content

09 Nis

Osman Baş’dan: Har-ı Bülbül

Dr. Osman Baş, eğitimci, şair, yazar, araştırmacı. Tokat’tan Ankara’ya geldikten sonra, O’nu daha bir detaylı tanıma fırsatı bulduk. Dostluğu kalıcı, attığı adımlar sağlam ve tutarlı. O’nu seviyor, takdir ediyor ve alkışlıyoruz.

Yenilerde bir kitabı çıktı Akçağ Yayınları arasında. Yıllardır, toplantılarda hep istekde bulunduğumuz, Azerbaycan çıkışlı “Har-ı Bülbül” şiiri bu kez kitap adıyla karşımıza çıktı. 120 sayfalık sevimli görünümlü bir kitap. Osman Baş’ın kısa biyografisi ve yayınlanmış eserlerinin sıralaması yapılıyor, Şiir, tiyatro, deneme alanlarında elimizdeki kitapla birlikte 13 ayrı kitabının yayınlandığını görüyoruz Osman Baş’ın. Burada tebriklerimizi sunalım fırsat bulmuşken.

 

Har-ı Bülbül adlı şiir kitabının; “Türk Dünyası biliminin, kültürünün ve edebiyatının dünya temsilcilerinden biri olan Prof. Dr. Elçin İskenderzade kardeşime ithaf ediyorum” cümlesiyle armağan edilişi anlam taşıyor, mana yüklü bir görünüm arz ediyor. Güzel doğru bir ithaf olmuş. Elçin İskenderzade hocamızı da saygıyla, sevgiyle selamlıyorum burada.

 

Azerbaycan devlet Sanatçısı Azerin ile, folklor uzmanı değerli dostumuz Hayrettin İvgin’in Osman Baş ve eserleriyle ilgili görüşleri var. Azerin istidatlı şair Osman Baş’dan söz ederken, Hayrettin İvgin, Osman Baş’ın da ayrıca “birkaç söz”ü var kitabın ilk sayfalarında. Kitabın adı olan “Har-ı Bülbül” adlı şiir 95 ve 96. sayfalarda yer alıyor. Yavuz Bülent Bakiler’le Elçin İskenderzade’ye ithaf edilmiş. Bu şiirde:

Mevsim çiçek çiçek bahar,

Damla damla yağmur,

Masmavi deniz ufkunda güneş,

Güneş yanmışlığında Hazar,

Mısralırı dikkat çekiyor. Bir dipnot var bu şiirin altında, Şöyle: Har-ı Bülbül sadece şu an Ermeni işfali altında  bulunan Şuşa’da Çıdır Ovası’nda yetişmektedir. Kardeş Azerbaycan bu çiçeğe de, yurt toprağına da hasrettir.

 

Ayrıca kitabın 92, 93 ve 94. sayfalarında bu satırların yazarı İsa Kayacan’a ithaf edilen “Dağ Köylüsü” adlı şiir de sayfalarda dikkat çeken şiirler arasında yeralıyor. Dağ köylüsü adlı, başlıklı şiirin ilk dörtlüğü:

 

Gecemi, gündüzümü dağa vermişim,

Yosun tutmuş gürgenler dost bana,

Sırtında odun taşıyan Fatma Nine’ye,

Bir dağ gülünü, bir de söz vermişim.

Dr. Osman Baş’dan yeni yeni kitaplar beklediğimizi belirtiyor, “Kümbet Altında” dergisinin yayın sürekliliğini başarıyla sağladığı için, tebriklerimizi, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Başarıların daim olsun Osman Baş.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank