eşit Ağırlık Puan Hesaplanması Eşitsizliği

Ösym Eşit Ağırlık Puan Hesaplanması Eşitsizliği Düzeltmeli

ÖSYM ‘EŞİT AĞIRLIK’ PUAN SİSTEMİNİ ‘EŞİTSİZ AĞIRLIK’ YAPTI

ÖSYM bu hatayı Nisan 2011 Ales sınavında tekrarlamamalı ve binlerce kişinin mağduriyetini önlemek adına Matematik Ağılıklı Sözel puan hesaplanmasını kaldırmalıdır.

2010 Sonbahar Ales sınavına girenler Eşit Ağırlık Puan hesaplanmasındaki eşitsizliği fark edince şok oldular. Sınavdan önce yayınlanan Ales 2010 sonbahar sınav kavuzundaki böyle bir eşitsizliği tahmin edemeyenler sınav sonuçları açıklanınca eşitsiz uygulamayı fark ettiler.

Daha önce EA puan hesaplanmasında %50 matematik, %50 sözel puan dağılımını 2010 sonbahar Ales sınavında %60 Matematik, %40 Sözel puan hesaplamasına çevrilince Eşit Ağırlık puan hesaplanması Eşitsiz Ağırlığa dönmüş ve Sayısal ağırlık halini almıştır. Bunun sonucunda da Eşit Ağırlık puan türünün şimdiki anlamı, Matematik Ağırlıklı Sözel Puan olmuştur. Bu durumda sınav sonucundaki puanlama hesaplamalarında Eşit Ağırlık puan sonu yerine Matematik ağırlıklı Sözel Puan olması gerekecektir.

Sınavdan sonra puanlarını görenlerin sonradan fark etmiş olduğu bu eşitsiz uygulamanın 2011 İlkbahar Ales sınavında kaldırılarak Eşit Ağırlıklı Paun türü hesaplanmasında yeniden %50 Matematik %50 Sözel ağırlığa dönülmesi gerekmektedir. Eşitliğin doğal uygulaması da bu olmalıdır. Aksi halde yargıya başvurulması kaçınılmaz olacaktır.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank